οδηγός υγείας και ομορφιάς

 

Οδηγός υγείας και ομορφιάς

tips and facts

Η καλέντουλα είναι γνωστή γιατί είναι ικανή να επουλώνει πληγές, για την βελτιώση της αιματικής κυκλοφορίας και για την ενυδάτωση του ταλαιπωρημένου δέρματος. Αφήστε τον εαυτό σας στην δράση της για να ανανεωθείτε.
Αν πονάνε τα πόδια σας από κούραση ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια θα τα ηρεμήσει. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο. Π.χ. το αιθέριο έλαιο του περγαμόντου αποσυμφορεί και τονώνει. Βελτιώνει την κυκλοφορία και ανακουφίζει από τους πόνους.
Η μουσική ηρεμεί τα μωρά και η προγεννητική τους ανάπτυξη είναι καλύτερη. Παρατηρήθηκε ότι τα μωρά που ακούνε μουσική έχουν καλύτερες κινητικές δεξιότητες σε σχέση με άλλα μωρά και αναπτύσσεται καλύτερα το νεύρικό σύστημα του εγκεφάλου τους. Ακόμα και οι γνωστικές τους δεξιότητες είναι ανώτερες. Ως
Αν έχετε κρυολόγημα που συνοδεύεται από συνάχι και δυσκολεύει την αναπνοή, και ειδικά αν είστε έγκυος, μπορείτε να αποφύγετε τα διάφορά αποσυμφορητικά και να αντικαταστήσετε με τσάι. Οι ατμοί του θα βοηθήσουν το αναπνευστικό σας ενώ ταυτόχρονα θα ηρεμήσει τους διάφορους ερεθισμούς του λαιμού.
Οι κατεχίνες είναι μια ομάδα δραστικών ουσιών οι οποίες ανήκουν στα φλαβονοειδή. Εκτός του τσαγιού που είναι πλούσιο σε κατεχίνες άλλες τροφές είναι το κακάο και η μαύρη σοκολάτα. Την μικρότερη περιεκτικότητα την έχουν τα σταφύλια, το κόκκινο κρασί κλπ. Από τις πιο γνωστές τους ιδιότητες είναι η αντ
Οι φυτικές κρέμες είναι ένας καλός τρόπος να “ξεγελάσετε” τον χρόνο. Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για κρέμα,δείτε αν περιέχει βασιλικό πολτό στα συστατικά της ο οποίος βάσει μελετων είναι πλούσιος σε βιταμίνες και λιπαρά οξέα.
Το υαλουρονικό οξύ απαντάται στην επιδερμίδα και βοηθάει το δέρμα να νρατήσει την υγρασία του και να “δείχνει” ενυδατωμένο και σφριγηλό
Η ρετινόλη ελευθερώνει ένα οξύ που βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου.  
Η πολυφαινόλη είναι μια αντιοξειδωτική ουσία που εμποδίζει ή ελαττώνει την καταστροφή διάφορων κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Περιέχεται σε διάφορες τροφές όπως το ελαιόλαδο, που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιαμό τους.  
Η πανθενόλη, που είναι γνωστή και ως προβιταμίνη Β5, ξανφέρνει την φυσική υγρασία τόσο της τρίχας όσο και του δέρματος

Σελίδες