οδηγός υγείας και ομορφιάς

 

Οδηγός υγείας και ομορφιάς

Zumba fitness

Το Zumba®Fitness είναι ένα διασκεδαστικό, πρόγραμμα γυμναστικής ,που ενσωματώνει εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα από Latin ρυθμούς και όχι μόνο, για να δημιουργηθεί ένα «πάρτι-γυμναστικής» το οποίο είναι σχεδόν εθιστικό!

Από τη δημιουργία του το 2001, το πρόγραμμα ZUMBA® έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως ως το μεγαλύτερο, πιο επιτυχημένο, πρόγραμμα χορού-γυμναστικής με πάνω από 12 εκατομμύρια συμμετέχοντες κάθε ηλικίας ή σωματικής κατάστασης, σε πάνω από 110.000 σημεία και σε περισσότερες από 125 χώρες.

Εμπνευστής του ο Alberto "Beto" Perez από την Κολομβία.

Ως εκπαιδευτής προγραμμάτων γυμναστικής, μια ημέρα στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν πήγε να διδάξει Aerobic συνειδοτοποίησε ότι είχε ξεχάσει τη καθιερωμένη μουσική του. Αυτοσχεδίασε, λοιπόν, χρησιμοποιώντας μουσική από κασέτες που είχε μαζί του (τραγούδια salsa και merengue, με τα οποία είχε μεγαλώσει). Αυθόρμητα δημιούργησε ένα νέο είδος χορού-γυμναστικής καθώς η ενέργεια ξεχείλιζε στον χώρο και οι μαθητές χαμογελούσαν και διασκέδαζαν.

Salsa, Mambo, Bachata, Merengue, Samba, Hip-Hop, Reggaeton, Bhangra,

 Cha Cha, Flamenco, είναι μερικοί από τους ρυθμούς της Zumba® .

Αργοί και γρήγοροι ρυθμοί εναλλάσονται και δημιουργούν ένα πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης που αποβλέπει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ασκούμενου ,καθώς και στη καύση λίπους.

Αποτελεί έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους εκγύμνασης με ενέργεια,  ,κέφι, χαρά και ψυχολογική ανάταση.

Επισκεφτείτε την σελίδα www.zumba.com για να βρείτε πιστοποιημένους instructors .

 

 Χριστίνα Νικολιά

Πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α(Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο)

Ζumba®Fitness Instructor

http://christinanikolia.zumba.com/