EPDermaCare Voucher
Sugaring στις ευαίσθητες περιοχές Είτε πρόκειται για “Brazilian” ή για “landing strip”, η αποτρίχωση στις ευαίσθητες περιοχές είναι μόδα. Πολλοί όμως αισθητικοί διστάζουν ( ακόμα) να προσφέρουν την υπηρεσία αυτή. Κυρίως νέες γυναίκες και νέοι άντρες κάνουν αποτρίχωση όχι μόνο στα πόδια, στο στήθος, στην πλάτη ή και στις μασχάλες αλλά και στις ευαίσθητες περιοχές. Συνήθως για την αποτρίχωση χρησιμοποιείται ξυριστική μηχανή, έπειτα συσκευές αποτρίχωσης και οι πολύ τολμηροί χρησιμοποιούν ζεστό κερί. Με τις μεθόδους αυτές όμως μπορούν να προκληθούν προβλήματα κυρίως στις ευαίσθητες περιοχές. Κατά το ξύρισμα ο κίνδυνος τραυματισμού είναι μεγάλος, ενώ η αποτρίχωση με κερί μπορεί να είναι πολύ επίπονη. Για τους λόγους αυτούς πολλοί πελάτες αναζητούν μια καλύτερη δυνατότητα αποτρίχωσης στις ευαίσθητες περιοχές. Μια απαλή και αποτελεσματική μέθοδος είναι το body sugaring, δηλ. η αποτρίχωση με ζάχαρη.  

Μη ντρέπεστε

Ένα ινστιτούτο αισθητικής που προσφέρει στους πελάτες αποτρίχωση στις ευαίσθητες περιοχές με body sugaring, επωφελείται σημαντικά. Παρόλα αυτά πολλοί αισθητικοί διστάζουν να προσφέρουν μια αποτρίχωση στις ευαίσθητες περιοχές λόγω πολλών αιτιών, όπως ντροπή και φόβο για μια μη σωστή εφαρμογή. Δηλαδή φόβο να μην προκαλέσουν πόνο στον πελάτη ή να μην κατηγορηθούν για “σεξουαλική παρενόχληση”. Όποιοι όμως κατορθώσουν να υπερνικήσουν τις φοβίες τους, μπορεί να επωφεληθούν με μια σταθερή πελατεία.  

Προτερήματα για τους πελάτες

Το μίγμα από ζάχαρη το οποίο χρησιμοποιείται στην μέθοδο αποτρίχωσης body sugaring, δεν κολλά στο δέρμα αλλά μόνο στην δομή των τριχών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ταλαιπωρείται ή να τραυματίζεται το δέρμα της ευαίσθητης περιοχής (αιδοίο, όρχεις, πρωκτός), ενώ να αφαιρούνται όλες οι τρίχες ακόμη και οι πιο κοντές. Επειδή το μίγμα έχει την θερμοκρασία του σώματος και επειδή η τρίχα αφαιρείται προς την φυσική κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας, μειώνεται και ο πόνος σημαντικά ανά κάθε θεραπεία. Μετά την αποτρίχωση η επιδερμίδα είναι λεία και απαλή. Ήδη κατά την επόμενη συνάντηση, η οποία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των 4-8 εβδομάδων, ο πελάτης θα διαπιστώσει ότι η τριχοφυΐα μειώθηκε σημαντικά και ότι οι νέες τρίχες είναι πολύ λεπτότερες και πιο μαλακές. Με ένα επαγγελματικό body sugaring αντιμετωπίζεται επίσης και το πρόβλημα των εσωτερικά αναπτυσσόμενων τριχών και το με αυτό συνδεόμενο πρόβλημα ανάπτυξης σπυριών.  

Η θεραπεία

Η αποτρίχωση στις ευαίσθητες περιοχές είναι μια πρόκληση στη σχέση μεταξύ αισθητικών και πελατών. Μια καλή σχέση εμπιστοσύνης είναι βασική και για τις 2 πλευρές. Για τον αισθητικό, επειδή η θεραπεία αυτή είναι μια χειρονακτική πρόκληση και επιβάλει συγκέντρωση και για τον πελάτη, επειδή αυτός θα υποστεί τη θεραπεία μόνο αν έχει την αίσθηση σεβασμού και προσοχής από την αισθητικό του.  

Ο χώρος θεραπείας

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν πρέπει να υπάρχουν ενοχλήσεις και ο χώρος θα πρέπει να είναι απομονωμένος από τους υπόλοιπους χώρους του ινστιτούτου. Μια κουρτίνα που διαχωρίζει απλά οπτικά αλλά όχι ακουστικά δεν αρκεί. Οι πελάτες δεν πρέπει να αισθάνονται οποιαδήποτε ανασφάλεια. Προτείνεται η θεραπεία να γίνεται σε ώρες με λίγη πελατεία έτσι ώστε στο ινστιτούτο να επικρατεί ησυχία. Επειδή οι πελάτες θα πρέπει να γδυθούν τελείως, θα πρέπει να διατίθεται μια πετσέτα με την οποία θα μπορούν να καλυφθούν.  

Η τεχνική της θεραπείας

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η αισθητικός θα πρέπει να φορά γάντια. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση μια επαφή με τον πελάτη με γυμνά χέρια. Κατά την προετοιμασία της επιδερμίδας θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα μια πετσέτα για τον καθαρισμό όπως και τη χρήση της λοσιόν και της πούδρας. Το τέντωμα της επιδερμίδας είναι πολύ βασικό κατά την αποτρίχωση της ευαίσθητης περιοχής και ιδιαίτερα στους άντρες κατά την αποτρίχωση των όρχεων. Πριν αγγίξετε οποιαδήποτε περιοχή θα πρέπει να ενημερώσετε τον πελάτη και να χρησιμοποιείτε ένα πανί μεταξύ της επιδερμίδας και του χεριού σας έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντα η απαιτούμενη απόσταση. Επίσης ο πελάτης δεν χρειάζεται να πάρει διάφορες στάσεις ή να καθίσει στην γυναικολογική καρέκλα κατά την αποτρίχωση, αλλά παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας ανάσκελα ή στο πλάι. Τη μετέπειτα θεραπεία την πραγματοποιούν οι ίδιοι οι πελάτες. Δώστε τους ένα προϊόν περιποίησης το οποίο θα το απλώσουν οι ίδιοι στις περιοχές που έγινε η αποτρίχωση.   Soja Beck-Niederkirchner Διευθύνων εκπαιδεύτρια της εταιρείας Εrmendagio Γερμανική αντιπρόσωπος της Alexandria Professional Body Sugaring Ειδικευμένη στη μέθοδο αποτρίχωσης ‘Body Sugaring΄ και στο Μόνιμο μακιγιάζ Δημοσιευμένο στο περιοδικό Beauty Forum Επιμέλεια κειμένου : Ζάρπα Μαρία - Ειδικός εφαρμογών αισθητικής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ