EPDermaCare Voucher
Peeling Ο ρόλος της κεράτινης στιβάδας σχετίζεται άμεσα με την περιεχόμενη κερατίνη. Παρέχει ελαστικότητα και μηχανική αντοχή στις επιδράσεις του περιβάλλοντος, ενώ ουσιαστικά είναι το τελευταίο όριο του οργανισμού μας προς το εξωτερικό περιβάλλον. Τα κύτταρα της κεράτινης στιβάδας διατάσσονται σε κάθετες στήλες σχηματίζοντας 6-7 στιβάδες. Οι εξωτερικές στιβάδες αποτελούνται απλό κύτταρα που έχουν χάσει την υγρασία τους και σχηματίζουν συσσωματώματα κυττάρων γνωστά ως λέπια. Η απόρριψη των κυττάρων αυτών και η ανανέωσή τους από τα εσωτερικά στρώματα της επιδερμίδας είναι μία διαδικασία, η οποία ενισχύει την ομαλή λειτουργία και το ρόλο της κεράτινης στιβάδας. Με το πέρασμα του χρόνου η ανανέωση της κεράτινης στιβάδας επιβραδύνεται και η ομαλή φυσιολογική εμφάνιση της επιδερμίδας χάνεται. Σ’ αυτό συντελούν η χρήση σαπουνιών, η ηλιακή ακτινοβολία, η έλλειψη χρήσης μαλακτικών προϊόντων κ.α. Στο λιπαρό δέρμα το αυξημένο πάχος της κεράτινης στιβάδας ενισχύει την εμφάνιση του προβλήματος. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός νεκρών κερατινοκυττάρων αυξάνει την πιθανότητα απόφραξης των πόρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία βλαβών και ακμής. Η τραχιά εμφάνιση του λιπαρού δέρματος είναι αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού κυττάρων στην κεράτινη και τις άλλες στιβάδες της επιδερμίδας. Στο ξηρό δέρμα η έλλειψη του όξινου μανδύα (μειωμένη σμηγματόρροια) δημιουργεί συχνά αφυδάτωση, διαμορφώνοντας την εικόνα εμφάνισης λεπιών από νεκρά κερατινοκύτταρα. Αποτελέσματα απολέπισης
  • Η διαδικασία της ανανέωσης των κερατινοκυττάρων επιταχύνεται.
  • Τα νέα κύτταρα έχουν αυξημένη υγρασία και βελτιωμένες τις φυσικές τους ιδιότητες (ελαστικότητα, αντοχή).
  • Η απομάκρυνση των νεκρών κερατινοκυττάρων μειώνει τον κίνδυνο απόφραξης των πόρων.
  • Η απομάκρυνση με χημικά απολεπιστικά, αλλά και οι άλλες μορφές, δημιουργούν έναν ήπιο ερεθισμό, αυξάνοντας την αιματική κυκλοφορία και το μεταβολισμό στο σημείο που εφαρμόζονται.
  • Η εξωτερική στιβάδα των νεκρών κυττάρων δίνει την εικόνα ταλαιπωρημένου δέρματος. Η ανανέωσή τους αποδίδει μια πιο λεία και όμορφη εμφάνιση.
  • Το βάθος των ρυτίδων μειώνεται.
  • Όσο δραστικότερο είναι το απολεπιστικό προϊόν τόσο εντονότερο είναι το αποτέλεσμα.
  Γ. Ζιώτη – Κ. Ρέππας – Χ. Φιλοπούλου
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ