EPDermaCare Voucher
Body building χωρίς αναβολικά Η ακριβής μετάφραση του όρου “bodybuilding” είναι χτίσιμο σώματος και είναι η εκγύμναση με βάρη η οποία έχει σκοπό την κίνηση του μυός και όχι του βάρους.   Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι ασκήσεις είναι για τον bodybuilder ο δρόμος για να φτάσει τον στόχο του που είναι η αύξηση της μυϊκής μάζας και όχι να σηκωθούν πολλά κιλά (σκοπός). Επομένως η προσοχή πρέπει να είναι στο σώμα, την κίνηση και την θέση των μυών.   Το φυσικό bodybuilding είναι μια δραστηριότητα κατά την διάρκεια της οποίας από την μια πλευρά αυξάνεται τόσο η μυϊκή μάζα όσο και η δύναμη, από την άλλη πλευρά καλυτερεύει η εμφάνιση και η αντοχή του ανθρώπου. Επίσης βελτιώνεται η ευκαμψία και αναπτύσσεται το πνεύμα.   Επίσης, εφ’ όσον μιλάμε για το φυσικό bodybuilding, εννοούμε την πλήρη απουσία οποιασδήποτε μορφής απαγορευμένων ουσιών (φάρμακα). Στον ορισμό αυτό, πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω:  
  • Υγιής: Ο κυριότερος στόχος κάθε προγράμματος πρέπει να είναι, πρώτα η διατήρηση και η βελτίωση της υγείας του ατόμου και μετά η αύξηση της μυϊκής μάζας, της ευκαμψίας και της αντοχής. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε σημασία και να κάνουμε ασφαλή κάθε προπόνηση.
 
  • Απαραίτητη: Τα τελευταία χρόνια η καθιστική ζωή έχει κάνει απαραίτητη την μεγαλύτερη και συχνότερη χρήση του μυοσκελετικού συστήματος. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τους πόνους που παρουσιάζονται κατά διαστήματα.
 
  • Αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης: Για πολλούς οι σημαντικότεροι στόχοι, αλλά και τα βασικά αποτελέσματα είναι η αύξηση τόσο της μάζας των μυών, όσο και της δύναμης.
 
  • Εμφάνιση, αντοχή και ευκαμψία: Το bodybuilding βελτιώνει αισθητά και κάποιους άλλους παράγοντες, εκτός της δύναμης, που δεν είναι άμεσα ορατή.
 
  • Πνεύμα: Πρέπει να πούμε ότι για να είναι ασφαλείς και να έχουν αποτέλεσμα οι προπονήσεις, χρειάζεται η σωστή και, πάνω από όλα, έξυπνη χρήση του μυαλού. Επίσης βελτιώνονται και πολλές αρετές όπως είναι η υπομονή, η επιμονή, η πειθαρχία, η αυτοσυγκέντρωση κλπ.
 
  • Απαγορευμένες ουσίες (φάρμακα): Όταν έχουμε στόχο την υγιή, φυσική και ισορροπημένη ανάπτυξη, οι διάφορες απαγορευμένες ουσίες, με τις παρενέργειες που έχουν, και οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν διαθέτουν κάποια νομική έγκριση, είναι περιττές.
  Εφ’ όσον το bodybuilding είναι και αυτό ένα είδος άσκησης έχει σημαντικά οφέλη για τους ασκούμενους και φυσικά αποτελεί μια σημαντική διέξοδο για τον σύγχρονο άνθρωπο. Μερικά από αυτά είναι: Η βελτίωση της υγείας και της ευεξίας, αφού κινείται όλο το σώμα. Η ενδυνάμωση του οργανισμού και η μείωση του κινδύνου κάποιου τραυματισμού. Η εκγύμναση του σώματος και η ενδυνάμωση των οστών, πράγμα που σημαίνει ότι αποφεύγουμε την οστεοπόρωση και μειώνει τους πόνους στην μέση. Πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή αναλογία λίπους-μυών, το bodybuilding, μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση στον βαθμό που θέλει ο καθένας. Επίσης υπάρχει καλύτερος έλεγχος της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, του σακχαρώδους διαβήτη και της αρτηριακής πίεσης, πράγμα που σημαίνει ότι προστατευόμαστε καλύτερα από τις σχετικές ασθένειες ή παθήσεις. Μέσω της ενεργοποίησης του μεταβολισμού, ελέγχουμε καλύτερα το βάρος μας ενώ ο ασκούμενος παίρνει γνώσεις σχετικά με το σώμα του, έτσι ώστε να μπορεί να κρίνει την κατάστασή του και να το διαμορφώνει ανάλογα με τις επιθυμίες του. Η αερόβια άσκηση βελτιώνει και ενισχύει το αναπνευστικό και έτσι μειώνονται οι καρδιοπάθειες. Διώχνει το άγχος και το stress, οδηγεί προς τον αθλητισμό και είναι μια δραστηριότητα που αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του ατόμου, εμποδίζοντάς το να αναπτύξει κάποια “αρνητική” συνήθεια. κυρίως όμως, κάνει το άτομο να δείχνει νεότερο και να έχει μια εσωτερική ηρεμία και ισορροπία.   Νίκος Στρατίκης Personal Trainer (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) Ιδιοκτήτης γυμναστηρίου "STUDIO PERSONAL TRAINING"
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ