EPDermaCare Voucher

Χρόνος - Κόστος Και Αφαίρεση τατουάζ

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Χρόνος - Κόστος Και Αφαίρεση τατουάζ Ο χρόνος που θα χρειαστεί να γίνει το μόνιμο μακιγιάζ εξαρτάται από:
  1. Την ευαισθησία του ατόμου.
  1. Την υδάτωση.
  1. Την ελαστικότητα.
  1. Τον γενικό ορό του δέρματος.
  Το κόστος διαφέρει ανάλογα με την περιοχή, το σαλόνι ή την κλινική που γίνεται το μακιγιάζ και τα προσόντα του καλλιτέχνη.   Όπως και το τατουάζ, ίσως είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Οι πιο συνηθισμένες τεχνικές αφαίρεσης είναι:
  1. Το laser.
  1. Το dermabrasion (φυσική ή χημική αποφλοίωση).
  1. Το scarification και
  1. Η χειρουργική αφαίρεση.
  Μια πιο ενδιαφέρουσα τεχνική είναι αυτή που καλύπτει με την προσθήκη μιας χρωστικής ουσίας που αντιδρά με το χρώμα των δερματοστιξιών και μιμείται το χρώμα των δερμάτων. Πολλές φορές η αφαίρεση είναι πιο επίπονη.   Όπως και στο τατουάζ μπορούμε να έχουμε διάφορες περιπλοκές όπως κάποιες αλλεργίες στις χρωστικές, την δημιουργία κάποιων σημαδιών, το δέρμα να ραγίζει, να ξεφλουδίζει, να βγάζει φουσκάλες και κάποιες τοπικές μολύνσεις.   Η χρήση μη αποστειρωμένων βελόνων μπορεί να μολύνει τον πελάτη με σοβαρές ασθένειες όπως είναι η ηπατίτιδα και ο HIV. Μερικοί δήλωσαν ότι κατά την διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας ένιωσαν κάποια διόγκωση ή κάψιμο στις περιοχές με δερματοστιξία. Μια πιθανή αιτία είναι η αλληλεπίδραση με τα μεταλλικά στοιχεία (οξείδιο του σιδήρου) μερικών χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται κατά την διάρκεια της δερματοστιξίας.  
  • Το μόνιμο μακιγιάζ αποτελεί μια τάση στην αισθητική χειρουργική επέμβαση.
  Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην όλη διαδικασία, είναι να βρεθεί ένας εκπαιδευμένος επαγγελματίας, αν σας ενδιαφέρει να κάνετε μόνιμο μακιγιάζ. Αρκετά κέντρα αισθητικής και spa που ασχολούνται με την φροντίδα του δέρματος, είτε θα διατηρήσουν τις υπηρεσίες κάποιου έμπειρου και καταρτισμένου καλλιτέχνη ή θα είναι σε θέση να σας παραπέμψουν σε κάποιον.  
  • Καλό είναι να θυμόμαστε ότι η διαδικασία θα κρατήσει εφ’ όρου ζωής και πρέπει να δούμε και τα μακροπρόθεσμα πλεονεκτήματα.
  Η προσωρινή δερματοστιξία γίνεται με τα φύλλα ενός θάμνου που λέγεται henna. Είναι ένας προσωρινός χρωματισμός του δέρματος. εγκρίνεται μόνο ως χρωστική για τα μαλλιά και όχι για άμεση εφαρμογή στο δέρμα.   Η σκόνη χένα παράγεται από το φυτό henna και δίνει ένα κόκκινο-πορτοκαλί μόριο χρωστικής. Ο θάμνος καλλιεργείται στην τροπική σαβάνα και στην ξηρή τροπική ζώνη και δίνει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε χρωστικές μεταξύ 35οC και 45οC. Όσα προϊόντα πωλούντα ως “μαύρο henna” ή “ουδέτερο henna” δεν γίνονται από πραγματικό henna αλλά μπορούν να παραχθούν από λουλάκι ή cassia και μπορεί να περιέχουν μη καταχωρημένες χρωστικές και χημικές ουσίες. Η henna καλλιεργείται εμπορικά στην δυτική Ινδία, το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Υεμένη, το Ιράν, το Σουδάν και την Λιβύη.  
  • Η λέξη henna προέρχεται από την λέξη hina η οποία και επικρατεί στις αραβόφωνες χώρες, την βόρειο Αφρική και την Μέση Ανατολή.
 
  • Η henna έχει πολλές παραδοσιακές χρήσεις με πιο κοινή να είναι αυτή της χρωστικής για τις τρίχες.
  Η εφαρμογή της γίνεται με την τοποθέτησή της στο δέρμα με την χρωστική να εξαπλώνεται μόνο στα ανώτερα επίπεδα της επιδερμίδας.   Η εμπορικά διαθέσιμη σκόνη henna γίνεται από αποξηραμένα φύλλα τα οποία αλέθονται και κοσκινίζονται. Αναμειγνύεται με χυμό λεμονιών, ισχυρό τσάι ή άλλα απαλά όξινα υγρά. Το μείγμα αφήνεται για 4-12 ώρες μέχρι να διαλυθεί η κυτταρίνη των φύλλων.   Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το βάζουμε στο δέρμα, στο σχήμα που θέλει το άτομο. Το υλικό θα απορροφηθεί από τα ανώτερα επιδερμικά στρώματα, αλλά το σημείο θα πρέπει να παραμείνει ακάλυπτο για τουλάχιστον μια ώρα έτσι ώστε να στεγνώσει. Όταν γίνει αυτό, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξουν μερικά υπολείμματα τα οποία αφαιρούνται με το ξύσιμο. Στην αρχή το χρώμα είναι πορτοκαλί αλλά μέσα σε τρεις μέρες γίνεται καφεκόκκινο.   Οι προσωρινές δερματοστιξίες φθίνουν αρκετές μέρες μετά την εφαρμογή τους. Ο βρασμός στον ατμό ή η θέρμανση του henna σχεδίου σκουραίνει τον λεκέ, είτε κατά το διάστημα που η κόλλα είναι στο δέρμα ή κατά το διάστημα που αυτή έχει αφαιρεθεί.       Επιμέλεια άρθρου Ζάρπα Ευαγγελία Πτ. Κοσμητολόγος – Αισθητικός
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ