EPDermaCare Voucher
Φυσιολογία του νυχιού Στη μήτρα του νυχιού γίνονται όλες οι διεργασίες για την ανάπτυξή του. Το νύχι μεγαλώνει όσο τα κύτταρα της μήτρας είναι υγιή και μπορούν να διαιρούνται και να σχηματίζουν καινούρια.  
  • Η πλάκα του νυχιού αποτελείται από μια συμπαγή στοιβάδα από επιθυλιακά κύτταρα κερατινοποιημένα και κολλημένα μεταξύ τους.
  Είναι αρκετά ενδιαφέρον το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια ανάλογα με το που βρίσκονται, την ηλικία και το φύλλο. Τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν γρηγορότερα από τα νύχια των ποδιών. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νύχια των παιδιών που μεγαλώνουν γρηγορότερα σε σχέση με εκείνα των ενηλίκων. Τα νύχια των χεριών αντικαθιστούν τον εαυτό τους σε 5-6 μήνες ενώ των ποδιών σε 12-18 μήνες. Το ίδιο συμβαίνει με τα νύχια των ανδρών και των γυναικών αντίστοιχα. Των ανδρών μεγαλώνουν γρηγορότερα. Τα νύχια μεγαλώνουν περίπου 3 mm τον μήνα.   Ανάπτυξη, μέγεθος και μορφή νυχιών Τα νύχια είναι πολύτιμα για την αίσθηση της αφής, προστατεύουν τα άκρα των δακτύλων και βοηθούν στην λειτουργία του αγγίγματος. Η διατροφή μας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην σωστή ανάπτυξη των νυχιών μας η οποία , πρέπει να είναι πλούσια σε αμινοξέα και μεταλλικά άλατα που βοηθούν και στο να έχουμε υγειή μαλλιά. Γρηγορότερη ανάπτυξη των νυχιών έχουμε συνήθως από ορμονικές διαταραχές, εγκυμοσύνη, από την ονυχοφαγεία, πνευμονοπάθειες, καρδιοπάθειες, διάφορες παθήσεις όπως ψωρίαση κ.α. Ενώ αντίθετα η ανάπτυξή τους μειώνεται από το κρύο, τον υποσιτισμό, το κάπνισμα και διάφορες ασθένειες.   Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής – Μανικιούρ – Πεντικιούρ Κάτοχος κρατικής πιστοποίησης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ