EPDermaCare Voucher
Υποκατάστατα τυριού Πριν αγοράσετε κάποιο υποκατάστατο πρέπει να ελέγξετε:  
  • Ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεί της κατασκευάστριας εταιρείας, για να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους αν χρειαστεί.
  • Διαβάστε τον πίνακα με τα συστατικά του προϊόντος για να δείτε αν περιέχει ή όχι συνθετικά στοιχεία ή αν είναι φυτικής προέλευσης.
  • Μην παίρνετε προϊόντα που δεν γράφουν στις ετικέτες τα απαραίτητα στοιχεία.
  • Να παίρνετε τα προϊόντα από γνωστά καταστήματα που εγγυώνται για την ασφάλεια των προϊόντων που αγοράζετε.
  • Πάρτε την συμβουλή του γιατρού ή του διαιτολόγου σας.
  • Ψάξτε στις ετικέτες για το πως κατασκευάστηκε το προϊόν που αγοράζετε.
  • Να δείχνετε προτίμηση σε προϊόντα που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τροφίμων).
  Τα υποκατάστατα διατροφής έχουν όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, τα ανόργανα άλατα, τις βιταμίνες και τις απαραίτητες πρωτεΐνες που χρειάζεται ο οργανισμός, ενώ δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου λίπος. Σας κάνουν να νιώθετε κορεσμό για αρκετές ώρες και συνήθως κυκλοφορούν υπό μορφή σκόνης την οποία και διαλύετε. Αν κάνετε υπερβολική χρήση αυτών των υποκατάστατων μπορεί να μειώσει τον ρυθμό του μεταβολισμού σας και να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές. Πρέπει πάντα να ελέγχετε τα συστατικά που περιέχουν και φυσικά πάντα να συμβουλεύεστε έναν διαιτολόγο.   Στην Ελλάδα κυκλοφορούν διάφορα υποκατάστατα τυριού φυτικής προέλευσης που κατασκευάζονται από σόγια και θυμίζουν αρκετά την γεύση του. Φυσικά μπορείτε να ελέγξετε τις ετικέτες για να δείτε τα συστατικά. Αν φάτε κάποιο υποκατάστατο τυριού, θα έχετε πάρει λιγότερα λιπαρά αλλά είναι πιθανό να χάσετε και σε ασβέστιο, συστατικό πολύτιμο για τον οργανισμό. Καλό θα ήταν να προτιμήσετε κάποιο που έχει εμπλουτιστεί με ασβέστιο. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιήστε γάλα σόγιας αν υπάρχει δυσανεξία στην λακτόζη. Όμως δεν είναι τόσο καλή πηγή πρωτεΐνης όσο το αγελαδινό γάλα.   Τα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος φτιάχνονται από αγελαδινό γάλα και έχουν παρόμοια σύνθεση με αυτό. Κατά την γνώμη των γιατρών δεν υπάρχει καλύτερη τροφή για τα μωρά από το μητρικό γάλα, το οποίο και χρειάζεται κατά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής τους. Αν μπορείτε να θηλάσετε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήστε κάποιο υποκατάστατο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμο.   Ιωάννα Χαλιμούρδα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ