EPDermaCare Voucher

Υλικά και καλλυντικά περιποίησης νυχιών

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Υλικά και καλλυντικά περιποίησης νυχιών Για να εκτελέσουμε μια άρτια περιποίηση νυχιών και χεριών χρειαζόμαστε αρκετά καλλυντικά προϊόντα, καθώς και σωστή ενημέρωση του τρόπου χρήσης και της σειράς εφαρμογής τους. Πριν όμως δούμε τις διαδικασίες απαρίθμησης των καλλυντικών προϊόντων να επισημάνουμε τα υλικά εκείναπου χρησιμοποιούμε παράλληλα με τα καλλυντικά.   Ας ξεκινήσουμε με την αποστειρωμένη σπάτουλα , χρησιμοποιείται μόνο μία φορά για να πάρουμε μια ποσότητα καλλυντικού προϊόντος από μια συσκευασία καλλυντικού προϊόντος. Υπάρχουν μεταλλικές, ξύλινες και πλαστικές σπάτουλες. Το βαμβάκι είναι ένα υλικό απολύτως απαραίτητο γιατί χρησιμοποιείται ευρέως και σε πολλές περιπτώσεις. Στο μανικιούρ χρησιμοποιείται για την αφαίρεση του μανό, ή κατά την εφαρμογή καλλυντικών προϊόντων. Υπάρχει και η κυτταρίνη η οποία ειδικά τετράγωνα κομματάκια γάζας που περιέχουν μια λεπτή λωρίδα από βαμβάκι και δεν αφήνουν χνούδια. Άλλα υλικά είναι το οινόπνευμα ή κάποια αντισηπτικά spray , καθώς και η στυπτική πούδρα που βοηθά να σταματήσουμε κάποια μικρή αιμορραγία που θα έχει προκληθεί από κάποια λάθος τεχνική.   Καλλυντικά για τα νύχια Πριν χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε καλλυντικό, πρέπει να είμαστε σίγουροι για το πως ακριβώς χρησιμοποιείται αλλά και το που ενδείκνυται και αντενδείκνυται. Πχ σε περιπτώσεις αλλεργίας κάποιου συστατικού του. Πάνω στην συσκευασία του συνήθως αναγράφεται ο τρόπος χρήσης του και τα συστατικά του, αλλά σε περίπτωση που δεν είναι κατανοητό μπορούμε να ρωτήσουμε στην εταιρία απο την οποία το προμηθευτήκαμε. Ας τα δούμε με την σειρά όμως.  
  1. Επιφανειοδραστικές ουσίες για απολύμανση : Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα <<σαπούνια>> που τα χρησιμοποιούμε για να απολυμάνουμε τα χέρια του πελάτη αλλά και τα δικά μας. Κυκλοφορούν σε διάφορες μορφές όπως υργή, gel, spray, κα. Τα χρησιμοποιούμε ανάλογα με τον τρόπο χρήση τους που αναγράφεται στην συσκευασία.
  2. Αφαιρετικό του χρωματιστού βερνικιού – ασετόν : Χρησιμοποιούμε αφαιρετικό βερνικιού για να διαλύσουμε ή να αφαιρέσουμε το βερνίκι νυχιών. Καλό θα είναι να προτιμούμε αφαιρετικά βερνικιού με λάδι γιατί έτσι αποφεύγεται η ξηρότητα στα νύχια.
  3. Διορθωτικό ή αφαιρετικό επωνυχίου : Το χρησιμοποιούμε στα αρχικά στάδια του μανικιούρ για να μαλακώσουμε και να απομακρύνουμε εύκολα το επωνύχιο και τις άκρες του. Το συναντάμε σε μορφή gel, λαδιού ή κρέμας.
  4. Αναπλαστικό επωνυχίου: Το χρησιμοποιούμε για να αναπλάσουμε το επωνύχιο, το παρωνύχιο, τα σκληρά νύχια καθώς και για να προλάβουμε την δημιουργία παρωνυχίου. Χρησιμοποιείται προς το τέλος του μανικιούρ και το βρίσκουμε σε μορφή λαδιού συνήθως αλλά υπάρχει και σε μορφή κρέμας. Περιέχει βιταμίνη C και Ε, ορυκτά έλαια, σιτέλαιο, λινέλαιο και λάδι τζότζομπα.
  5. Αποχρωστική ουσία για τα νύχια: Είναι ένα προϊόν που περιέχει οξυζενέ και το χρησιμοποιούμε για να αφαιρέσουμε κιτρινίλες στα νύχια, που έχουν δημιουργηθεί από το κάπνισμα.
  6. Κρέμες για τα χέρια : Προσφέρουν χαλάρωση στον πελάτη, γιατί έχουν αναζωογονητική επίδραση και βοηθούν το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία του. (αποφεύγονται οι αυλακώσεις του δέρματος και οι χαρακιές που δημιουργούνται από την αφυδάτωση). Περιέχουν βαζελίνη, παραφίνη, αλλαντοίνη κα.
  7. Χρωματιστά βερνίκια νυχιών: Τα χρησιμοποιούμε γιατί δίνουν χρώμα και λάμψη στα νύχια. Εφαρμόζονται σε 2 ή σε 3 στρώσεις στο κάθε νύχι.
  8. Βάση : Την τοποθετούμε στα νύχια πριν βάλουμε το χρώμα. Είναι άχρωμο βερνίκι που προστατεύει τα νύχια από τα σκούρα ή τα κόκκινα χρώματα μη αφήνοντάς τα να κιτρινίσουν. Χρησιμοποιείται και σαν δυναμωτικό στα νύχια.
  9. Σκληρυντικό πρωτεΐνης: Περιέχει καθαρό βερνίκι και πρωτεΐνη. Είναι το κατάλληλο προϊόν για την περιποίηση ξεφλουδισμένων νυχιών.
  10. Τελικό κάλυμμα: Είναι άχρωμο βερνίκι που τοποθετείται πάνω στο νύχι και προσφέρει γυαλάδα και προστασία από το ξεφλούδισμα στα βαμμένα νύχια.
  11. Στεγνωτικό ή σταθεροποιητικό χρώματος: Είναι ένα προϊόν που το χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουν γρήγορα τα νύχια. Στεγνώνουν αμέσως και δεν χαλούν εύκολα. Επίσης είναι σταθεροποιούν το χρώμα και του εξασφαλίζουν μεγαλύτερη διάρκεια. Βρίσκονται σε μορφή βερνικιού και σε spray.
  Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής – Μανικιούρ – Πεντικιούρ Κάτοχος κρατικής πιστοποίησης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ