EPDermaCare Voucher
Τύποι Δέρματος Έχουμε αρκετούς τύπους  δέρματος , μιας και ένα δέρμα μπορεί να έχει πολλά χαρακτηριστικά.  Για την καλύτερη διευκόλυνση όμως των αισθητικών, έχει χωριστεί σε τρεις κατηγορίες οι οποίες έχουν ως βάση την υφή του κάθε δέρματος και είναι το κανονικό , το ξηρό, το λιπαρό και το μικτό. Πολλές φορές το δέρμα μας αλλάζει υφή απο εποχή σε εποχή, ή αν επιρρεαστούμε απο διάφορους ψυχολογικούς παράγωντες , αλλαγή κλίματος κα. Για να μάθουμε ακριβώς τον τύπο δέρματος θα πρέπει να απευθυνθούμ σε μια αισθητικό, και έχοντας ένα καθαρό δέρμα μαζί με βοηθιτικά μηχανήματα θα το εξετάσουμε και θα έχουμε την απαντησή μας. Ας δούμε τους τύπους δέρματος πιο αναλυτικά:
  1. Ξηρό δέρμα: Το ξηρό δέρμα μπορεί να φαίνεται ωραίο στην  υφή,  λείο και τεντωμένο, έχει όμως τάση για εμφάνιση ρυτίδων, κυρίως γύρω από τα μάτια και το στόμα ακόμη και σε πιο νεαρές  ηλικίες. Είναι πολύ ευαίσθητο και εμφανίζει πολύ συχνά κοκκινήλες. Έχει διαφανή όψη και πολλές φορές έχει τάση για αλλεργικές αντιδράσεις. Στην ωριμότητα το δέρμα ξηραίνεται και ρυτιδώνεται ακόμη περισσότερο και έτσι  χάνει τη φυσική του ελαστικότητα.
  2. Λιπαρό δέρμα : Στο λιπαρό δέρμα αναφερόμαστε όταν έχουμε υπερέκκριση σμήγματος.Το χρώμα του λιπαρού δέρματος είναι συνήθως ωχρό ή σκούρο. Φαίνεται τραχύ, με έντονους και ευδιάκριτους πόρους , κηλίδες ή σημάδια. Συχνά παρουσιάζεται και ακμή λόγο της υπερέκρισης σμίγματος. Επειδή το πάχος του υποδορίου ιστού είναι μεγάλο παραμένει νεανικό για περισσότερο χρόνο από ότι οι άλλοι τύποι και εμφανίζει επίσης λιγότερες ρυτίδες.
  3. Κανονικό : Το κανονικό δέρμα, έχει καλή υφή χάρη στην φυσιολογική ενυδάτωση. Είναι καθαρό και σπάνια εμφανίζει κηλίδες,  σημάδια, ανοιχτούς πόρους, λιπαρές ή ξηρές περιοχές. Είναι πολύ καλό στην αφή με πολύ λίγες ρυτίδες.
  4. Μικτό δέρμα : Είναι μια μίξη του λιπαρού και του κανονικού δέρματος, ή του κανονικού και ξηρού δέρματος. Υπάρχει μία λιπαρή περιοχή η οποία ονόμαζεται Τ γιατί είναι σε σχήμα Τ που σχηματίζεται από το μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι. Οι παρειές, η περιοχή γύρω από τα μάτια και ο λαιμός εμφανίζουν ξηρότητα.
  Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος Καθηγήτρια Αισθητικής – Πιστοποίηση
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ