EPDermaCare Voucher
Το μασάζ Σιάτσου Είναι μια πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος με ρίζες από την Ανατολή. Η ιατρική στην Ανατολή θεωρεί ότι το σώμα λειτουργεί βάσει της ενέργειας τσι ή κι. Έχει τις ίδιες ρίζες με τον βελονισμό.Τα σημεία πίεσης στο σιάτσου λέγονται τσούμπο και παρομοιάζονται με ανοίγματα από βρίσκονται πάνω στους μεσημβρινούς και μας επιτρέπουν να επιδράσουμε στην ενεργειακή ροή.   Το κι έχει πέντε στοιχεία, καθένα από τα οποία έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κατέχει τον έλεγχο διαφορετικών πτυχών του σώματος και των συναισθημάτων. Επιρρεάζονται από το γιν και το γιανγκ και είναι:      
  1. Το ξύλο. Ενδυναμώνει το γιανγκ το χαρακτηρίζει η ανάπτυξη. Το άτομο γίνεται δυναμικό και οργανωμένο, αλλά το άτομο έχει τάσεις θυμού, πράγμα που μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα.
  1. Η φωτιά. Είναι η κορύφωση του γιανγκ. Αποτελεί σύμβολο της ζεστασιάς, της χαράς και του ενθουσιαμού.
  1. Η γη, η οποία αυξάνει το γιν και βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση του ατόμου.
  1. Το μέταλλο στο οποίο είναι δυνατότερο το γιν και είναι σύμβολο του ορίου ή του σημείου αλλαγής.
  1. Το νερό με το γιν να βρίσκεται σε μέγιστο βαθμό και αποθηκεύει ενέργεια ενώ δηλώνει θέληση, αυτάρκεια αλλά και τον φόβο.
    Η Ιαπωνική λέξη σιάτσου στην κυριολεξία σημαίνει “πίεση με τον α-ντίχειρα ή με τα δάχτυλα”, μια πίεση η οποία όταν ασκείται στο δέρμα, φροντίζει, διατηρεί ή βελτιώνει την κατάσταση της υγείας.   Για να γίνει σωστά η θεραπεία χρειάζεται μια πνευματική προετοιμασία, κάποια τεχνική αυτοσυγκέντρωσης και μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Είναι ένα “σύστημα αγωγής” που επιρρεάζει το κι. χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα των χεριών μας για να κάνουμε πιέσεις πάνω σε συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται στους μεσημβρινούς. Το καθένα από τα βασικά κανάλια συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο όργανο του σώματος, όπως είναι το κανάλι της χοληδόχου κύστης ή του εντέρου. Κατά την θεραπεία το άτομο φοράει τα ρούχα του. Κάνοντας κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις είναι δυνατό να ενδυναμώσουμε, να καταπραΰνουμε ή να διασπείρουμε την ενέργεια του κι πράγμα που θα δημιουργήσει μια αρμονική σχέση μεταξύ του νου και του σώματος η οποία είναι δυνατό να θεραπεύσει τα συμπτώματα των ασθενειών. Στην ουσία με το shiatsu ρυθμίζουμε την ροή του κι μέσα στους μεσημβρινούς, πράγμα από το οποίο εξαρτάται η καλή υγεία των οργάνων του σώματός μας.   Ο θεραπευτής πρέπει να είναι χαλαρός και συγκεντρωμένος, να ελέγχει την αναπνοή του έτσι ώστε να αφήσει το “συμπαντικό κι” να περάσει μέσα από αυτόν στον ασθενή ο οποίος χρειάζεται να το αναπληρώσει. Επίσης πρέπει να ακολουθεί μια σωστή διατροφή για να κρατάει το δικό του κι σε υψηλά επίπεδα.   Είναι μια θεραπεία που δεν έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό και μπορεί να γίνει σε:  
  1. Περιπτώσεις κόπωσης
  1. Αίσθημα δυσφορίας
  1. Νεφρική δυσλειτουργία
  1. Δυσκαμψία ώμων
  1. Καταπόνηση δικεφάλων - τρικέφαλων
  1. Ανορεξία
  1. Προβλήματα με το συκώτι
  1. Δυσκοιλιότητα
  1. Ρευματικούς πόνους
  1. Γαστρικές και κοιλιακές ενοχλήσεις
  1. Υπέρταση
  1. Νευραλγία
  1. Περιπτώσεις προβλημάτων με τον θυρεοειδή
  1. Γυναικολογικές διαταραχές
  1. Ιώσεις
  1. Ζαχαρώδη διαβήτη
  1. Προβλήματα αρθρώσεων
  1. Αναπνευστικά προβλήματα
  Δεν μπορούμε να κάνουμε shiatsu σε:  
  1. Ανοιχτά τραύματα
  1. Φλεγμονή
  1. Οίδημα
  1. Ουλές
  1. Φλύκταινες
  1. Εξανθήματα
  1. Κιρσούς
  Ο θεραπευτής φτιάχνει ένα πρόγραμμα που προσαρμόζεται στις ανάγκες του ασθενούς. Αν το σιάτσου εφαρμοστεί στα πρώτα στάδια μιας πάθησης είναι δυνατό να εμποδιστεί η εξέλιξή της. Στις σοβαρές ασθένειες το σιάτσου δεν έχει αποτέλεσμα και συστήνεται ιατρική παρακολούθηση. Οι ασθένειες χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:  
  1. Τις εσωτερικές (συναισθήματα).
  1. Τις εξωτερικές (καιρός) και
  1. Τις διάφορες άλλες αιτίες όπως τα μικρόβια και κάποιες επιδράσεις των φαρμάκων.
  Οι συναισθηματικές ασθένειες αντιμετωπίζονται δυσκολότερα από τις υπόλοιπες. Ο εξωτερικός παράγοντας σχετίζεται με προβλήματα που παρουσιάζονται όταν είναι μειωμένη η αντίσταση του οργανισμού. Τα προβλήματα που προέρχονται από τα μικρόβια, την διατροφή κλπ., αντιμετωπίζονται πιο εύκολα αρκεί να τα εντοπίσουμε έγκαιρα.   Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχουν οι τροφές μετασχηματίζονται σε γλυκογόνο που συνδυαζόμενο με οξυγόνο παράγει την απαραίτητη ενέργεια για να γίνει η μυϊκή σύσπαση, η οποία, με την σειρά της, παράγει γαλακτικό οξύ. Το γαλακτικό οξύ, σε μεγάλη συγκέντρωση, προκαλεί αφύσικη μυϊκή σύσπαση, κούραση και σαν αποτέλεσμα κάποια ασθένεια.   Με την πίεση που ασκούν τα δάχτυλα πάνω στους μύες πετυχαίνουμε την αναμόρφωση του 80% περίπου του γαλακτικού οξέος σε γλυκογόνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απαλλαγή του ατόμου από τα παραπάνω συμπτώματα.       Χαράλαμπος Καλλίνικος Φυσικοθεραπευτής  
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ