EPDermaCare Voucher

Το λεμφικό σύστημα του προσώπου

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Το λεμφικό σύστημα του προσώπου Θα εξετάσουμε με λεπτομέρεια το λεμφικό σύστημα του προσώπου για να αντιληφθείτε τις κινήσεις που έχουν προορισμό τη διευκόλυνση της παροχετεύσεως της λέμφου.
  1. Η λέμφος της ινιακής και της οπιθο-ωτιαίας περιοχής παροχετεύεται δια των λεμφικών πόρων της οπίσθιας όψεως του λαιμού προς το γαγγλιακό κέντρο που βρίσκεται στο άνω μέρος του αυχένα. Η λέμφος ακολουθεί τη διαδρομή της κατά μήκος του στερνοκλειδομαστοειδούς μυός μέχρι της αναστομώσεώς της με το αιμοφόρο δίκτυο μέσα στην οπίσθια αριστερά κλειδικη περιοχή.
  2. Τα λεμφικά αγγεία της μετωποκροταφικής περιοχής και της περιοχής των σφιγκτήρων (μυών) του ματιού παροχετεύουν τη λέμφο προς τα προ-ωτικά γάγγλια. Αυτή διαχέεται κατόπιν προς τα οπισθο-γναθιαία γάγγλια και διασχίζει την ίδια διαδρομή με τη λέμφο της οπίσθιας όψεως της κεφαλής.
  III. Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η λέμφος ακολουθεί ίδια κατεύθυνση από την περιοχή του στερνο-κλειδο-μαστοειδούς μυός. δηλαδή: το λαιμό, τη βάση του λαιμού, την οπίσθια κλειδική περιοχή.
  1. Τα λεμφικά της μύτης, των χειλιών και της περιοχής τού πώγονος κατευθύνονται προς τα κάτω-γναθιαία γάγγλια, Παροχετεύουν στη συνέχεια τη λέμφο προς τη γαγγλιακή αλυσίδα της στερνο-κλειδο-μαστοειδούς περιοχής, ανευρίσκοντας έτσι την συλλεγείσα λέμφο από τις άλλες περιοχές της κεφαλής.
  Επιμέλεια κειμένου: Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχιούχος Αισθητικός - Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια αισθητικής - Εισηγήτρια σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ