EPDermaCare Voucher
Τοποθέτηση ρουζ Σκοπός του ρουζ είναι να επαναφέρει τη χρωματική αντανάκλαση στο σωστό τόνο και στη σωστή θέση, βελτιώνοντας έτσι και το σχήμα του προσώπου, αν αυτό είναι απαραίτητο. Το ρουζ τοποθετείται στο πρόσωπο με σκοπό να βελτιώσει το σχήμα ή το χρώμα του, ή να τονίζει κάποια σημεία του προσωπου.  Οι πιο εύχρηστε μορφές του ρουζ είναι σε σκόνη ή σε μορφή πάστας (compact) συναντάται σε σκόνη συμπαγούς υφής και σε πάστα. Το ρουζ σε μορφή συμπαγούς σκόνης απλώνεται εύκολα, αναμιγνύεται αρμονικά με το μέικ –απ και χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους δέρματος, το compact δύσκολα απλώνεται και εισχωρεί στους πόρους και στις γραμμές του δέρματος και τα τονίζει. Δε συνιστάται για λιπαρά και ρυτιδωμένα δέρματα. Το χρώμα του ρουζ πρέπει να ταιριάζει στο χρωματικό τύπο του ατόμου που δέχεται το μακιγιάζ και να είναι ένα τόνο ανοιχτότερο από το κραγιόν ή στον ίδιο τόνο.  Αν τοποθετηθεί κάτω από τη νοητή οριζόντια γραμμή που περνά από τη βάση της μύτης,  προσθέτει ηλικία. . Ακόμη δεν πρέπει να τοποθετείται πολύ κοντά ή πάνω στο κάτω βλέφαρο, γιατί το κάνει να φαίνεται πρησμένο.  Επίσης δεν πρέπει να πλησιάζει τη μύτη αλλά να σταματά στη νοητή κάθετη γραμμή που περνά από τη μέση της κόρης του ματιού.  
  • Τοποθέτηση του ρουζ ανάλογα με το σχήμα προσώπου και τον τύπο του.
Το ρουζ σε μορφή πάστας τοποθετείται μετά το μέικ –απ, και η πούδρα που θα τοποθετηθεί μετά θα απορροφήσει τη γυαλάδα του. Το ρουζ σε μορφή σκόνης τοποθετείται μετά το μακιγιάζ των ματιών. Αν όμως η φυσική ερυθρότητα του δέρματος έχει καλυφθεί τελείως και το πρόσωπο είναι χλομό, μπορεί να τοποθετηθεί αμέσως μετά το μέικ – απ. Αν χρειαστεί ενισχύεται το χρώμα του μετά το μακιγιάζ των ματιών ή στο τέλος της διαδικασίας. Στο ωοειδές ή οβάλ πρόσωπο με τη χρήση του ρούζ, προβάλλουμε μόνο το ζυγωματικό οστό και χρωματίζονται τα μάγουλα.  Σχηματίζουμε ένα σχήμα τριγώνου, που η κορυφή του βρίσκεται στο σημείο τομής της κάθετης νοητής ευθείας που χωρίζει τη μεσαία ζώνη σε 2 ίσα μέρη. Η βάση του πρέπει να είναι παράλληλη με το αυτί και να σβήνεται ανοδικά προς τους κροτάφους.   Στο ωοειδές μακρύ ή οβάλ μακρύ πρόσωπο το ρούζ μπαίνει σε σχήμα κύκλου, που το κέντρο του βρίσκεται στο σημείο που τέμνεται η κατακόρυφη που περνά από το κέντρο του ματιού και η οριζόντια, που χωρίζει τη μεσαία ζώνη στα 2. Απλώνεται οριζόντια προς τα αυτιά.   Στο στρογγυλό πρόσωπο τοποθετείται το ρουζ σε σχήμα ορθογωνίου που η πλευρά του βρίσκεται προς τη μύτη και είναι παράλληλη του άξονά της. Απλώνεται προς τα κάτω και προς τους κροτάφους.   Στο ορθογώνιο πρόσωπο το ρουζ τοποθετείται σε σχήμα κύκλου που το κέντρο του βρίσκεται στο σημείο τομής της κατακόρυφης που περνά από το κέντρο του ματιού και της οριζόντιας που χωρίζει τη μεσαία στα 2. Απλώνεται οριζόντια προς τα αυτιά.   Στο τετράγωνο πρόσωπο το ρουζ τοποθετείται σε σχήμα ορθογωνίου τριγώνου, με τη βάση του παράλληλη με τη μύτη και ελάχιστα πιο μέσα από την κάθετη που περνά από το κέντρο των ματιών. Η άλλη κάθετη πλευρά του είναι παράλληλη στο μάτι. Απλώνεται με φορά προς τους κροτάφους.   Στο τριγωνικό πρόσωπο α τύπου, σχηματίζουμε ένα ισόπλευρο τρίγωνο με τη βάση του παράλληλη και λίγο πιο πάνω από την οριζόντια ευθεία που περνά από τη βάση της μύτης και την κορυφή του στο ψιλότερο σημείο των παρειών. Το ρουζ απλώνεται προς τα αυτιά ,προς τα κάτω και έξω.   Στο δεύτερο τύπο με το ρουζ σχηματίζουμε ισόπλευρο τρίγωνο με τη βάση του παράλληλα και λίγο πιο κάτω από το κάτω βλέφαρο και την κορφή του προς τα κάτω. Απλώνουμε με φορά προς τους κροτάφους.   Στο τραπεζοειδές πρόσωπο πρώτου και δεύτερου τύπου το ρουζ απλώνεται όπως στο τριγωνικό πρόσωπο α και β τύπου αντίστοιχα.   Τέλος στο εξαγωνικό πρόσωπο το ρουζ τοποθετείται σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου πάνω στο ζυγωματικό και απλώνεται με φορά προς τους κροτάφους.   Επιμέλεια κειμένου Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός-Κοσμητολόγος Πηγές: Βιβλίο "Make up" Εκδόσεις Μαλλιάρης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ