EPDermaCare Voucher

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το μόνιμο μακιγιάζ

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το μόνιμο μακιγιάζ Οι διαφορές ανάμεσα στο tattoo και στο μόνιμο μακιγιάζ έχουν να κάνουν τόσο με το βάθος διείσδυσης του χρώματος όσο και με το τι επιδιώκουμε σαν αποτέλεσμα. Η τέχνη του tattoo εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία του σώματος με διάφορες διακοσμήσεις, εντυπωσιακές παραστάσεις και σύμβολα. Η βελόνα εισάγει τα χρώματα στο υπόδερμα, δηλαδή στον υποδόριο ιστό και ως εκ τούτου διατηρούνται μόνιμα. Λόγο του βάθους της εισαγωγής, η αποδόμηση των χρωστικών ουσιών είναι μικρότερη, οι αποχρώσεις είναι σταθερές, καθώς και η ποιότητα του χρώματος παρουσιάζει λιγότερη ευαισθησία στην ηλιακή ακτινοβολία.   Το μόνιμο μακιγιάζ δεν είναι πραγματικό tattoo αλλά είναι αναμφίβολα ένα παράγωγο του tattoo, που έχει ως σκοπό μια αλλαγή της εξωτερικής εικόνας και γενικότερα εξυπηρετεί αποκλειστικά αισθητικούς σκοπούς. Η αισθητική τελειοποίηση γίνεται με τη βοήθεια του μόνιμου μακιγιάζ ( σχεδιασμός φρυδιών, περίγραμμα χειλιών, eyeliner ματιών καθώς και σχεδιασμός θηλών στήθους, κάλυψη ουλών και σημαδιών εκ γενετής). Το μόνιμο μακιγιάζ είναι μια τεχνική που επιτρέπει ένα μακιγιάζ διαρκείας, διακριτικό με φυσικές αποχρώσεις, αλλά όχι οριστικό διοτί διαρκεί περίπου 2-5 χρόνια. Η χρωστική ουσία εισχωρεί μόνο στο ανώτερο στρώμα του δέρματος ( βάθος 0,5 mm ) δηλαδή στην επιδερμίδα και στο ανώτερο τμήμα του χωρίου. Πρόκειται για μια ενδοδερμική εμφύτευση μικροσκοπικών κηλίδων χρώματος που συσσωρεύονται στον συνδετικό ιστό. Επειδή ο συνδετικός ιστός μεταβάλλεται διαρκώς, κατά τη φυσική διαδικασία ανανεώσεις και ανάπλασης των κυττάρων, το χρώμα βγαίνει προς τα έξω αργά και σταθερά με αποτέλεσμα το μόνιμο μακιγιάζ να εξαλείφεται σταδιακά.   Τα χρώματα Οξείδια τιτανίου (λευκό χρώμα), υποαλλεργική βάση, ένα υλικό πολύ ελαφρύ που το δέρμα δέχεται πολύ καλά. Οξείδια σιδήρου( μαύρο- κόκκινο-κίτρινο-καφέ χρώμα) δίνουν μια σταθερή έντονη χρωματική ιδιότητα ανάλογα με την ποσότητα και με ποια άλλα στοιχεία θα ενωθούν. Οξείδια χρωμίου(πράσινο χρώμα). Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οξείδια κοβαλτίου, αργιλίου και ψευδαργύρου έχουν απαγορευτεί εφόσον έχουν χαρακτηριστεί καρκινογόνα. Τέλος για την άριστη ποιότητα των χρωμάτων απαραίτητο είναι το οινόπνευμα που διατηρεί το διάλυμα χωρίς μικρόβια και η ιατρική γλυκερίνη που διατηρεί το διάλυμα ευέλικτο, απλοποιεί τη διείσδυση και διατηρεί το καλό ιξώδες εγγυώντας σταθερή ποσότητα χρωστικής ανά σταγόνα και αποφεύγοντας το πιτσίλισμα και την εκροή του χρώματος έξω από την συσκευή. Ο αισθητικός λοιπόν πρέπει να επιλέξει χρώματα μόνο υψηλής ποιότητας. Χρώματα υποαλλεργικά, αποστειρωμένα που να φέρουν φαρμακευτική σφραγίδα, πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή, σύσταση, λήξη του χρώματος και προδιαγραφές που να πληρούν κανόνες υγιεινής εγκεκριμένα από τις Ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας για εμφύτευση.   Τα χρώματα πρέπει :
  • Να εμφυτεύονται στον ιστό,
  • Να μην στεγνώσουν,
  • Να έχουν δυνατότητα ανάμειξης,
  • Ανθεκτικότητα στο φως προσδίδοντας μια μεταξένια λάμψη και τέλος
  • Η πυκνότητα των χρωματισμένων σωματιδίων πρέπει να είναι μεταξύ 6-20 microns για να έχουμε την καλύτερη αντοχή και αποφυγή απώλειας χρώματος.
  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα χρώματα του tattoo σώματος δεν χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο για μόνιμο μακιγιάζ, διότι είναι πολύ έντονα και υπάρχει ασυμβατότητα στις τιμές PH δέρματος και χρωμάτων.   Χρηστιά Βίκυ Αισθητικός Τ.Ε.Ι. Δημοσιευμένο στο περιοδικό «Αισθητική Σήμερα»
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ