EPDermaCare Voucher
Τα αίτια της υπερτρίχωσης Η υπερτρίχωση είναι η αύξηση τριχώματος σε οποιαδήποτε περιοχή, τοπική ή εκτεταμένη, η οποία είναι ασυμβίβαστη ως προς τη θέση, την ηλικία και το φύλο του ασθενούς. Πιο συνοπτικά υπερτρίχωση είναι η υπερβολική αύξηση τριχοφυΐας ή η παρουσία τριχοφυΐας ως προς το σημείο που εμφανίζεται και ως προς την ηλικία του ατόμου.  

 Αίτια και παράγοντες της υπερτρίχωσης

  Τα αίτια που προκαλούν υπερτρίχωση είναι πάρα πολλά και σχετίζονται με το είδος της υπερτρίχωσης. Παρακάτω θα αναφερθούμε αναλυτικά:
  • Κατά την επίκτητη χνοώδη υπερτρίχωση, έχουμε γρήγορη ανάπτυξη μακριών λεπτών τριχών σε μεγάλη έκταση, αντικαθιστώντας όχι μόνο το χνούδι του σώματος αλλά και το τρίχωμα του μετώπου και των παρειών, καθώς και το προηγουμένως φαλακρό κεφάλι. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει ιστορικό κακοήθους νόσου.
  • Κατά τη συμπτωματική υπερτρίχωση η υπερτρίχωση υπάρχει σαν εμφάνιση ή συνέχιση πολλών παθολογικών καταστάσεων. Μπορεί να είναι παροδικό το φαινόμενο αλλά και μόνιμο. Αίτια δημιουργίας του φαινομένου είναι ο τραυματισμός των σημείων, ο λιποατροφικός διαβήτης, το σύνδρομο cornelia de lange, υπερπλασία των ούλων, ινωμάτωση των ούλων, νευρική ανορεξία.
  • Κατά την ιατρογενή υπερτρίχωση θα πρέπει να γίνεται σαφής διαφοροποίηση μεταξύ του ιατρογενούς δασυτριχισμού ανδρογεννετικού τύπου. Στην ιατρογενή υπερτρίχωση αναπτύσσεται λεπτό τρίχωμα σε εκτεταμένες περιοχές του κορμού, των χεριών και του προσώπου. Η αιτιολογία είναι η λήψη φαρμάκων που προκαλούν υπερτρίχωση. Τέτοια φάρμακα είναι η διφαινυλυδαντοϊνη, η διαζοξίδη, το μινοξιδίλιο, η στρεπτομυκίνη, η κορτιζόνη, η πενικιλλαμίνη και τα ψωραλένια.
  Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής – Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ