EPDermaCare Voucher
Τί είναι το ρεζουβανς Είναι μια εναλλακτική τεχνική μάλαξης για το πρόσωπο, μια τεχνική του S. Rozemberg η οποία εξελίχθηκε τα τελευταία 20 χρόνια από την επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Σχολής Shiatsu των Αθηνών, συνδυάζει πολλές τεχνικές που προέρχονται από το κινέζικο μασάζ, το λεμφικό μασάζ, την πιεσοθεραπεία ακλπ. Στηρίζεται σε διάφορες τεχνικές απελευθέρωσης του υποδόριου συνδετικού ιστού, σε κάποιες ειδικές μαλάξεις, διατάσεις και δονήσεις.   Οι κινήσεις είναι κοφτές, νωχελικές και ακριβείς. Γίνονται με τις άκρες των δαχτύλων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Όπως και σε όλα τα είδη μάλαξης, έτσι και στην ρεζουβάνς δεν πρέεπι οι κινήσεις του θεραπευτή να προκαλούν πόνο. Επίσης δεν χρησιμοποιείται κανένα λιπαντικό μέσο ή κάποιο μηχάνημα, αλλά όλες οι τεχνικές εφαρμόζονται με το χέρι.   Η μέθοδος αυτή δρα σε τρία επίπεδα:  
  1. Στους μύες, όπου το μυϊκό σύστημα είναι συνέχεια σε εγρήγορση και επικοινωνεί συνέχεια με τον εγκέφαλο μέσω του νευρικού συστήματος. Στο πρόσωπο αποτυπώνονται όλες οι εκφράσεις και με αυτό γίνεται η επικοινωνία. Ταυτόχρονα είναι το μέρος του σώματος που γίνονται εμφανείς οι εντάσεις και οι οποίες αποτυπώνονται υπό μορφή ρυτίδων. Η θεραπεία “δουλεύει” πάνω στις εκφύσεις και τις καταφύσεις των μυών ενώ ο θεραπευτής στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα στον εγκέφαλο, μέσα από το νευρικό σύστημα. Στην συνέχεια ο εγκέφαλος στέλνει στους μύες μηνύματα χαλάρωσης από τις εντάσεις.
 
  1. Στον συνδετικό ιστό που βρίσκεται σε όλο το σώμα και αποτελείται από:
 
  • Ίνες κολλαγόνου.
  • Ίνες ελαστίνης και
  • Μια ζελατινώδη μεσοκυττάρια ουσία που έχει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για το δέρμα.
  Το ρεζουβάνς προκαλεί διέγερση των ινοβλαστών και επομένως και των ως άνω αναφερθέντων συστατικών.  
  1. Στους μεσημβρινούς και την ενέργεια. Με τον όρο “μεσημβρινός” εννοούμε κάποια κανάλια ενέργειας που τα βρίσκουμε σε όλο το σώμα και έχουν άμεση σύνδεση τόσο με τα όργανα, όσο και με τα συναισθήματα των ανθρώπων. Τα κανάλια αυτά είναι υποδόρια στον συνδετικό ιστό και η πορεία τους είναι παράλληλη των μυών. Άρα, το ρεζουβάνς δουλεύει, παράλληλα με τους μύες και τον συνδετικό ιστό, και τους μεσημβρινούς.
  Το ρεζουβάνς είναι μια ολιστική τεχνική που έχει σκοπό την εξισορρόπηση των μεσημβρινών και επομένως όλο το ενεργειακό σύστημα.   Με το ρεζουβάνς πετυχαίνουμε:  
  1. Αναζωογόνηση του προσώπου.
  1. Βελτίωση της κυκλοφορίας.
  1. Χαλάρωση και διέγερση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος.
  1. Εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος, πετυχαίνοντας καλύτερη αιμάτωση τόσο του εγκεφάλου, όσο και των οργάνων.
  1. Διώχνει την ένταση από τους μύες του προσώπου, του λαιμού, του κρανίου και των ώμων.
  1. Επιτυγχάνουμε την αποκατάσταση της ελαστικότητας και της ευλυγισίας του δέρματος.
  1. Λείανση των ρυτίδων και ανακούφιση από τα σημάδια του χρόνου.
  1. Διόρθωση του περιγράμματος, αφού δρα στον συνδετικό ιστό.
  Η θεραπεία προσφέρει:  
  1. Την εκδίωξη των εντάσεων που είναι αποτέλεσμα αρνητικών συναισθημάτων.
  1. Ευεξία, αναζωογόνηση και καλύτερη λειτουργία των σιαγόνων.
  1. Ηπιότερα χαρακτηριστικά και μια γλυκύτερη έκφραση στο πρόσωπο.
  1. Θετική επιρροή στα διάφορα ενεργειακά κανάλια μέσω των τεχνικών πίεσης σε διάφορα σημεία που έχει ως αποτέλεσμα τα μέγιστα δυνατά οφέλη για πρόσωπο και σώμα.
  Επίσης βοηθάει:  
  1. Στην ανάπλαση, την τόνωση και την ενυδάτωση του δέρματος.
  1. Στην μεταφορά νερού και οξυγόνου στα διάφορα κύτταρα, πράγμα που απομακρύνει τις τοξίνες που μαζεύονται στους διάφορους ιστούς και το δέρμα.
  Τέλος, έχει προληπτική δράση προκαλώντας την καθυστέρηση της φυσικής φθοράς προσφέροντας ένα ήρεμο, φωτεινό, όμορφο και εκφραστικό πρόσωπο.   Μια ολοκληρωμένη θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως 6 θεραπείες για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.   Στην πρώτη θεραπεία απελευθερώνεται ο συνδετικός ιστός του προσώπου και κάποιων μυών γύρω από τα μάτια.   Στην δεύτερη συνεδρία γίνεται μάλαξη τόσο στο μέτωπο, όσο και την κορυφή και το πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό βοηθάει στην απαλλαγή του ασθενούς από διάφορους πονοκεφάλους και ημικρανίες. Εδώ έμφαση δίνεται στους μύες, απελευθερώνουμε τον συνδετικό ιστό και τους μεσημβρινούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απεμπλοκή των ενεργειών.   Στην τρίτη θεραπεία κάνουμε ρεζουβάνς στις παρειές και τους κυριότερους μύες του προσώπου.   Κατά την τέταρτη θεραπεία επικεντρωνόμαστε στο σαγόνι, τον λαιμό και το ντεκολτέ.   Την πέμπτη συνεδρία την ξεκινάμε με μάλαξη στους ώμους και τον αυχένα και στην συνέχεια κάνουμε στον λαιμό και το ντεκολτέ.   Στην τελευταία συνεδρία, συνδυάζουμε όλες τις προηγούμενες.   Αφού τελειώσει η όλη διαδικασία, λέμε στον ασθενή ότι καλό θα ήταν να κάνει μια συντήρηση μια φορά τον μήνα.   Το ρεζουβάνς ενδείκνυται σε περιπτώσεις:  
  1. Κεφαλαλγίας.
  1. Δυσκαμψίας στον αυχένα.
  1. Ημικρανίας.
  1. Πονοκεφάλων.
  1. Ρυτίδων.
  1. Μαύρων κύκλων και σε σακούλες κάτω από τα μάτια.
  1. Συσσωρευμένων εντάσεων.
  Χαράλαμπος Καλλίνικος Φυσικοθεραπευτής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ