EPDermaCare Voucher
Σωστό σαμπουάν Ένα σαμπουάν θα πρέπει να επιλέγεται με γνώμονα όχι μόνο την καθαριστική του δράση ή το άρωμά του.  Θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και άλλους παράγοντες, οι οποίοι είναι εξίσου σημαντικοί.  Έτσι ανάλογα με τη συχνότητα λουσίματος θα πρέπει να επιλέξουμε ένα σαμπουάν για συχνή ή όχι συχνή χρήση και τέλος το σαμπουάν πρέπει να ξεπλένεται εύκολα, ώστε να μην αφήνει υπολείμματα τα οποία ίσως προκαλέσουν πυτιδίδα, να αφήνει τα μαλλιά λαμπερά, ευκολοχτένισστα και τα συστατικά του να μην είναι ερεθιστικά για την επιδερμίδα της κεφαλής.   Αναλυτικότερα  το σαμπουάν πρέπει:  
  • Να καθαρίζει από το σμήγμα, τη σκόνη και τους ρύπους.
 
  • Να κάνει τα μαλλιά ευκολοχτένιστα, ανάλαφρα και λαμπερά.
 
  • Να χαρίζει αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης.
 
  • Να μην αλλοιώνει το pΗ του κεφαλιού, γιατί ίσως προκαλέσει ερεθισμούς, όπως κοκκινίλες, κνησμό, ξηροδερμία ή υπερβολική λιπαρότητα. Επιλέγοντας σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών, πετυχαίνουμε τη μη αλλοίωση του ρΗ.
 
  • Να ξεπλένεται εύκολα, χωρίς να αφυδατώνει την τρίχα και χωρίς να αφήνει υπολείμματα.
  Για μαλλιά ταλαιπωρημένα από τεχνικές εργασίες, κατάλληλα είναι τα σαμπουάν με πλούσια ενυδατικά συστατικά, ενώ για συχνό λούσιμο καλό είναι να επιλέγεται ένα σαμπουάν με ήπια καθαριστική δράση.   Τα συστατικά τα οποία ενοχοποιούνται για ανεπιθύμητες ενέργειες στα σαμπουάν είναι η πολυαιθυλενογλυκόλη ή αλλιώς PEG, το sodium lauryl sulfate, η βενζοφαινόνη και η σιλικόνη.       Κατερίνα Βολτή Καθήγητρια Κομμωτικής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ