EPDermaCare Voucher

Συνοπτικά τα μηχανήματα μανικιούρ – πεντικιούρ

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Συνοπτικά τα μηχανήματα μανικιούρ – πεντικιούρ Όπως και στον τομέα της αισθητικής, έτσι και στον τομέα των νυχιών υπάρχουν μηχανήματα τα οποία μας βοηθούν να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας και χωρίς κούραση, αλλά μας βοηθούν και στο να απολαύσει ο πελάτης την περιποίηση.
  • Ένα μηχάνημα που βοηθάει πολύ στα τεχνητά νύχια είναι το φουρνάκι του gel. Είναι ένα απαραίτητο μέσο γιατί χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει η εφαρμογή του gel.
  • Ένα άλλο μηχάνημα που βοηθάει και στα τεχνητά αλλά και στο φυσικό νύχι και κυρίως στο πεντικιούρ, είναι ο τροχός. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την χρήση του γιατί μπορεί να τραυματιστεί και το νύχι και να δημιουργηθούν σκληρύνσεις όταν η χρήση του είναι λανθασμένη. Πρέπει να προσέχουμε όταν καθαρίζουμε τα επωνύχια να μην τραυματίσουμε το νύχι και να μην έχει μεγάλη ταχύτητα. Όταν ασχολούμαστε με σκληρύνσεις πρέπει να έχει μουλιάσει πολύ καλά το πόδι στο νερό για ένα τέταρτο περίπου (ανάλογα με το πόσο δύσκολη περίπτωση σκληρύνσεων έχουμε), και επιμένουμε μόνο στις σκληρύνσεις όχι για πολύ ώρα.
  • Άλλο ένα μηχάνημα εξίσου σημαντικό, είναι ο στεγνωτήρας νυχιών για το μανό. Το αν θα στεγνώσει ένα - ένα στρώμα μανό ή όταν τελειώσει το μανικιούρ είναι επιλογή του επαγγελματία. Βοηθάει στο να μην χάσουμε χρόνο να περιμένουμε να στεγνώσει το μανό και δεν φοβάται η πελάτισσα μήπως δεν προσέξει και της χαλάσει κάποιο νύχι.
  • Το παραφινόλουτρο, είναι ένα μηχάνημα στο οποίο βάζουμε παραφίνη, ζεσταίνεται, και χρησιμοποιείται για θεραπείες ενυδάτωσης χεριών και ποδιών ή πολλές φορές και σε όλο το σώμα. Θα μιλήσουμε αναλυτικότερα όμως γι αυτό στο σχετικό άρθρο για την θεραπεία ενυδάτωσης.
  • Το μηχάνημα ζεστής λοσιόν, το χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να κάνουμε μανικιούρ σε πετσάκια πολύ σκληρά και καλύπτουν μεγάλο μέρος του νυχιού. Είναι ένα μικρό μηχάνημα, στο οποίο βάζουμε την λοσιόν ζεσταίνεται και είναι έτοιμη για χρήση όπως θα δούμε στο σχετικό άρθρο.
  • Το ποδόλουτρο είναι ένα μηχάνημα που προσφέρει χαλάρωση, ξεκούραση και μασάζ στα ταλαιπωρημένα πόδια. Βάζουμε νερό μέχρι την σωστή ένδειξη, ζεστό πάντα, και στην συνέχεια βάζει η πελάτισσα τα πόδια μέσα. Ανάλογα το μηχάνημα έχει και διάφορες λειτουργίες. Μασάζ, spa ή και τα 2. Για καλύτερη προστασία, υπάρχουν μηχανήματα με ιονισμό, δηλ το νερό είναι αυτοκαθαριζόμενο ώστε να μην μεταφέρεται από τον έναν πελάτη στον άλλο οποιαδήποτε μεταδοτική νόσο.
  • Ένα ακόμη μηχάνημα είναι ο αερογράφος. Αποτελείται από ένα μοτέρ, έλα λάστιχο που μεταφέρει τον αέρα που παράγεται απ΄το μοτέρ και ένα πιστολάκι. Πάνω στο πιστολάκι υπάρχει μία εσοχή στην οποία τοποθετείται το στόμιο ενός μπουκαλιού που περιέχει χρώμα. Επίσης, διαθέτει και μία βαλβίδα απ’ την οποία ρυθμίζεται η ένταση εκτόξευσης του αέρα ή του χρώματος. Η χρήση του είναι απλή. Υπάρχουν διάφορα σχέδια σε χαρτόνι, τα οποία τοποθετούνται πάνω στο νύχι και με τον αερογράφο ψεκάζεται το χρώμα πάνω στο σχέδιο και αποτυπώνεται πάνω στο νύχι. Έτσι έχουμε διάφορα και πολλά σχέδια, σε όλα τα χρώματα πάνω στα νύχια μας.
  Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής – Μανικιούρ – Πεντικιούρ Κάτοχος κρατικής πιστοποίησης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ