EPDermaCare Voucher
Στάδια κυτταρίτιδας Πρόκειται για ένα πολύ αμφιλεγόμενο θέμα.  Είναι μια κατάσταση που εύκολα αναγνωρίζεται από την όψη του φλοιού πορτοκαλιού, στους μηρούς, γοφούς, στομάχι ακόμα και στα χέρια και τις γάμπες.  Το 95% των γυναικών σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από αυτή τη δύσμορφη κατάσταση. Η κυτταρίτιδα δεν είναι απλά εναπόθεση περίσσειας λίπους.  Το λίπος που απαντάται στην κυτταρίτιδα είναι κατά κάποιο τρόπο κατεστραμμένο, λόγω συγκεκριμένων δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι βασικά ένα πρόβλημα το οποίο συσχετίζεται άμεσα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας.  Έτσι η καθιστική ζωή, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων τυποποιημένων προϊόντων, αποτελούν σημαντικούς προδιαθεσικούς παράγοντες για την ανάπτυξη κυτταρίτιδας.  Το σημαντικό καθημερινό άγχος και η έκθεση σε υπερβολικά αυξημένο αριθμό ελευθέρων ριζών, συμβάλλουν επίσης στην εκδήλωσή της.

Σταδιοποίηση κυτταρίτιδας

Στάδιο 0 Το δέρμα των μηρών και των γλουτών είναι λείο σε όρθια ή ύπτια θέση.  Κατά τη δοκιμασία πιέσεως του δέρματος, παρατηρείται πτύχωση, αλλά όχι πρόπτωση της επιδερμίδας.  Είναι σύνηθες στις λεπτόσωμες γυναίκες και στους φυσιολογικούς άνδρες. Στάδιο Ι Το στάδιο Ι χαρακτηρίζεται από λείο επίσης δέρμα σε όρθια ή ύπτια θέση.  Στη δοκιμασία πίεσης του δέρματος παρατηρείται πρόπτωση της επιδερμίδας.  Το εύρημα είναι σύνηθες στις γυναίκες, όμως στους άνδρες αποτελεί σημείο υπανδρογοναιμίας. Στάδιο ΙΙ Η επιφάνεια του δέρματος είναι λεία σε ύπτια θέση.  Αντίθετα, στην όρθια θέση παρατηρούνται επάρσεις ή γραμμοειδείς εμβαθύνσεις, καθώς επίσης και αυτόματη πρόπτωση της επιδερμίδας, χωρίς τη δοκιμασία πίεσης του δέρματος.  Επίσης απουσιάζει οποιαδήποτε αίσθηση πόνου.  Το εύρημα είναι σύνηθες σε παχύσαρκες γυναίκες μετά τα 35-40 χρόνια. Στάδιο ΙΙΙ Κατά το στάδιο ΙΙΙ η αυτόματαη πρόπτωση (αναδίπλωση) της επιδερμίδας είναι φανερή στην όρθια και οριζόντια θέση χωρίς τη δοκιμασία πίεσης του δέρματος.  Το εύρημα είναι σύνηγθες στις γυναίκες, και ιδίως τις παχύσαρκες μετά την εμμηνόπαυση. Από τη σταδιοποίηση αυτή διαπιστώνεται ότι ουσιώδης διαταραχή του υποδόριου ιστού προκαλείται στο στάδιο ΙΙ και ΙΙΙ.  Η διαταραχή αυτή αποτελεί σημείο εκφύλισης του κολλαγόνου και του ελαστικού ιστού του δέρματος και του υποδέρματος.   Επιμέλεια άρθρου Ζάρπα Ευαγγελία Πτ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ