EPDermaCare Voucher
Ρινοπλαστική και αισθητική Η αισθητική αντιμετώπιση πριν και μετά την ρινοπλαστική επέμβαση περιγράφεται παρακάτω: Πριν από την επέμβαση:
  1. Ψυχολογική υποστήριξη.
  2. Ενημέρωση για τη φροντίδα των μαλλιών πριν την επέμβαση δεδομένου ότι πολλά άτομα βάφουν τα μαλλιά τους. Θα πρέπει η βαφή να γίνει λίγο πριν την επέμβαση διότι μετεγχειρητικά λόγω του οιδήματος δε θα μπορέσει να γίνει.Την παραμονή της εγχείρησης θα πρέπει να λουστεί ο ασθενής ούτως ώστε να φύγει η βαφή που έχει απομείνει και μπορεί να ερεθίσει τους ιστούς.
  3. Εάν υπάρχει πρόβλημα υπερτρίχωσης της περιοχής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί πριν, ούτως ώστε να μην διακοπεί η θεραπεία για να μη χρειαστεί να τραβήξει ο ασθενής την τριχοφυΐα με τσιμπιδάκι, και να έχουμε μεγάλη επανέκφυση των τριχών.
  4. Πρέπει να προετοιμασθεί το δέρμα με καθαρισμό. Ο αριθμός των καθαρισμός είναι ανάλογος με τον τύπο του δέρματος. Συνήθως η περιοχή της μύτης και γύρω από αυτήν, είναι λιπαρές άρα θα χρειαστούν γύρω στους 2-3 καθαρισμούς, εκ των οποίων ο τελευταίος θα πρέπει να γίνει 3 μέρες πριν την επέμβαση. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, στην αποστείρωση και απολύμανση για να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση η οποία μπορεί να αναβάλει την επέμβαση.
  5. Αν το άτομο που πρόκειται να χειρουργηθεί είναι υπέρβαρο θα πρέπει να χάσει το περιττό βάρος και να υποβληθεί σε δίαιτα.
Μετά την επέμβαση Ανάλογα με το είδος της ρινοπλαστικής, καθορίζεται και ο χρόνος που επεμβαίνουμε. Εάν είναι μια απλή περίπτωση, επεμβαίνουμε μετά από 2 εβδομάδες περίπου:
  1. Με καθαρισμό για να καθαρίσει το δέρμα της μύτης. Αν το δέρμα είναι λιπαρό και εξανθηματικό μπορεί να υπάρχει οίδημα, το οποίο θα επιδεινωθεί με τον ατμό, οπότε πρέπει να αποφεύγεται ο ατμός. Σε παρατεταμένο οίδημα τοποθετούμε ψυχρά επιθέματα.
  2. Κάνουμε μία πολύ ελαφρά μάλαξη για να επανέλθει στο φυσιολογικό η ευαισθησία του δέρματος, και δίνουμε οδηγίες στον ασθενή, για ελαφρά μάλαξη στη ράχη της μύτης.
  3. Ίσως χρειαστεί αλλαγή στην τεχνική του μακιγιάζ, στο σχήμα των φρυδιών και ιδιαίτερα στην περιοχή του ριζορρίνιου και του μεταφρύου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί το δέρμα της μύτης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και ιδιαίτερα στις μεταβολές κρύου και ζεστού.
  4. Για λίγο καιρό αποφεύγονται τα γυαλιά.
    Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής – Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ