EPDermaCare Voucher

Προσωρινή αποτρίχωση μικρής χρονικής διάρκειας

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Προσωρινή αποτρίχωση μικρής χρονικής διάρκειας Όπως ήδη αναφέραμε, η προσωρινή αποτρίχωση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στην προσωρινή αποτρίχωση μικρής χρονικής διάρκειας, όπου εδώ έχουμε αφαίρεση μόνο του στελέχους της τρίχας και στην προσωρινή αποτρίχωση μεγάλης χρονικής διάρκειας όπου έχουμε την αφαίρεση όχι μόνο του στελέχους αλλά και της ρίζας της τρίχας και άρα διαρκεί και περισσότερο διάστημα. Αναλυτικά θα δούμε παρακάτω μία μία τις μεθόδους της κάθε κατηγορίας προσωρινής αποτρίχωσης.   Προσωρινή αποτρίχωση μικρής χρονικής διάρκειας  

Μηχανικά μέσα

 

Ξυράφι – Ηλεκτρική μηχανή

  Με τη μέθοδο αυτή δεν θα έχουμε αύξηση του τριχώματος στην επανέκφυσή του, αλλά δύναται να είναι λίγο πιο ανθεκτικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το ξύρισμα δεν έχει τη δυνατότητα να φθάσει μέχρι το θύλακα της τρίχας και να δημιουργήσει υπεραιμία στα αγγεία και τα νεύρα που συντηρούν την τρίχα και έτσι να βοηθήσει στην ανάπτυξή της. Επομένως το τρίχωμα που επανεκφύεται είναι το ίδιο. Ο χρόνος επανέκφυσής του είναι μικρός και το άκρο του συνήθως τετραγωνισμένο.  

Ψαλίδι

  Εδώ τα πράγματα είναι ίδια με το ξυράφι. Κόβεται πάλι η τρίχα και άρα το άκρο της κατά την επανέκφυση θα είναι τετραγωνισμένο. Δεν υπάρχει πρόβλημα αύξησης της τριχοφυΐας αλλά ούτε και περίπτωση μείωσής της. Εφαρμόζεται μόνο σε μεμονωμένες τρίχες και στην περίπτωση τριχοφόρων σπίλων είναι η μόνη ενδεικνυόμενη μέθοδος αποτρίχωσης. Εκεί δε χρησιμοποιείται ούτε ξυράφι ούτε καμία από τις άλλες μεθόδους. Τέλος σε περιπτώσεις ριζικής αποτρίχωσης αν για κάποιο λόγο διακόψουμε τη θεραπεία η χρήση ψαλιδιού μας βοηθά στο να μην φουντώσει το περιττό τρίχωμα.  

Μέθοδοι τριβής (Ειδικές πέτρες ή σκληρά χαρτιά)

  Η αφαίρεση των τριχών με τη χρήση αυτών των ειδικών χαρτιών ή γαντιών ή όχι λείων πετρών, γίνεται με την τριβή. Το δέρμα τρίβεται κυκλικά συνήθως, με αποτέλεσμα να κόβεται η τρίχα στην βάση του στελέχους. Μαζί με την τρίχα όμως τρίβεται και η επιφάνεια του δέρματος με αποτέλεσμα τα ευαίσθητα δέρματα να παρουσιάζουν δερματικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα αυτού του τρόπου αποτρίχωσης είναι θετικά μόνο όταν το τρίχωμα είναι μακρύ και όχι ιδιαίτερα ώριμο.  

Χημικά μέσα – χημικά σκευάσματα

  Τα ίδια αποτελέσματα έχουμε και με τα αποτριχωτικά σκευάσματα. Αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόδιο είναι σε μορφή κρέμας ή αφρού. Περιέχουν θειούχες ενώσεις με αλκαλικό ρΗ και διαλύουν το στέλεχος της τρίχας. Μειονέκτημά τους είναι ότι η δραστικότητά τους δρα και επάνω στην επιδερμίδα και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό σ’ αυτήν, όπως ερυθρότητα αλλά και σοβαρές δερματίτιδες. Για το πρόβλημα αλλεργίας που μπορεί να δημιουργηθεί σε αλλεργικά άτομα κάνουν δερματικό τεστ. Τοποθετούμε το προϊόν στο εσωτερικό του αγκώνα. Το αφήνουμε για 24 ώρες και αν δούμε ότι δεν δημιουργεί κνησμό, ερεθισμό, τότε προχωρούμε. Δεν το τοποθετούμε ποτέ πάνω σε κάποια δερματοπάθεια. Η χρήση τους είναι απλή. Καθαρίζουμε την επιφάνεια του δέρματος με αντισηπτικό και τοποθετούμε το χημικό σκεύασμα για τόσο χρόνο, όσο λέει ο κατασκευαστής. Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή, γιατί αν το προϊόν παραμείνει περισσότερο χρόνο στην επιδερμίδα, μπορεί να της προκαλέσει ακόμα και εγκαύματα. Το αφαιρούμε με μεγάλη ποσότητα νερού και καλό είναι να τοποθετήσουμε μετά ταλκ, για να καταπραΰνουμε την επιδερμίδα και να παρέχουμε αντισηψία. Προσοχή χρειάζεται η χρήση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μιας και πολλά από τα συστατικά των προϊόντων αυτών προκαλούν φωτοευαισθησία.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής – Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ