EPDermaCare Voucher
Πριν τη ρινοπλαστική   Ανάλογα με το τμήμα του άκρου, στο οποίο ανήκουν οι μύες αυτοί κατατάσσονται ως εξής:  Μύες της ωμικής ζώνης, του βραχίονα, του πήχη ή αντιβραχίου και του άκρου χεριού.
Πριν από την επέμβαση της ρινοπλαστικής, είναι απαραίτητες τουλάχιστον δύο συναντήσεις γιατρού και υποψηφίου. Στην πρώτη συνάντηση γίνεται η γνωριμία με τον υποψήφιο και ο χειρουργός, διευθύνοντας τη συζήτηση ευχάριστα, προσπαθεί να κατατοπισθεί για την ψυχολογική ισορροπία, τα ενδιαφέροντα και τους λόγους που ανάγκασαν τον συνομιλητή του να ζητήσει αυτή την επέμβαση. Παράλληλα σε όλο αυτό το διάστημα της συζήτησης, ο χειρουργός παρατηρεί τη μύτη διακριτικά. Οι ασθενείς που θέλουν ν’ αλλάξουν το σχήμα της μύτης τους, τις περισσότερες φορές δεν μπορούν να καθορίσουν με ακρίβεια το είδος της αλλαγής και αρκούνται σε γενικά σχόλια ή συνολικές υποδείξεις, αφήνοντας την πρωτοβουλία στο χειρουργό. Στη συνέχεια συμπληρώνεται το ιστορικό με την κλινική εξέταση (διαμόρφωση του σκελετού της μύτης, ποιότητα του δέρματος, μέγεθος και σχήμα της μύτης, βατότητα ρινικών κοιλοτήτων, εξέταση διαφράγματος και του ρινικού σκελετού και γίνονται ειδικές μετρήσεις). Από το σημείο αυτό και μετά η σπουδή της μύτης μπορεί να συνεχισθεί σε πρόπλασμα από γύψο, σε διαφάνειες ή σε φωτογραφίες. Η μέθοδος του προπλάσματος από γύψο έχει αξία, όταν η μελέτη γίνεται στο πρόπλασμα ολόκληρου του προσώπου, γιατί μόνο τότε μπορεί ο χειρουργός να δει τη μύτη σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. Στην αρχή χρησιμοποιείται μια παχύρρευστη ουσία, που γίνεται ελαστική, ώστε να ξεσηκώνει κανείς το σχήμα της μύτης ή ολόκληρου του προσώπου (αρνητικό καλούπι). Από αυτό το καλούπι, με ειδικό γύψο γίνονται δύο ή περισσότερα θετικά, επάνω στα οποία ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να μελετήσει τις απαραίτητες μεταβολές για την καινούργια μύτη. Κατά τη μέθοδο της φωτογράφησης, ο ασθενής φωτογραφίζεται σε 4 θέσεις: δύο πλάγιες και δύο κατά πρόσωπο. Από τις τελευταίες, η μία με το κεφάλι ριγμένο πίσω, για να φανεί το τρίγωνο του ακρορρινίου με τα ρουθούνια. Οι φωτογραφίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σκιτσογραφική μελέτη της μελλοντικής μύτης. Σήμερα την κλασσική φωτογραφία τείνει να αντικαταστήσει η ψηφιακή φωτογραφία η οποία παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της φωτογραφία των 35 χιλ. Στη δεύτερη συνάντηση ο πλαστικός χειρουργός, αφού έχει συμπληρώσει, στο μεταξύ, τη σπουδή στα προπλάσματα ή τις διαφάνειες-φωτογραφίες, προτείνει τη νέα μελλοντική μύτη, που ικανοποιεί βασικά και τις επιθυμίες του υποψήφιου, μέσα στα κατορθωτά όρια. Επακολουθεί συζήτηση και κριτική επάνω στην αισθητική μελέτη. Ο χειρουργός εξηγεί τις ρεαλιστικές προσδοκίες που μπορεί να έχει ο ασθενής για το αποτέλεσμα μετά από την επέμβαση. και αναλύονται όλα τα ενδεχόμενα που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει με την επέμβαση ο ασθενής, από την ώρα του χειρουργείου μέχρι και τον τελικό έλεγχο στο αποτέλεσμα, 6 δηλαδή τουλάχιστον μήνες μετά την εγχείρηση.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής – Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ