EPDermaCare Voucher

Πνευμονία, πνευμονική εμβολή

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Πνευμονία, πνευμονική εμβολή
  1. Πνευμονία
Πνευμονία ονομάζεται η φλεγμονή του πνεύμονα.  Οφείλεται στον πνευμονιόκοκκο, αλλά και στον αιμολυτικό στρεπτόκοκκο, στον χρυσίζοντα σταφυλόκοκκο, στην κλεψιέλλα ή το βακτηρίδιο του Friedlander κλπ.  Επίσης οφείλεται σε “εισρόφηση” τροφών, υγρών κλπ. (σε μιρκά παιδιά, γέρους, κωματώδεις καταστάσεις). Παρουσιάζεται με την κακουχία, κεφαλαλγία, ρίγος και υψηλό πυρετό, βήχας, πόνος στο πάσχον ημιθωράκιο, δύσπνοια.  Η πνευμονία θεραπεύεται με αντιβηχικά φάρμακα, αποχρεμπτικά, οξυγόνο και αντιβιοτικά.
  1. Βρογχοπνευμονία
Οφείλεται στα ίδια μικρόβια όπως και η πνευμονία, έει την ίδια κλινική εικόνα και την ίδια θεραπεία.  Διαφέρει από την λοβώδη πνευμονία στο ότι η φλεγμονή δεν αφορά έναν λοβό, αλλά παρουσιάζεται με μικρές διάσπαρτες εστίες. Επίσης το, ο πυρετός και ο πόνος δεν εμφανίζονται απότομα.
  1. Άτυπες πνευμονίες
Οφείλονται σε ρικέτσιες και διηθητικούς ιούς, έχουν ήπια συμπτωμα-τολογία και καλή πρόγνωση.  Εμφανίζει πυρετό, κεφαλαλγία, κακουχία και ξηρό βήχα.  Χορηγούνται και πάλι αντιβηχικά, αντιπυρετικά, αναλγητικά, ενώ τα αντιβιοτικά δεν αποδίδουν ιδιαίτερα.
  1. Απόστημα του πνεύμονα
Είναι η συγκέντρωση πύου μέσα σε κοιλότητα του πνεύμονα.  Οφείλεται σε απόφραξη του βρόγχου ή σε πνευμονία, πνευμονική εμβολή κα.  Παρουσιάζει χαρακτηριστικό πυρετό ο οποίος έχει απότομες αλλαγές, σε περίπτωση που σπάσει το απόστημα βγαίνει άφθονο πύο και άλλα συμπτώματα είναι ο βήχας και η κυάνωση.  Η θεραπεία συνίσταται σε αντιβιωτικά, παροχέτευση του περιεχομένου της κοιλότητας με κατάλληλη τοποθέτηση του πάσχοντος και χειρουργική επέμβαση.
  1. Πνευμονική εμβολή
Είναι η απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας από κάποιο έμβολο που μπορεί να είναι θρόμβος του αίματος, λίπος ή αέρας.  Τα συμπτώματα είναι οξύς πόνος, δύσπνοια, ταχυκαρδία, κυάνωση, βήχας, αιμορραγική απόχρεμψη και πυρετό.  Η θεραπεία συνίσταται σε χορήγηση αντιπηκτικών, αναλγητικών, αντιβιοτικών και σπασμολυτικών.   Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ