EPDermaCare Voucher

Πλευρίτιδα,ατελεκτασία,πνευμοθώρακας

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Πλευρίτιδα,ατελεκτασία,πνευμοθώρακας
  1. Πλευρίτιδα
Είναι φλεγμονή του υπεζωκότος και συνήθως οφείλεται σε επέκταση της φλεγμονής από τους πνεύμονες.  Διακρίνεται -    Σε ξηρά πλευρίτιδα όπου δεν παράγεται υγρό από την κοιλότητα του υπεζωκότος. Εκδηλώνεται με πλευρωδυνία, ταχύπνοια, ήπιο, τραχύ και ξηρό βήχα και μικρό πυρετο. Ο ασθενής για να ανακουφιστεί από τον πόνο ξαπλώνει από την πλευρά που πάσχει ώστε να ακινητοποιηθεί το ημοθωράκιο. -    Σε υγρά πλευρίτιδα όπου υπάρχει παραγωγή υγρού από τον υπε-ζωκότα. Τα συμπτώματα είναι εντονότερα από την ξηρά γιατί το υγρό του υπεζωκότα πιέζει τον πνεύμονα ο οποίος λειτουργεί με δυσκολία. Το κύριο σύμπτωμα είναι η δύσπνοια που εξαρτάται από την ταχύτητα που αναπτύσσεται το υγρό. Η πλευρίτδα θεραπεύεται μόνο αν θεραπεύσουμε το αίτιο που την προκάλεσε.  Συμπτωματικά κενώνουμε την κοιλότητα από το υγρό με παρακεντή-σεις και ακολούθως “εκχέουμε” φάρμακα ανάλογα με την αρχική αιτία (αντιβιοτικά, αντιφυματικά, κορτιζόνη κλπ.).
  1. Εμπύημα του θώρακα
  Είναι το απόστημα που δημιουργείται στην κοιλότητα του υπεζωκότα και δημιουργείται από την επιμόλυνση άλλων παθήσεων είτε του πνεύμο-να (πνευμονίας, φυματίωσης κλπ.) είτε του υπεζωκότα (πλευρίτιδα).  Έχει τα ίδια συμπτώματα με το απόστημα του πνεύμονα με επιπλέον σύμπτωμα τον πλευριτικό πόνο. Θεραπεύεται χειρουργικά ανοίγοντας ένα στόμιο στην περιοχή του εμπυήματος και βάζουμε ένα σωληνάκι από όπου τρέχει το πύον. Επίσης μέσα από το σωληνάκι “εκχέουμε” αντιβιοτικά, αφού πρώτα έχουμε βρει τα κατάλληλα μέσω test ευαισθησίας.
  1. Ατελεκτασία
Αν η κατάσταση στην οποία μετά από απόφραξη ενός βρόγχου από διάφορες αιτίες (όγκους κλπ.) συμπίπτει η αντίστοιχη περιοχή του πνεύ-μονα γιατί απορροφάται ο αέρας.  Η ατελεκτασία είναι σύνδρομο που συνοδεύει αρκετές παθήσεις (καρ-κίνο, εχινόκοκκο, απόστημα κλπ.).
  1. Πνευμοθώρακας
Είναι η είσοδος αέρα από το περιβάλλον στην κοιλότητα του υπεζωκό-τα. Συμβαίνει σε τραύματα που τρυπάει ο θώρακας ή σε παθήσεις των πνευμόνων που τρυπάει ο πνεύμονας.  Η κατάσταση είναι βαριά γιατί ο αέρς πιέζει τον πνεύμονα ο οποίος συμπίπτει και αχρηστεύεται. Εκδηλώνεται με έντονη δύσπνοια, κυάνω-ση, ιδρώτες κλπ.   Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ