EPDermaCare Voucher
Ονυχομυκητιάσεις Οι ονυχομυκητιάσεις είναι αρκετά συνηθισμένες και εμφανίζονται κυρίως στους ενήλικες. Στα νύχια χεριών και ποδιών. Συχνότερα εμφανίζεται η καντιτίαση, λιγότερα συχνά η τριχοφυτία και σπανιότερα ο άχωρ.  

Ας ξεκινήσουμε από την αυτήν που είναι κ η συχνότερη:

Καντιτίαση : Εμφανίζεται κυρίως στους ζαχαροπλάστες, στις νοικοκυρές κ.α. Τα νύχια στο ελεύθερο άκρο ή στα πλάγια, εμφανίζουν κίτρινες ή καστανο-μελανές κηλίδες. Τα νύχια με τον καιρό γίνονται παχιά και ανώμαλα. Για την θεραπεία τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο κάποια τοπικά αντισηπτικά διαλύματα και αντιμυκητισιακά φάρμακα. Επίσης απαραίτητη είναι η προφύλαξη με προστατευτικά γάντια κατά τις διάφορες εργασίες.   Τριχοφυτία : Τα νύχια μολύνονται από το ίδιο το άτομο που είναι κάποιο άλλο σημείο μολυσμένο, ή από κάποιο άλλο άτομο. Οι αλλοιώσεις του νυχιού αρχίζουν από το ελεύθερο άκρο ή από τα πλάγια σαν μικρές κηλίδες. Με τον καιρό σιγά –σιγά τα νύχια γίνονται μαύρα, παχιά, εύθραυστα με ανωμαλίες και ραβδώσεις στην ραχιαία επιφάνεια. Η θεραπεία είναι ίδια με αυτή της καντιτίασης δηλ. τοπικά αναλγητικά και αντιμυκητισιακά φάρμακα και τέλος χρειάζεται πολύ μεγάλη καθαριότητα και περιποίηση των νυχιών και κατά τη διάρκεια της θεραπείας και αργότερα.   Άχωρ : Είναι μία από τις σπανιότερες μορφές μυκητιάσεων και συνυπάρχει σχεδόν πάντα με τον άχωρα του τριχωτού της κεφαλής. Προσβάλλονται ένα ή περισσότερα νύχια που φαίνονται παχιά, εύθραυστα, ρωγμώδη με κίτρινο χρώμα και ανώμαλη επιφάνεια. Η θεραπεία είναι ίδια με αυτή της καντιτίασης και της τριχοφυτίας, δηλ, τοπικά αντισηπτικά διαλύματα και αντιμυκητισιακά φάρμακα.   Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής – Μανικιούρ – Πεντικιούρ Κάτοχος κρατικής πιστοποίησης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ