EPDermaCare Voucher
Ολιστική διατροφή Μελέτες δείχνουν  ότι η μεσογειακή δίαιτα μειώνει τη φλεγμονή και τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.  Αυτού του είδους η διατροφή, περιέχει  τρόφιμα  με  χαμηλό  γλυκαντικό  δείκτη,  μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, πλήθος θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών και μειωμένη ποσότητα λίπους. Επίσης,  δίαιτες  χαμηλού  γλυκαιμικού  δείκτη, και παράλληλα πλούσιες  σε  προϊόντα  ολικής  άλεσης σχετίζονται με μείωση  της συγκέντρωσης    δεικτών   φλεγμονής και αύξηση της αδιπονεκτύνης σε  διαβητικά άτομα. Η παρατήρηση αυτή είναι ανεξάρτητη από το βάρος, τον γλυκαιμικό έλεγχο και άλλους παράγοντες  κινδύνου. Αυτό μπορεί να εξηγείται μέσω της  μείωσης  του  οξειδωτικού  στρες  και  της  βελτίωσης  της  ινσουλινοαντίστασης, της παχυσαρκίας, της δυσλιπιδαιμίας και της υπέρτασης από τις δίαιτες αυτές.  Επίσης,  δίαιτα  που  περιλαμβάνει  πολλά φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, και περιορισμένη  ποσότητα  κρέατος,  ζάχαρης   και   επεξεργασμένων   υδατανθράκων   σε    συνδυασμό   με   άσκηση, προκάλεσε  μείωση  του οξειδωτικού στρες.   Κατανάλωση  φρούτων  και  λαχανικών Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αυξάνει τη σταθερότητα  της  LDL  απέναντι στην  οξείδωση. Αυξημένη κατανάλωση   φρούτων   και   λαχανικών   συνδέεται  με μειωμένα  επίπεδα  CRP   και ομοκυστεΐνης και έχει αρνητική  επίδραση  σε δείκτες φλεγμονής. Επιπλέον, έχει αναφερθεί ότι τα φυσικά αντιοξειδωτικά από τα φρούτα και τα λαχανικά διαδραματίζουν βασικό  ρόλο στην  αναστολή του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από τις  ελεύθερες  ρίζες.  Ως εκ  τούτου,  πιστεύεται   ότι  τα  αντιοξειδωτικά  συστατικά  ή  οι δεσμευτές  ελευθέρων ριζών θα μπορούσαν  να έχουν  κάποια  ευεργετική επίδραση  στην πρόληψη της  νευροτοξικότητας που προκαλείται  από το οξειδωτικό στρες και άρα σε κάποια  νευροεκφυλιστικά    νοσήματα,    όπως η νόσος Alzheimer.  Επίσης, υπάρχει αρνητικό συσχέτιση ανάμεσα στην    κατανάλωση   φρούτων   και   λαχανικών   και   το   μειωμένο   κίνδυνο   εμφάνισης καρδιαγγειακών  νόσων    και   συγκεκριμένων   μορφών   καρκίνου.   Εύναι   άγνωστο  ποια επιμέρους συστατικά ευθύνονται για αυτήν την σχέση,  όμως συχνά υποστηρίζεται ότι τα αντιοξειδωτικά έχουν καθοριστικό ρόλο.   Είναι εύλογο ότι η υποτιθέμενη θετική επίδραση της αυξημένης πρόσληψης φρούτων και λαχανικών στον  κίνδυνο  εμφάνισης  ασθενειών  δεν είναι  αποκλειστικό  αποτέλεσμα  της δράσης  κάποιων  συγκεκριμένων  αντιοξειδωτικών,  αλλά  μπορεί  να  ευθύνονται  κάποια δευτερεύοντα ή άγνωστα συστατικά  ή ακόμα η συνδυαστική  δράση των διαφορετικών αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στα  τρόφιμα αυτά.   Ιωάννα Χαλιμούρδα Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ