EPDermaCare Voucher
Οι μύες του τραχήλου Διακρίνονται σε προσθιοπλάγιους, πρόσθιους, πλάγιους και οπίσθιους.
  1. Οι προσθιοπλάγιοι είναι δύο το μυώδες πλάτυσμα και ο στερνοκλειδομαστοειδής.
Συμβάλλουν στο να κάμπτεται προς τα εμπρός το κεφάλι και επι πλέον όταν συσπώνται από τη μια μεριά μόνο συμβάλλουν στο να γέρνει προς τα πλάγια το κεφάλι. Ο στερνοκλειδομαστοειδής, εκφύεται από το στέρνο και την κλείδα και καταφύεται στη μαστοειδή απόφυση του κρανίου. Το μυώδες πλάτυσμα εκφύεται από το πάνω μέρος του θώρακα και καταφύεται στην κάτω γνάθο και το δέρμα του κάτω χείλους. Είναι μυς λεπτός και πλατύς.
  1. Οι πρόσθιοι διακρίνονται σ’ αυτούς που είναι κάτω και πάνω από το υοειδές οστό. Οι πάνω είναι τέσσερις. Με τη σύσπαση τους οι μύες αυτοί χαμηλώνουν την κάτω γνάθο, αν το υοειδές οστό μένει σταθερό. Αν η κάτω γνάθος μένει σταθερή, τότε συμβάλλουν στην ανύψωση του υοειδούς οστού, πράγμα που συμβαίνει κατά την κατάποση. Οι κάτω είναι επίσης τέσσερις. Συμβάλλουν στο να κατεβαίνει χαμηλά το υοειδές οστό. Από αυτούς ο θυρεοϋοειδής, ο οποίος και προσφύεται στο θυρεοειδή χόνδρο, συμβάλλει επίσης στις κινήσεις του λάρυγγα κατά την κατάποση και την αναπνοή.
  2. Οι πλάγιοι μύες του τραχήλου διακρίνονται στο πλάγιο μέρος του τραχήλου. Είναι οι σκαληνοί. Οι σκαληνοί είναι τρεις και εκτίνονται από τους αυχενικούς σπονδύλους ως τις δύο πρώτες πλευρές. Η σύσπασή τους συμβάλλει στο να ανυψωθούν οι πλευρές και βασικά είναι εισπνευστικοί μύες βοηθητικοί. Συντελούν επίσης στο να γείρει το κεφάλι προς τα πλάγια, όταν συσπώνται από τη μια μεριά, ή καθηλώνουν την αυχενική μοίρα, όταν συσπώνται και από τις δύο μεριές.
  3. Οι οπίσθιοι μύες του τραχήλου είναι τρεις και βρίσκονται εμπρός από την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Βοηθούν στην κάμψη καις τροφή της κεφαλής και της σπονδυλικής στήλης.
  Στοιχεία Ανατομίας (Ε.Δ. Κατρίτσης – Δ. Α. Κελέκης) Επιμέλεια άρθρου : Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικής-Κοσμητολογίας
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ