EPDermaCare Voucher
Νοσήματα κολλαγόνου Ρευματοειδής αρθρίτιδα   Είναι νόσος των ενηλίκων. Η ρευματοειδής αρθρίτιδας όμως που εμ-φανίζεται στην παιδική ηλικία συνοδεύεται από διόγκωση του ήπατος, των λεμφαδένων, από πυρετό και εξάνθημα και λέγεται νόσος του Stll.     Προσβάλλει συχνότετα τις γυναίκες και ιδίως σε ηλικία 35 - 40 ετών. Παρουσιάζει ποικιλία στις εκδηλώσεις της. Εμφανίζει:     -    Αρχικά προσβάλλονται οι μικρές αρθρώσεις (ιδίως των δαχτύ-λων) και μετά οι μεγαλύτερες (ποδοκνημικές, αγκώνας, γόνατο). Οι αρθρώσεις παρουσιάζουν οίδημα, πόνους ιδίως το πρωΐ, δυσ-καμψία και ατροφία των μυών και των οστών και τέλος παρα-μορφώσεις και αγλύλωση.   -    Εκτός από τα συμπτώματα στις αρθρώσεις υπάρχει κόπωση, ο-ρισμένες φορές πυρετός, διαταραχές από την καρδιά, τα ματια και τους νεφρούς.       Θεραπευτικά συνιστούμε:     -    Κινησιοθεραπεία για να αποτραπεί η ατροφία των μυών, των αρθρώσεων και η αγκύλωσή τους, μασάζ για την βελτίωση της κυκλοφορίας των αρθρώσεων και για να χαλαρώνονται οι μύες, λουτροθεραπεία κλπ.   -    Φάρμακα. Τα σαλικυλικά π.χ. η ασπιρίνη, σε μεγάλες δόσεις, έχουν αναλγητική δράση ιδίως στην οξεία φάση. Τα παράγωγα της πυραζολόνης π.χ. η βουταζολιδίνη, η χλωροκίνη και η ινδο-μεθακίνη, τα άλατα του χρυσού και τα κορτζονούχα.     Άλλα νοσήματα κολλαγόνου    
  1. Αγκυλωτική σπονδυλαρθρίτιδα
    Προσβάλλει τις ιερολαγόνιες αρθρώσεις, τις μεσοσπονδύλιες και τις πλευροστερνικές αρθρώσεις.   Προσβάλλει κυρίως άντρες.   Παρουσιάζει:   -    Πόνοι στην οσφυοϊερή χώρα ή τους γλουτούς οι οποίοι εξαφανί-ζονται και εμφανίζονται περιοδικά, δυσκαμψία της σπονδυλικής στήλης και αγκύλωση οπότε διαταράσσεται η αναπνευστική και η καρδιακή λειτουργία.   -    Ακτινολογικά παρατηρούνται αλλοιώσεις στις ιερολαγόνιες αρ-θρώσεις (απασβέστωση των λαγονίων και του ιερού κλπ.).   Η θεραπεία περιλαμβάνει:   -    Φυσικοθεραπεία. -    Χορήγηση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων π.χ. κορτιζονούχων, σαλικυλικών κλπ. -    Ακτινοθεραπεία.  
  1. Ερυθηματώδης λύκος
    Προσβάλλει κυρίως τις γυναίκες μέσης ηλικίας. Τα συμπτώματα είναι ποικίλλα και από πολλά όργανα. Το άτομο συνήθως πεθαίνει.   Παρουσιάζει:   -    Ερυθρό εξάνθημα “σαν πεταλούδα” στο πρόσωπο ή άλλης μορ-φής δερματικές εκδηλώσεις. -    Αρθριτικές εκδηλώσεις (πόνοι κλπ. όπως στην ρευματοειδή αρ-θρίτιδα). -    Νεφρικές διαραταχές (νεφρωσικό σύνδρομο), συμπτώματα από το ήπαρ. -    Γενικές εκδηλώσεις (πυρετός καταβολήτων δυνάμεων κλπ.).  
  1. Οζώδης πολυαρτηρίτιδα
  Προσβάλλονται όλοι οι χιτώνες των αρτηριών ή/και των φλεβών.   Εκδηλώνεται με πυρετό, ταχυκαρδία, απώλεια βάρους και ανάλογα  με το όργανο του οποίου προσβάλλονται τα αγγεία, έχουμε και ειδικές δια-ταραχές (από τους νεφρούς, την καρδιά, το νευρικό σύστημα, το δέρμα κλπ.).   Η θεραπεία γίνεται με χορήγηση κορτιζονούχων.   Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ