EPDermaCare Voucher
Νέες τεχνικές για ρυτίδες

Παρακάτω περιγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις στις τεχνικές κατά των ρυτίδων.

 
  1. Τεχνική έγχυσης λίπους
Πρόκειται για μια νέα τεχνική μέθοδο που βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος,χαρίζοντας όγκο και νεανική όψη στο πρόσωπο. Συνιστάται κυρίως στις γυναίκες που μεγαλώνοντας αδυνατίζουν. Ο χειρουργός παίρνει λίπος από τους γλουτούς, το επεξεργάζεται με έναν ειδικό τρόπο και το διοχετεύει με μικρές ενέσεις τον πρόσωπο, στις ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, γύρω από το στόμα και το πηγούνι. Η επέμβαση , που διαρκεί περίπου μία ώρα, μπορεί να γίνει παράλληλα με το ενδοσκοπικό lifting και αν δεν υπάρξουν αυξομειώσεις βάρους, διαρκεί για πάντα. Στο λίπος που αφαιρείται από τους γλουτούς υπάρχουν πολλά νέα κύτταρα, που όταν εμφυτευτούν στο πρόσωπο μετατρέπονται σε ελαστίνη και κολλαγόνο και ζωντανεύουν την όψη του. Τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου είναι εξαιρετικά και δεν υπάρχει καμία παρενέργεια. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι η έγχυση λίπους διαταράσσει προσωρινά το λεμφικό σύστημα και δημιουργεί οίδημα, το οποίο αργεί να περάσει, από τρεις εβδομάδες μέχρι ενάμιση μήνα, ανάλογα με τις περιπτώσεις.
  1. Ζωντανά κύτταρα
Τα τελευταία χρόνια, στα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια του κόσμου πειραματίζονται με τα νεαρά κύτταρα, προσπαθώντας να βρουν τρόπους να τα διασταυρώσουν για να τα εισάγουν στους μυς του προσώπου που χαλαρώνουν. Οι θεραπείες αυτές προβλέπεται να τελειοποιηθούν σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Τα κύτταρα, ανανεωμένα με ορμόνες, θα εισάγονται με ενέσεις στο δέρμα και θα του δίνουν τη χαμένη του ελαστικότητα, χωρίς να χρειάζεται καμία επέμβαση.
  1. Ενέσεις με πολυγαλακτικό οξύ
Το πολυγαλακτικό οξύ εκτός από τα διογκωτικά οφέλη που παρέχει στη λείανση των ρυτίδων, καταφέρνει να ενεργοποιήσει ην παραγωγή του κολλαγόνου. Παρακινεί τους ινοβλάστες να λειτουργήσουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούν νέο κολλαγόνο και να γεμίζουν τις ρυτίδες. Όταν τα σωματίδια της ουσίας απορροφώνται από τον οργανισμό, η παραγωγή κολλαγόνου συνεχίζεται, επιμηκύνοντας τη θεραπευτική δράση του οξέος. Εφαρμογή Οι ενέσεις γίνονται στις βαθιές αυλακώσεις του προσώπου, αλλά και στις λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια και το στόμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα γεμάτο, χωρίς ρυτίδες, με ελαστικότητα η οποία διαρκεί για περίπου δύο χρόνια μετά τις ενέσεις. Οι εφαρμογές πρέπει να επαναληφθούν δύο με τρεις φορές, με απόσταση ενός μήνα ανάμεσά τους. Μετά τη διετία επαναλαμβάνεται η θεραπεία, προκειμένου να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.
  1. Mesolift με βιταμίνες
Οι ενέσεις μεσοθεραπείας μεταφέρουν ισχυρές βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αμινοξέα στις κατώτερες στιβάδες, για να τις τονώσουν και να τις αναζωογονήσουν. Τα ενεργά συστατικά της μεσοθεραπείας τρέφουν τους ιστούς, προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και τονώνουν το μεταβολισμό των κυττάρων. Από την πρώτη κιόλας στιγμή το δέρμα δείχνει λαμπερό, ενώ μέρα με τη μέρα γίνεται πιο σφριγηλό. Διαδικασία Η θεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύσφιγξη του δέρματος στο πρόσωπο και το λαιμό. Προτείνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών ακόμη και σε εκείνες κάτω των 30 ετών, οι οποίες θέλουν να προλάβουν την εμφάνιση ρυτίδων. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας χρειάζονται τέσσερις ως δέκα συνεδρίες, ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και την έκταση της περιοχής που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, οι ενέσεις επαναλαμβάνονται τέσσερις φορές το χρόνο.
  1. Ανάπλαση με υαλουρονικό οξύ
Εκτός από τις μέχρι τώρα γνωστές χρήσεις του υαλουρονικού οξέος, αποκαλύπτονται και άλλες: εμποτισμένες γάζες, κρέμες, τζελ και σπρέι που επιταχύνουν τις διαδικασίες αναγέννησης του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ διεισδύει και επιτυγχάνει να αυξήσει την ενυδάτωση της επιδερμίδας, να ρυθμίσει τη συγκράτηση των μορίων του νερού, να μεταφέρει πρωτεΐνες και να περιφρουρήσει το κολλαγόνο. Η αναπλαστική δράση του τονώνει τις μεταβολικές λειτουργίες του δέρματος και έτσι αποκτούμε φρέσκια και σφριγηλή επιδερμίδα. Διαδικασία Οι αναπλαστικές μορφές του υαλουρονκού οξέος χρησιμοποιούνται ύστερα από τις θεραπείες απολέπισης του προσώπου. Προηγείται η εφαρμογή του χημικού peeling (με γλυκολικό ή τριχλωροξικό οξύ), της δερμοαπόξεσης ή του laser και στη συνέχεια εφαρμόζονται τα προϊόντα του υαλουρονικού οξέος. Έτσι επιτυγχάνεται γρηγορότερη επούλωση της επιδερμίδας μετά τη θεραπεία, αλλά και πιο θεαματική ανάπλαση του δέρματος. Τα σκευάσματα δεν έχουν παρενέργειες, αφού το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος που βρίσκεται κυρίως στους αναπτυσσόμενους ή ανανεούμενους ιστούς.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής - Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ