EPDermaCare Voucher
Μύκητες στο κεφάλι Δερμομυκητιάσεις είναι οι δερματοπάθειες που οφείλονται σε μύκητες. Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί μονοκύτταροι ή πολυκύτταροι, οι οποίοι εντάσσονται στο φυτικό βασίλειο. Οι μύκητες προκαλούν βλάβες στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα και στα φυτά.

Κλινικές μορφές

Οι μυκητιάσεις του ανθρώπου διακρίνονται σε επιπολής και σε εν τω βάθει. Οι επιπολής μυκητιάσεις του δέρματος και των Εξαρτημάτων του οφείλονται κυρίως στα δερματόφυτα, στους ζυμομύκητες του γένους Candida, στα malassezia Fur-fur (Pityrosporon) και σε ευκαιριακά παθογόνους μύκητες. Δερματοφυτιάσεις του τριχωτού της κεφαλής Ανάλογα με το είδος του υπεύθυνου μύκητα, διακρίνονται σε: Μικροσπορίες, Τριχοφυτίες και Άχωρα. Α) Μικροσπορίες: Προσβάλλουν το τριχωτό της κεφαλής των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Χαρακτηρίζονται από μια πλάκα μερικών εκατοστών, η επιφάνεια της οποίας καλύπτεται από λεπτά γκρίζα λέπια, με σπασμένες τρίχες μήκους λίγων χιλιοστών από την έκφυσή τους. Υπεύθυνα δερματόφυτα είναι το M. Canis, M. Audouinii και M. Ferrugineum. Β) Τριχοφυτίες: Προσβάλλουν συχνότερα το τριχωτό της κεφαλής των παιδιών. Χαρακτηρίζονται από πολλές μικρές πλάκες που καλύπτονται από γκρίζα λέπια. Οι τρίχες είναι σπασμένες αμέσως μετά την έκφυσή τους από το δέρμα και εγκλωβισμένες μέσα στα λέπια. Υπεύθυνα παράσιτα είναι το Τ. ton-suranw, T. violaceum, T. sudanance. Γ) Άχωρας Ή Κασίδα: Ο άχωρας (κοινός κασίδα) είναι μια χρόνια μυκητίαση που οφείλεται στο τριχόφυτο schoenleini και σήμερα έχει εξαφανισθεί από τη χώρα μας. Είναι μεταδοτική και δεν συμβαίνει αυτόματη ίαση. Αν μείνει χωρίς θεραπεία ή αν αυτή αργήσει, αφήνει μόνιμη ουλωτική αλωπεκία.   Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ