EPDermaCare Voucher
Γενικά για το hot stones Το hot stones (μασάζ με ζεστές πέτρες) είναι μια άριστη θεραπευτική μέθοδος αφού συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες της μάλαξης και τις ιδιότητες που έχουν οι πέτρες. Το έχουν εφαρμόσει πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί από τους Μάγιας και τους Κινέζους, μέχρι τους Αιγύπτιους και τους Αρχαίους Έλληνες. Οι Kahunas, οι θεραπευτές σαμάνοι της Χαβάης, το ονόμαζαν lomilomi. Επανήλθε στο προσκήνιο την δεκαετία του ’90, όταν έγινε γνωστό στις ΗΠΑ από την  Mary Nelson, μια θεραπεύτρια από την Αριζόνα. Από εκεί η θεραπεία διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο και σήμερα εφαρμόζεται στα περισσότερα spa.   Η θερμότητα, γενικά, ασκεί επιρροή στον οργανισμό τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο. Οι πέτρες που χρησιμοποιούμε για την θεραπεία είναι κυρίως από βασάλτη. Είναι ηφαιστειογενείς και πολύ πλούσιες σε σίδηρο, είναι λείες και έχουν μαύρο χρώμα. Εξ’ αιτίας όλων αυτών των ιδιοτήτων χαρίζουν ηρεμία σε κάθε στοιχείο του σώματος. Το μειονέκτημά τους είναι ότι θερμαίνονται εύκολα και ελευθερώνουν την θερμότητα αυτή γρήγορα και με μη προβλέψιμο τρόπο. Έτσι υφίσταται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης κάποιου εγκαύματος. Εκτός από αυτές τις πέτρες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κάποιες άλλες που έχουν διαφορετική σύσταση όπως είναι αυτές που βρίσκουμε σε παραλίες και στις όχθες των ποταμών. Βασικό στοιχείο είναι η φυσική και όχι η τεχνητή λείανση που έχουν υποστεί αυτές οι πέτρες γιατί χάνουν κάποιες από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Πρέπει να είναι επίπεδες και απαλές, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται εύκολα κατά την μάλαξη. Τις θερμαίνουμε σε ζεστό νερό και τις βάζουμε σε κομβικά σημεία του σώματος. Έχουν διάφορα μεγέθη από πολύ μικρό ως πολύ μεγάλο και τις χρησιμοποιούμε στα ανάλογα μέρη του σώματος. Καλό θα ήταν οι πέτρες να έχουν το σχήμα του μέρους του σώματος που θα τις χρησιμοποιήσουμε. Έτσι θα έχουμε καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα, τα οποία επιρρεάζουνται, επίσης, από το χρώμα της πέτρας. Η αρμονία στο σώμα επιτυγχάνεται με τις πέτρες που έχουν ελαφρώς πράσινη απόχρωση, που οφείλεται στο οξειδωμένο υδροθειϊκό οξύ που περιέχουν. Οι πέτρες με μπλε χρώμα, χαλαρώνουν, ενώ οι μπλε-γκρι πέτρες προσφέρουν χαλάρωση, ενώ όσες είναι ελαφρώς ροζ χαρίζουν ανακούφιση και ξεκούραση. Τόσο η σύνθεσή τους, όσο και οι μαγνητικές τους ιδιότητες, “τραβάνε” τον αρνητικό ψυχισμό και ισορροπούν το γιν και το γιανγκ.   Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για να ανακουφίζουμε:  
  1. Μυϊκοί πόνοι
  1. Πόνοι στην πλάτη
  1. Αρθρίτιδα
  1. Μυαλγία
  1. Στρες και άγχος
  1. Κυκλοφορικά προβλήματα
  1. Αϋπνίες
  1. Κατάθλιψη
  Oι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι:  
  1. Η περικύκλωση όπου κυκλώνουμε το υπό θεραπεία σημείο.
  1. Η θερμική αντιπαραβολή κατά την οποία χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό από ζεστές και κρύες πέτρες. Αυτό βοηθάει στην αποβολή των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό. Επίσης αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών και την δυσκοιλιότητα.
  1. Η εξισορρόπηση του προσώπου, όπου κάνουμε μάλαξη πάντα με κρύες πέτρες με σκοπό την καταπολέμηση ερεθισμών και φλεγμονών.
  1. Η εξισορρόπηση των ματιών όπου απλώς βάζουμε κρύες πέτρες στα βλέφαρα με σκοπό να τα ξεκουράσουμε.
  Κατά την μάλαξη με κρύες πέτρες χρησιμοποιούνται μαρμαρόπετρες ή λευκοί χαλαζίες που έχουν χαμηλή θερμοκρασία και έχουν ως αποτέλεσμα την αγγειοσυστολή στα αγγεία της περιοχής. Έχουν ευεργετικέ επίδραση σε:
  1. Μυϊκούς πόνους.
  1. Φλεγμονές.
  1. Εκνευρισμό.
  1. Συμφόρηση των ιστών.
  1. Αύξηση της θερμοκρασίας (στον οργανισμό) εξ’ αιτίας της ζέστης.
  Επίσης διεγείρουν τόσο το σώμα , όσο και το πνεύμα.   Για να γίνει σωστά μια θεραπεία hot stones καλό θα ήταν να δώσουμε κάποιες συμβουλές στον πελάτη πριν ξεκινήσει η θεραπεία:  
  1. Να μην φάει πριν την θεραπεία.
  1. Να είναι ήρεμος και δεκτικός.
  1. Να έχει επικοινωνία με τον θεραπευτή, κυρίως αν νιώσει πόνο κατά την μάλαξη.
  1. Αν έχει κάποια ασθένεια ή νόσο προτείνουμε να συμβουλευτεί τον γιατρό του πρώτα.
  1. Να μην φοράει κοσμήματα.
  1. Να διατηρεί κανονική αναπνοή.
  1. Να καταναλώσει αρκετό νερό μετά την θεραπεία.
  1. Να έχει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής όχι μόνο κατά την διάρκεια των συνεδριών, αλλά γενικότερα στην ζωή του.
  Χαράλαμπος Καλλίνικος Φυσικοθεραπευτής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ