EPDermaCare Voucher
Μύες κάτω άκρου Οι μύες του κάτω άκρου Ανάλογα με το τμήμα του κάτω άκρου, στο οποίο ανήκουν οι μύες είναι:  
  • Οι μύες της πυέλου. Χωρίζονται σε δύο ομάδες, την έσω και την έξω. Οι έσω μύες της πυέλου είναι ο μείζων ψοϊτης και ο λαγόνιος, που συνενώνονται  στην ανώνυμη γραμμή και σχηματίζουν το λαγονοψοϊτη.  Οι έξω μύες της πυέλου αποτελούνται από πολλούς μυς, που βρίσκονται σε τρεις στιβάδες: την επιφανειακή, τη μέση και αυτήν που βρίσκεται στο βάθος.  Όλοι αυτοί οι μύες σχηματίζουν το γλουτό.
 
  • Οι μύες του μηρού κατατάσσονται σε τρεις ομάδες: τους πρόσθιους, τους έσω ή προσαγωγούς και τους οπίσθιους.
 
  • Οι πρόσθιοι μηριαίοι μύες απαρτίζονται από το ραπτικό και από τον τετρακέφαλο μηριαίο, ο οποίος καταλήγει σε ένα μεγάλο τένοντα, που προσφύεται στο άνω όριο της επιγονατίδας. Η επιγονατίδα καθηλώνεται στην κνήμη με άλλες τενόντιες ίνες, οι οποίες σχηματίζουν τον επιγονατιδικό σύνδεσμο.
 
  • Οι έσω μηριαίοι μύες είναι προσαγωγείς, δηλαδή φέρνουν το μηρό προς τα μέσα και είναι πέντε. Οι σπουδαιότεροι είναι ο μεγάλος και ο μικρός προσαγωγός.
 
  • Οι οπίσθιοι μηριαίοι μύες είναι τρεις και εκτείνουν το μηρό, ενώ συγχρόνως δρουν προκαλώντας την κάμψη της κνήμης. Οι οπίσθιοι μηριαίοι είναι ο δικέφαλος μηριαίος, ο ημιτενοντώδης και ο ημιυμενώδης.
 
  • Οι μύες της κνήμης χωρίζονται σε τρεις ομάδες: τους πρόσθιους, του έξω ή περονιαίους και τους οπίσθιους.
    Οι πρόσθιοι μύες της κνήμης είναι τέσσερις :  ο πρόσθιος κνημιαίος, αυτός που εκτείνει το μεγάλο δάκτυλο, ο κοινός εκτείνων που εκτείνει τα υπόλοιπα δάκτυλα και ο πρόσθιος ή τρίτος περονιαίος.   Οι οπίσθιοι μύες της κνήμης διατάσσονται σε δύο στιβάδες, την επιφανειακή και αυτήν που βρίσκεται στο βάθος.  Η επιφανειακή (επιπολής) στιβάδα σχηματίζεται από τον τρικέφαλο και το μακρύ πελματικό και στο βάθος από τον ιγνυακό, το μακρύ καμπτήρα των δακτύλων, τον οπίσθιο κνημιαίο και το μακρύ καμπτήρα του μεγάλου δακτύλου.   Οι έξω μύες της κνήμης είναι δύο, ο μακρύς και ο βραχύς περονιαίος και φέρονται στην έξω επιφάνεια της περόνης.  Συμβάλλουν στη διατήρηση της καμάρας του ποδιού.  
  • Οι μύες του άκρου ποδιού. Διακρίνονται σε ραχιαίους και πελματιαίους.
 
  • Οι ραχιαίοι είναι δύο και προκαλούν την έκταση του άκρου ποδιού
 
  • Οι πελματιαίοι διακρίνονται σε τρεις ομάδες, την έσω, τη μέση και την έξω. Όλες αυτές οι ομάδες των μυών βοηθούν στις διάφορες κινήσεις του άκρου ποδιού.
    Η. Δ. Κούβελας Καθ. Πειραματικής φυσιολογίας Παν. Πάτρας
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ