EPDermaCare Voucher

Μουσικοθεραπεία Ενδείξεις κι αντενδείξεις

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Μουσικοθεραπεία Ενδείξεις κι αντενδείξεις Οι ενδείξεις της μουσικοθεραπείας
  1. Η μουσική βοηθά στη δημιουργία μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας και προδιαθέτει ευνοϊκά σε πολλούς εργασιακούς χώρους όπου συχνά κάτω από την επίδρασή της βελτιώνει τη διάθεση των εργαζομένων, βελτιώνοντας εξίσου την ποιοτική και ποσοτική απόδοση.
  2. Σε σωματικό επίπεδο η μουσική χρησιμοποιείται για χαλάρωση, διευκολύ νει την αποκατάσταση των βασικών ρυθμών του οργανισμού και το συγχρονισμό τους.
  3. Σαν μέσο που βοηθά την έκφραση σε άτομα πολύ μπλοκαρισμένα, παίζοντας το ρόλο του μεσολαβητή για μία νέα επαφή με την πραγματικότητα και για την αποκατάσταση διαπροσωπικών σχέσεων και επικοινωνίας.
  4. Σαν όργανο έκφρασης των συγκινήσεων, ανάλυσης και ανασυγκρότησης του ψυχισμού και πειθαρχίας της σκέψης.
  5. Σαν ερέθισμα που ξυπνά το δημιουργικό δυναμικό ενηλίκων και παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
  6. Χρησιμοποιείται στην απεξάρτηση των αλκοολικών, για τα αυτιστικά παιδιά, για παιδιά με διανοητική καθυστέρηση, για τυφλά και κωφά άτομα. Στην  περίπτωση αυτή ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ευαίσθητα μηχανήματα σε μεγάλη ένταση που επιτρέπουν την αίσθηση της μουσικής και μέσα από την αφή των κραδασμών.
  7. Η μουσικοθεραπεία χρησιμοποιείται ακόμα για την προετοιμασία του ασθενούς για οδυνηρές θεραπευτικές επεμβάσεις ενώ με την κατάλληλη ηχητική προετοιμασία επιτυγχάνεται ο τοκετός.
    Οι αντενδείξεις της μουσικοθεραπείας Για προληπτικούς λόγους αποφεύγουμε την εφαρμογή της μουσικοθεραπείας σε άτομα που βρίσκονται σε βαθειά κατάθλιψη (διότι επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο συγκινησιακά), ή σε άτομα που έχουν κάνει πρόσφατα απόπειρα αυτοκτονίας.  Τέλος δεν ενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από επιληψία.   Βιβιλάκη Ελισσάβετ Πτυχιούχος Αισθητικής ΤΕΙ Αθήνας
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ