EPDermaCare Voucher

Μη γονοκοκκικές ουρηθρίτιδες

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Μη γονοκοκκικές ουρηθρίτιδες Οι µη γονοκοκκικές ουρηθρίτιδες είναι οι πιο συχνές µορφές στους ετεροσεξουαλικούς άνδρες µε ποικίλη αιτιολογία. Επίσης µπορεί να αποτελούν συνέχεια της οξείας γονοκοκκικής ουρηθρίτιδας, οπότε ονοµάζεται και µεταγονοκοκκική ουρηθρίτιδα. Αν και το συγκεκριµένο σύνδροµο της ουρηθρίτιδας µπορεί να συµβεί τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, οι µη γονοκοκκικές ουρηθρίτιδες συνήθως διαγνώσκονται µόνο στους άνδρες. Συμπτώματα Τα συµπτώµατα που παρουσιάζονται είναι αίσθηµα καύσου ή πόνου στην ουρήθρα καθώς και έκκριση κυρίως πρωινή ορώδους ή οροπυώδους διαυγούς ή βλεννώδους, η οποία λερώνει το εσώρουχο. Αιτιολογία Οι αιτίες της µη γονοκοκκικής ουρηθρίτιδας είναι συνήθως λοιµώδης, αλλά σπανιότερα και µη λοιµώδης (30-50%). Η κύρια αιτία της λοιµώδους µη γονοκοκκικής ουρηθρίτιδας είναι τα εξής:
  • Χλαµύδια (30-50%)
  • Ουρεόπλασµα (30-50%)
  • Άλλα αίτια, όπως οι τριχοµονάδες, οι λοιµώξεις µε απλό έρπητα, αναερόβια µικρόβια (Cardnerella Vaginalis), Candida κ.λπ.
Οι µη λοιµώδεις αιτίες που µπορεί να δηµιουργούν ουρηθρίτιδα είναι:
  • Συγγενείς ανωµαλίες της ουρήθρας
  • Μηχανικές αιτίες
  • Νεοπλάσµατα ουρήθρας
  • Αραιή ή συχνή σεξουαλική επαφή
Επιπλοκές Στους άνδρες µπορεί να δηµιουργήσει επιδιδυµίτιδα, ορχεοεπιδιδυµίτιδα, προστατίτιδα, σύνδροµο Reiter, κ.λπ. Συχνή επιπλοκή είναι η ψυχογενής επιβάρυνση (αφροδισιοφοβία) µε την επιµονή που µπορεί να παρουσιάζει η κατάσταση υποβοηθούµενη και από την αγχωτική σύνθλιψη της ουρήθρας κατά την αυτοεξέταση του αρρώστου.   Δημήτριος Κρυπωτός Ιατρός Παθολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ