EPDermaCare Voucher
Μετωποπλαστική Η ρυτίδωση του μετώπου επιτείνεται με το χρόνο και σε ορισμένα άτομα είναι πολύ έντονη. Εκτός από τις οριζόντιες, μπορεί να δημιουργηθούν και άλλες ρυτίδες, κάθετες ή λοξές. Συχνές είναι οι ρυτίδες του μεσοφρύου, που είναι αποτέλεσμα της δράσης των πυραμοειδών και επισκυνίων μυών. Η προοδευτική πτώση των φρυδιών σε συνδυασμό με τις ρυτίδες του μετώπου επιτείνει ακόμη περισσότερο την εικόνα γήρανσης του προσώπου. Πιο προχωρημένη πτώση των φρυδιών και του δέρματος του μετώπου προκαλεί την επαφή μεταξύ των φρυδιών και των βλεφαρίδων. Το φαινόμενο αυτό περιγράφεται από τον ασθενή ως «βαθουλωμένα» μάτια, με συχνό σύμπτωμα το make up να επικολλάται εύκολα στο επάνω βλέφαρο. Αυτή η χαλαρότητα των ιστών συσσωρεύεται επίσης στο πάνω βλέφαρο δημιουργώντας τις ανάλογες ρυτίδες, που δεν εξαφανίζονται ακόμα και όταν τα φρύδια είναι σε χαλάρωση. Τα αποτελέσματα αυτής της χαλάρωσης δημιουργούν την εικόνα κουρασμένου προσώπου. Η επέμβαση της ανόρθωσης των φρυδιών, ή όπως αλλιώς λέγεται ανόρθωση του μετώπου, επιτρέπει την ανόρθωση των φρυδιών και το τέντωμα του δέρματος του προσώπου δίνοντας στην περιοχή του οφθαλμού μια πιο ξεκούραστη και νεανική εικόνα. Οι ρυτίδες εξομαλύνονται ή εξαφανίζονται αφαιρώντας τους μύες που τις προκαλούν.

Επέμβαση

Προεγχειρητικά Η επέμβαση γίνεται υπό γενική αναισθησία λόγω του ότι είναι σχετικά εκτεταμένη και αιμορραγική. Επέμβαση Οι επεμβάσεις που εφαρμόζονται σήμερα κυρίως είναι δύο:
  1. Η πιο γνωστή επέμβαση που ακόμα εφαρμόζεται, συνίσταται σε τομή που γίνεται είτε μέσα στο τριχωτό ή στο όριο με το μέτωπο, αν το μέτωπο είναι σχετικά πλατύ, και επομένως οποιαδήποτε ουλή είναι αόρατη. Η τομή αυτή εκτείνεται σε όλο το πλάτος του μετώπου και μέσω αυτής, γίνεται αποκόλληση του δέρματος του μετώπου στο επίπεδο του περιοστέου μέχρι τα υπερόφρυα τόξα και το ριζορρίνιο. Στη συνέχεια το δέρμα έλκεται προς τα πάνω, η περίσσεια αφαιρείται και το τραύμα συρράπτεται με διακεκομμένα ράμματα.
  Μετεγχειρητικά Μετά το χειρουργείο, κάποιου βαθμού οίδημα και εστίες εκχυμώσεων μπορούν να παρατηρηθούν, οι οποίες όμως υποχωρούν μετά από μερικές εβδομάδες. Επιπλοκές Από τις επιπλοκές η πιο συχνή είναι το αιμάτωμα, αλλά και η απώλεια τριχών στην περιοχή της ουλής, όταν γίνεται με τομή στο τριχωτό. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να υπάρξουν περιοχές με πιο χαμηλή αισθητικότητα στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, επιπλοκή όμως που υποχωρεί με το χρόνο.  
  1. Το δεύτερο είδος επέμβασης αποτελεί η ενδοσκοπική μέθοδος. Η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται με την βοήθεια ειδικών ενδοσκοπικών εργαλείων, τα οποία εισάγονται κάτω από το δέρμα διαμέσου μικρών τομών που γίνονται μέσα στο τριχωτό. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται η ανύψωση των φρυδιών και η διόρθωση των μεσοφρύων και οριζόντιων ρυτίδων. Η μέθοδος πλεονεκτεί γιατί συνδυάζει μικρές τομές και μικρότερη σχετικά ταλαιπωρία.
Το ενδοσκόπιο είναι το κυριότερο από τα εργαλεία που απαιτούνται για τη μέθοδο. Πρόκειται για ένα σωλήνα, με ειδικό ψυχρό φωτισμό στην άκρη του ο οποίος συνδέεται με οθόνη τηλεόρασης, έτσι ώστε ο χειρουργός να μπορεί να βλέπει σε μεγέθυνση τους ιστούς και τους χειρισμούς του. Η επέμβαση δεν χρησιμοποιείται συχνά, γιατί απαιτείται εξειδίκευση και εξοπλισμός του οποίου το κόστος είναι υψηλότατο.   Επέμβαση Για την περιοχή του μετώπου γίνονται οι τομές στο τριχωτό και με ειδικό εργαλείο αποκολλάται από το περιόστεο του κρανίου το δέρμα και οι μύες. Στη συνέχεια γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στα σημεία που χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται οι μεγάλες τομές με όλα τα επακόλουθα. Η επέμβαση είναι μικρότερης βαρύτητας. Οι επιπλοκές είναι σπάνιες.  

Επέμβαση διόρθωσης θέσης φρυδιών

Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να γίνει μικρή σχετικά επέμβαση με τοπική αναισθησία. Το τεμάχιο δέρματος που αφαιρείται από το άνω μέρος του κάθε φρυδιού έχει μηνοειδές σχήμα. Με τη συρραφή, το φρύδι έλκεται προς τα πάνω, ανάλογα με το πλάτος του τραύματος. Η ραφή πρέπει να συμπίπτει με το όριο των τριχών του φρυδιού ώστε να μην είναι ορατή.   Αισθητική περιποίηση μετώπου – φρυδιών Πριν την επέμβαση Ισχύουν όλες οι συμβουλές του facelift. Μετά την επέμβαση
  1. Μετά από μία εβδομάδα το μακιγιάζ γίνεται ελεύθερα για την κάλυψη των φρυδιών.
  2. Η αφαίρεση των φρυδιών αποφεύγεται για 15 μέρες λόγω της ευαισθησίας των ιστών.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κόμμωση για να καλυφθεί το μέγεθος του μετώπου και για να καλυφθούν οι ουλές.
  4. Κατά τα λοιπά ισχύει ότι και στην περίπτωση του facelift.
  Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος Καθηγήτρια Αισθητικής - Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ