EPDermaCare Voucher
Μεταβολικό σύνδρομο Για πολλές δεκαετίες ερευνούνται τα καρδιαγγειακά νοσήματα με τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου να είναι η υπέρταση, η ανεβασμένη “κακή” χοληστερόλη, η παχυσαρκία κλπ. Ο κίνδυνος, όσοι έχουν μεταβολικό σύνδρομο, να έχουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, δεν είναι απλά αθροιστικός, αλλά πολλαπλάσιος.   Όλα τα πρωτόκολλα που έχουν δει την δημοσιότητα ως τώρα συμφωνούν σε 5 βασικούς παράγοντες, από τους οποίους αρκούν μόνο οι 3 για να διαγνωστεί κάποιος με μεταβολικό σύνδρομο ή να παίρνει φάρμακα για κάποιο/α από αυτά:  

Διαγνωστικά Κριτήρια Μεταβολικού Συνδρόμου

  Περιφέρεια μέσης   ≥ 94cm για άνδρες και ≥ 80cm για γυναίκες   Τριγλυκερίδια   ≥ 150 mg ή να είναι σε φαρμακευτική αγωγή για τριγλυκερίδια   ΗDL («καλή») χοληστερίνη   <40 mg για άνδρες και <50 mg για γυναίκες ή να είναι σε φαρμακευτική αγωγή για μείωση χοληστερίνης   Aρτηριακή πίεση   ≥ 130/80 mm Hg ή να ακολουθεί αντι-υπερτασική αγωγή   Σάκχαρο νηστείας   ≥ 100 mg ή να βρίσκεται σε φαρμακευτική αγωγή για υψηλό σάκχαρο. Διαταραχές στο μεταβολισμό γλυκόζης.     Για τις περισσότερες ασθένειες, μεγάλη σημασία, εκτός από την γονιδιακή προδιάθεση έχει και ο τρόπος ζωής μας, με το οικογενειακό ιστορικό να παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία πολλών ασθενειών.   Αν π.χ. υφίσταται ιστορικό λ.χ. διαβήτη, η πιθανότητα να παρουσιαστεί μεταβολικό σύνδρομο αυξάνεται δραματικά. Η άσκηση και η σωστή διατροφή έχουν προστατευτική δράση, ενώ το κάπνισμα, το στρες κλπ., ενεργούν αρνητικά και αθροιστικά με την οποιαδήποτε γονιδιακή προδιάθεση.   Είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε την γονιδιακή προδιάθεση ενός ατόμου, αλλά υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που όντως μπορούμε να ελέγξουμε όπως την διατροφή, την άσκηση, την διακοπή του καπνίσματος και την ψυχική ηρεμία. Σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται και φαρμακευτική αγωγή, αν και η πρώτη επιλογή του γιατρού θα έπρεπε να είναι η διατροφή και η άσκηση.       Επιμέλεια άρθρου Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ