EPDermaCare Voucher
Μαλλιά και Διατροφή Η διατροφή έχει άμεση σχέση με την υγεία και την ποιότητα των μαλλιων. Oι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα υγιή μαλλιά προϋποθέτουν ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με τροφές που «προτιμούν» τα μαλλιά σας.
  • Έτσι παρακάτω παραθέτονται ομάδες τροφίμων και με ποιο τρόπο αυτές βοηθούν τα μαλλιά.
Το κρέας και τα ψάρια προσδίδουν πρωτεΐνη.  Είναι απαραίτητες τροφές για όσους πάσχουν από τριχόπτωση.  Επίσης περιέχονται σε αυτές τις τροφές ψευδάργυρος, χαλκός στοιχεία απαραίτητα τόσο για την γενικότερη υγεία του οργανισμού όσο και για την τριχόπτωση.   Για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τριχών, απαραίτητο είναι το φυλλικό οξύ.  Αυτό θα το βρούμε στα λαχανικά όπως είναι το σπανάκι, το μαρούλι και άλλα πράσινα φυλλώδη, καθώς και στα φασόλια.   Η βιταμίνη Ε αποτελεί αντιγηραντική και αντιοξειδωτική βιταμίνη.  Τα μαλλιά έχουν κι αυτά ανάγκη από αντιγήρανση.  Τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Ε είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, οι σπόροι σιταριού κ.α.  Η κατανάλωση αυγών, αρακά και άλλων λαχανικών καθώς και τροφών πλούσιων σε σελήνιο και σε φλαβονοειδή, βοηθούν επιπρόσθετα στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.  Τέτοιες τροφές είναι το συκώτι, το στήθος κοτόπουλου, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα ψάρια, τα καρότα, το μπρόκολο, το πράσινο τσάι και το κόκκινο κρασί.   Η βιταμίνη Α σε συνδυασμό με την C έχει ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.  Η βιταμίνη C χρησιμεύει στη σύνθεση του κολλαγόνου.  Οι κίτρινες και οι κόκκινες πιπεριές, καθώς και η πατάτα, οι λιαστές ντομάτες, τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο , το κουνουπίδι και τέλος τα λαχανάκια Βρυξελλών, αποτελούν πηγές πλούσιες σε βιταμίνη C. H βιταμίνη A τέλος, είναι πολύ σημαντική για το φυσιολογικό κύκλο ζωής των κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής.  H έλλειψή της μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά και να τα καταστήσει εύθραυστα. Περιέχεται σε τροφές ζωικής προέλευσης, όπως το συκώτι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι, τυρί), τα αυγά και το βούτυρο. H β-καροτίνη (την οποία μετατρέπει το σώμα σε βιταμίνη A, όταν ο οργανισμός χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα) είναι επίσης σημαντική, αφού δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, προλαμβάνοντας τη γήρανση της τρίχας. Θα τη βρείτε σε φρούτα και λαχανικά με έντονο χρώμα (π.χ. καρότα, σπανάκι, μπρόκολο).       Κατερίνα Βολτή Καθηγήτρια κομμωτικής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ