EPDermaCare Voucher

Μακιγιάζ ασπρόμαυρης φωτογραφίας

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Μακιγιάζ ασπρόμαυρης φωτογραφίας Στο μακιγιάζ ασπρόμαυρης φωτογραφίας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από ότι έχουμε συνηθίσει στο μακιγιάζ.  Το κόκκινο χρώμα είναι σχεδόν απαγορευτικό γιατί στο τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μαύρο στις φωτογραφίες.  Επιπρόσθετα οι φωτοσκιάσεις γίνονται με ρουζ και όχι με μέικ απ.  Με νωπό σφουγγαράκι λάτεξ τοποθετούμε τα διορθωτικά με τον τρόπο που ήδη γνωρίζουμε.  Η βάση μας πρέπει να είναι έναν με δύο τόνους ανοιχτότερη από το φυσικό χρώμα.  Μακιγιάρονται το πρόσωπο, το ντεκολτέ και ο λαιμός φυσικά αν όλα αυτά φαίνονται.  Με καφέ ή γκρι σκιά σκιάζουμε τα μάγουλα και από τα μάτια ως τα ζυγωματικά τοποθετούμε λευκό καλυπτικό προσώπου.  Για τις σκούρες φωτοσκιάσεις χρησιμοποιούμε ρουζ το οποίο πάλι απλώνεται με λάτεξ σφουγγαράκι ή πινέλο ανάλογα με τη μορφή του ρουζ.  Τις ανοιχτές φωτοσκιάσεις τις κάνουμε με λευκό καλυτπικό.  Στη συνέχεια τοποθετούμε πούδρα και αφαιρούμε τα υπολείμματα με πινέλο.  Σε περίπτωση που το μοντέλο φοράει γυαλιά τονίζουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή των ματιών. Διορθώνουμε και τονίζουμε τα φρύδια με γκρι ή καφέ μολύβι ή σκιά. Αποφεύγεται να χρησιμοποιείται το μαύρο χρώμα. Λευκή ή μπεζ σκιά απλώνεται σε όλο το βλέφαρο και ενδιάμεσα τοποθετείται γκρι χρώματος σκιά για να δώσει βάθος στο βλέμμα. Εδώ χρειάζεται αρκετή προσοχή στο άπλωμα αυτής της σκιάς ώστε να μη δημιουργεί μεγάλη αντίθεση με την ανοιχτή σκιά. Θα πρέπει να σβήνει απαλά η μία μέσα στην άλλη. Το περίγραμμα στα μάτια πρέπει να είναι φυσικό και ανάλογο με το σχήμα ματιών που έχουμε. Καλό είναι να είναι μαύρο χρώμα για να τονιστεί καλύτερα το βλέμμα. Στο κάτω βλέφαρο χρησιμοποιούμε γκρι μολύβι που το σβήνουμε με πινέλο. Τελειώνουμε μαύρη προσωρινή βαφή βλεφαρίδων.
  •      Εφαρμόζουμε στα ζυγωματικά το ρουζ που προτιμούμε να είναι χρώματος απαλού ροζ ή απαλού πορτοκαλί, χωρίς να είναι πολύ έντονο ή πολύ σκούρο.
Το κραγιόν και το μολύβι χειλιών έχουν το ίδιο χρώμα με το ρουζ, τα υπόλοιπα χρώματα αποφεύγονται.  Το γυαλιστικό χειλιών αν τοποθετηθεί, πρέπει να τοποθετηθεί με φειδώ, για να μην έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στην ασπρόμαυρη φωτογραφία. Εκτός από το γυναικείο μακιγιάζ για ασπρόμαυρη φωτογραφία, πρέπει να περιγράψουμε και τις ιδιαιτερότητες που έχει και το ανδρικό μακιγιάζ στην περίπτωση αυτής της φωτογραφίας.  Εδώ λοιπόν ακολουθούνται ακριβώς τα ίδια βήματα όσο αφορά τις φωτοσκιάσεις, τα διορθωτικά και τη βάση.  Η πούδρα πρέπει να είναι πάλι διάφανη, αλλά δεν πρέπει να αμελήσει το μοντέλο να είναι πάρα πολύ καλά ξυρισμένο.  Τα φρύδια χτενίζονται ανοδικά και τονίζονται με γκρι ή καφέ προσωρινή βαφή βλεφαρίδων.  Διαφανή προσωρινή βαφή χρησιμοποιείται και για τις βλεφαρίδες.  Ρουζ πάλι τοποθετείται σε χρώμα πολύ ανοιχτού ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου.  Τελειώνουμε με ελάχιστο γυαλιστικό χειλιών με την προϋπόθεση ότι δεν γυαλίζει ιδιαίτερα. Εάν το μοντέλο μας φορά γυαλιά τονίζουμε τις βλεφαρίδες με μαύρη προσωρινή βαφή.   Επιμέλεια κειμένου Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής Πηγές: make up Εκδόσεις Μαλλιάρης Περιοδικό "Αισθητική Σήμερα"
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ