EPDermaCare Voucher

Μακιγιάζ Αιγύπτιας και Αιγύπτιου

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Μακιγιάζ Αιγύπτιας και Αιγύπτιου
  • Το μακιγιάζ και ο συνολικός καλοπισμός στην Αρχαία Αίγυπτο ήταν μια ολοκλήρη τέχνη.
Εκτός αποτο μακιγιάζ στο πρόσωπο, οι Αιγύπτιες έβαφαν τα νύχια, τις παλάμες, τις πατούσες,τόνιζαν τις φλέβες με μπλε χρώμα και έβαφαν ακόμη και τις θηλές του στήθους τους. Στις μέρες μας για να αναπαραστήσουμε σωστά ένα αιγυπτιακό μακιγιάζ πρέπει να λάβουμε υπ ' όψιν μας τη μορφολογία του προσώπου αυτής της φυλής. Τα πρόσωπα των Αιγυπτίων είναι πλατιά ή στενά με μελαμψή επιδερμίδα , μαλλιά καστανά και παχιά φρύδια.  

Μακιγιάζ Αιγύπτιου

Η επιλογή του μονττέλου πρέπει όσο το δυνατόν να επιλέγεται με βάση τα μορφολογικά χαρακτηρικά της φυλής. Το μακιγιάζ ξεκκινά τοποθετώντας το διορθωτικό όσον αφορά τις δυσχρωμίες και στη συνέχεια γίνονται οι φωτοσκιάσεις. Το βασικό χρώμα make up πρέπει να είναι 3 τόνοι σκουρότερο απο το χρώμα του μοντέλου.   Δεν ξεχνάμε να περνάμε όλα τα ακάλυπτα σημεία του προσώπου με την ίδια βάση για να αποφύγουμε χρωματικές διαφορές.. Μετά τη βάση χρησιμοποιούμε πούδρα σε όλο το πρόσωπο. Φωτίζουμε με λευκό Make up την περιοχή κάτω απο τα μάτια και στη συνέχεια περνάμε τα φρύδια με μαύρο μολύβι ωστέ να τα τονίσουμε. Αν χρειαστεί αυξάνουμε και το μήκος τους. Το περίγραμμα των ματιών γίνεται και αυτό με μαύρο μολύβι αλλά έχει ιδιαιτερότητες γιατί επεκτείνεται προς τα έξω καταλλήγοντας σε διάφορα σχέδια. Τα χρώματα των σκιών μπορεί να είναι διάφορα, ανοιχτά ή σκούρα ακόμη και χρυσαφί. Οι βλεφαρίδες τονίζονται και τελειώνουμε το μακιγιάζ με τη χρήση ρουζ σε αποχρώσεις του καφέ και κραγιόν χρώματος μπεζ.   Στο μακιγιάζ της Αιγύπτιας ακολουθούνται τα ίδια βήματα. Τα φρύδια παίρνουν σχήμα και τονίζονται. Οι σκιές που χρησιμοποιούνται είναι διαφορετικού χρώματος για το πάνω βλέφαρο και διαφορετικές για το κάτω βλέφαρο, ακολουθώντας όμως τους ίδιους κανόνες για το περίγραμμα. Κάτω απο τα φρύδια μπαίνει ιριδίζουσα χρυσή σκιά για να τονίσουμε ακόμη περισσότερο τα μάτια και τα χρώματα του ρουζ είναι πορτοκαλί και πιο σπάνια κκαφέ. Τέλος, τα χείλη περιγράφονται και βάφονται με κραγίον σε χρώμα μπεζ ή πιο σπάνοια καφέ.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος Πηγή: www.makeupmagazine.com
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ