EPDermaCare Voucher

Μάσκες προσώπου Ενδείξεις – Αντενδείξεις

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Μάσκες προσώπου Ενδείξεις – Αντενδείξεις Οι μάσκες προσώπου είναι προϊόντα που χρησιμοποιούνται ευρέως στο εργαστήριο αισθητικής, επειδή κατέχουν ξεχωριστή θέση σε όλες τις περιποιήσεις. Εξάλλου, η χρήση τους τελευταία έχει εξαπλωθεί πολύ και στις ατομικές φροντίδες που γίνονται στο σπίτι. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της αισθητικής του προσώπου, στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω. Η ποικιλία των καλλυντικών αυτών είναι πολύ μεγάλη και αφορά από τη μία πλευρά την εμφάνισή τους και από την άλλη τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται κατά την εφαρμογή τους. Μάσκα ονομάζεται το καλλυντικό εκείνο προϊόν το οποίο απλώνεται σε μεγάλη ποσότητα και σε παχύ στρώμα και αφήνεται να απορροφηθεί ή να στεγνώσει για αρκετό χρόνο. Μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια άλλη καλλυντική περιποίηση ή να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα και τεχνικές. Οι μάσκες μπορεί να ταξινομηθούν σύμφωνα με τις πρώτες ύλες τις οποίες περιέχουν, τον τύπο δέρματος για τον οποίο προορίζονται και τα αποτελέσματά τους στο δέρμα. Εδώ θα τις κατατάξουμε σύμφωνα με την εμφάνισή τους. Οι μάσκες διακρίνονται σε:
  • Αργιλώδεις
  • Υδροκολλοειδείς (πλαστικές ή μάσκες peel off)
  • Γαλακτωματοποιημένες
  • Άλλες μάσκες
Γενικός τρόπος εφαρμογής Η εφαρμογή γίνεται σε δέρμα που έχει καθαριστεί πολύ καλά με το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού. Ασφαλώς μπορεί να παραλειφθεί το στάδιο αυτό, αν έχει εκτελεστεί ήδη για κάποια άλλη περιποίηση που τυχόν έχει προηγηθεί. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια σπάτουλας, πινέλου ή των δακτύλων, απλώνεται αρκετή ποσότητα από το προϊόν, ώστε να καλυφθεί τελείως το δέρμα με ένα αρκετά παχύ στρώμα. Καλύπτεται όλη η περιοχή από τη βάση του λαιμού ως το μέτωπο, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Στην περιοχή γύρω από τα βλέφαρα, αν επιθυμείται, εφαρμόζεται η ειδική για τα μάτια μάσκα. Αφήνεται το προϊόν να δράσει. Ο χρόνος δράσης ποικίλει από δέκα ως είκοσι λεπτά και μερικές φορές περισσότερο. Στη συνέχεια καθαρίζεται το δέρμα από τη μάσκα και ολοκληρώνεται η περιποίηση με λοσιόν και κρέμα. Η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, μια ως δύο φορές την εβδομάδα, μόνη της ή σε συνδυασμό με κάποια άλλη περιποίηση. Άλλωστε, είναι το τελικό στάδιο κάθε αισθητικής φροντίδας που γίνεται στο σπίτι και πολύ περισσότερο στο εργαστήριο. Αποτελέσματα Με τη χρήση της επιτυγχάνονται άμεσα και μακροχρόνια αποτελέσματα.   Τα άμεσα είναι τα εξής: - Καθαρίζει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα. - Ενυδατώνει τα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας. - Δίνει στοιχεία θρεπτικά για τα κύτταρα του δέρματος. - Βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας του προσώπου. - Κλείνει τους διεσταλμένους πόρους. - Καταπραΰνει τους ερεθισμούς. - Δίνει λάμψη, απαλότητα, φωτεινότητα. Μακροχρόνια επιτυγχάνεται: - Διατήρηση υψηλών επιπέδων υγρασίας στην επιδερμίδα. - Πρόληψη της χαλάρωσης των ιστών. - Ρύθμιση της έκκρισης του σμήγματος.   Γενικές αντενδείξεις μασκών Γενικά δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στη χρήση των μασκών. Ισχύουν βέβαια οι γενικές αντενδείξεις που ισχύουν για όλα τα καλλυντικά προϊόντα. Δεν χρησιμοποιούνται μάσκες όταν υπάρχει:
  • Λύση της συνέχειας του δέρματος όπου μπορεί να προκληθεί μόλυνση, πόνος ή αιμορραγία.
  • Έγκαυμα δευτέρου και τρίτου βαθμού. Στα πρώτου βαθμού η μάσκα βοηθά καταπραΰνοντας με τις αντιφλογιστικές της ιδιότητες και δροσίζει καθώς εξατμίζεται το νερό που περιέχει. Πρέπει βέβαια να επιλέγεται προϊόν που να έχει τέτοιες ιδιότητες και να αφαιρείται προσεκτικά για να μην προκαλείται πόνος ή επιπλέον ερύθημα στην επιδερμίδα.
  • Στις περιπτώσεις των φλεγμονών και μολύνσεων δεν χρησιμοποιούνται καλλυντικά προϊόντα. Αν βέβαια η φλεγμονή οφείλεται σε ακμή, τότε επιλέγεται το κατάλληλο προϊόν και χρησιμοποιείται σύμφωνα με όλες τις προφυλάξεις που χρειάζονται για να μην ερεθιστεί το δέρμα.
  • Σε ευαισθησία στα συστατικά της μάσκας. Ελέγχεται αν ο πελάτης παρουσιάζει ευαισθησία ή αλλεργίες σε κάποιο ή κάποια απλό τα συστατικά που περιέχονται στο προϊόν.
Ειδικές αντενδείξεις μασκών Εκτός από τις γενικές υπάρχουν και κάποιες ιδιαίτερες προφυλάξεις για κάποια είδη μασκών. Αυτές είναι οι παρακάτω:
  • Σε περιπτώσεις ευρυαγγείας δε χρησιμοποιούνται προϊόντα που σχηματίζουν συνεχές στρώμα, γιατί έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν τη θερμοκρασία του δέρματος. Έτσι αποφεύγονται οι υδροκολλοειδείς και ελαστικές μάσκες και σε καμιά περίπτωση δεν χρησιμοποιούνται εκμαγεία ή μάσκες κεριών.
  • Στις περιπτώσεις έντονης τριχοφυΐας. Σ’ αυτές αποφεύγονται τα προϊόντα που έχουν την ιδιότητα να εγκλωβίζουν τις τρίχες. Τέτοιες είναι οι μάσκες κεριών. Στις υδροκολλοειδείς και τις ελαστικές μπορεί να προετοιμαστεί το δέρμα κάνοντας επάλειψη με ένα λιπαρό προϊόν, ώστε οι τρίχες να μην εγκλωβιστούν στο στρώμα της μάσκας και σπάσουν ή τραβηχτούν κατά την αφαίρεσή τους.
  Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός-Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής – Εισηγήτρια σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ