EPDermaCare Voucher
Λιποαναρρόφηση Η λιποαναρρόφηση σημείωσε πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση της λιποδυστροφίας. Διογκώσεις που προεξέχουν σε διάφορα σημεία του σώματος από λιπώδεις εναποθέσεις δεν αποτελούν σωστή ένδειξη δερμολιπεκτομής και η τυχόν εφαρμογή της για τη μείωση του τοπικού πάχους καταλήγει σε δύσμορφες ουλές και κακό αισθητικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως, η λιποαναρρόφήση συνιστά ιδανική μέθοδο ελλάτωσης αυτών των λιποδών εναποθέσεων, διότι δεν καταλείπει παρά ελάχιστες και σχεδόν αδιόρατες ουλές και ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα . Ιδανικές ενδείξεις είναι το τοπικό πάχος σε περιοχές που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και σε άλλες συντηρητικές θεραπείες , με καλή σπαργή του δέρματος σε καλογυμνασμένο και νέο άτομο. Η χαλάρωση αντιθέτως , δεν αποτελεί απόλυτη αντένδειξη και είναι απλά θέμα μεγέθους της επέμβασης και της επέμβασης του λίπους που θα αφαιρεθεί, της θέσης που λιποαφαιρείται και των επιθυμιών του ενδιαφερομένου. Η λιποαναρρόφηση δεν είναι μέθοδος γενικού αδυνατίσματος , αλλά αφαίρεσης τοπικού πάχους. Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφρμοστεί σε διάφορα σημεία του σώματος , σε επιφανειακό ή σε βαθύτερο επίπεδο. Η βαρύτητα της επέμβασης εξαρτάται απο την ποσότητα λίπους που αφαιρείται και τον αριθμό και την έκταση των  μελών του σώματος  που πραγματοποιείται. Με τα ίδια περίπου κριτήρια αποφασίζεται και το είδος της αναισθησίας. Στις μικρές λιποαναρροφήσεις συνήθως εφαρμόζεται τοπική αναισθησία και στις μεγάλες γενική. Πριν απο την επέμβαση, τα προς  αναρρόφηση μέρη του σώματος ιχνογραφούνται με μαρκαδόρο , σε όρθια θέση. Στη σενέχεια ο ασθενής τοποθετείται στην κατάλληλη θέση, έτσι ωστέ ο χειρουργός να έχει άνετη πρόσβαση στην περιοχή που θα γίνει η επέμβαση. Η επέμβαση ξεκινά με μικρή τομή (0.5-1 εκ) σε προσιτό σημείο και διαμέσου αυτής εισάγεται στο υποδόριο και παράλληλα με την επιφάνεια του δέρματος ειδικός σωλήνας αναρρόφησης που κοινά ονομάζεται και κάνουλα. Ο χειρουργός έχει στη διάθεσή του κάνουλες διαφορετικού μήκους και διαμέτρου. Η άκρη της κάνουλας είναι ευθεία ή κεκαμένη και οπωσδήποτε αμβλεία και στην πλάγια επιφάνειάς της , κάτω απο την άκρη διαθέτει μία ή περισσότερες οπές. Το άλλο οπίσθιο άκρο διαθέτει λαβή και συνδέεται με πλαστικό σωλήνα ο οποίος καταλήγει σε ειδική συσκευή που δημιουργεί αρνητική πίεση.   Αισθητική αντιμετώπιση από τον αισθητικό Πριν την επέμβαση
  1. Εάν το άτομο είναι παχύσαρκο, αδυνάτισμα για να επανέλθει στο φυσιολογικό βάρος.
  2. Λέιζερ για να απομακρυνθεί το λίπος απο τον υποδόριο ιστό.
  3. Θερμά λουτρά για να καταπολεμηθεί το τοπικό λίπος.
  4. Υπέρυθρος ακτηνοβολία.
  5. Τοπική μάλαξη για να καταπολεμιθεί η κυτταρίτιδα με ουσίες με λιποδιαλυτική δράση.
Μετά την επέμβαση Ο αισθητικός επεμβαίνει 40 μέρες μετά την επέμβαση. Είναι αρκετό μία σειρά απο 5 μαλάξεις για να γίνει καλύτερη η κυκλοφορία και η θρέψη των ιστών.
  1. Η μάλαξη αποτελείται απο τις εξής κινήσεις: Θωπεία ελαφρά στους μηρούς, θωπεία στο πίσω μέρος, της κνήμης, επιβολή, πλήγματα ελαφρά, πλαταγίσματα για να ομαλοποιήσουμε το λίπος και τελειώνουμε με θωπεία βαθειά η οποία σιγά σιγά γίνεται πιο ελαφριά. Επιμένουμε στην μάλαξη, στο πίσω μέρος της κνήμης με θωπείες κυκλικές τρίψεις και επιβολές για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία και να την ανακουφίσουμε, διότι μπορεί να δημιουργηθεί φλεβική στάση και οίδημα.   Προσοχή μεγάλη, χρειάζεται στις κινήσεις μας για να μην δημιουργήσουμε τραυματική αποκόλληση του δέρματος απο τους μυς. Εαν εμαφανιστεί οίδημα διακόπτουμε.
  2. 8 περίπου συνεδρίες με μυοπαθητική γυμναστική, για να επανέλθουν οι μυς στη φυσιολογική τους κατάσταση.
  3. Αποφυγή για 3 μήνες λεμφική μάλαξη.
  4. Μετά απο 1,5 μήνα λουτροθεραπεία και λασποθεραπεία.
  5. Ασκήσεις γυμναστικής για την ενδυνάμωση ποδιών ή κοιλιακών ανάλογα με το σημεί που έγινε η επέμβαση.
  Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας Καθηγήτρια Αισθητικής - Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ