EPDermaCare Voucher
Κοιλιοπλαστική Οι αισθητικές επεμβάσεις που γίνονται για την χαλάρωση στην κοιλιακή χώρα στοχεύουν στην αφαίερεση δέρματος και λίπους και στη σύσφιξη του κοιλιακού τοιχώματος ( μυών και περιτονιών).Τα άτομα που επιθυμούν τις επεμβάσεις αυτές έχουν χαλαρό δέρμα και κοιλιά –σύνηθες αποτέλεσμα παχυσαρκίας ή προηγηθείσης εγκυμοσύνης. Η παρουσία ουλών απο χειρουργικές επεμβάσεις είναι επίσης αιτία επιθυμίας για πλαστική διόρθωση, η οποία όμως δεν είναι πάντα εφικτή. Η σύγχρονη αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και των κοιλιακών τοιχωμάτων πραγματοποιείται διααμέσου οριζόντιας ή άλλου σχληματος τομής στο όριο του τριχωτού του εφηβαίου με έκταση προς τα πλάγια , έτσι ώστε να καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το πλάτος της κοιλιακής χώρας. Το δέρμα της κοιλιάς αποκολλάται απο την υποκείμενη μυϊκή περιτονία και τεντώνεται προς τα κάτω για να αφαιρεθεί η περίσσεια. Σε γενικές γραμμές , η επέμβαση αυτή είναι πολύ συχνή και κατά κανόνα αποδίδει πολύ καλά αποτελέσματα.

Ενδείξεις

Δερμολάχαση Το δέρμα είναι χαλαρό και παρουσιάζει πτυχές και πιθανόν ραγάδες. Συνήθως εντοπίζεται στο κάτω μέρος της κοιλιακής χώρας και γύρω απο τον ομφαλό.   Χαλάρωση του τοιχώματος Τα τοιχώματα ( μυς και περιτονίες) είναι χαλαρά, οι ορθοί κοιλιακοί μύες συνήθως παρουσιάζουν διάταση και μπορεί να υπάρχει και αρχόμενη κήλη.   Κήλες Η ομφαλοκήλη είναι συχνή. Κήλη της λευκής γραμμής σπανιότερα. Κήλες απο προηγηθείσες εγχειρήσεις μπορεί να συνυπάρχουν με χαλάρωση και να παιτούν ταυτόχρονη διόρθωση.   Ουλές Ουλές απο προηγηθείσες επεμβάσεις σε συνδυασμό με χαλάρωση , συχνό φαινόμενο ύστερα απο καισαρική. Η θέση και η έκταση των ουλών όμως μπορεί να αποτελεί αντένδειξη.   Παχυσαρκία Είναι συχνή αιτία λόγο εναπόθεσης λίπους στην κοιλιακή χώρα. Συνοδεύεται συνήθως απο πτώση λόγω βάρους.  

Αντενδείξεις

Εκτός απο γενικές καταστάσεις και χρόνια νοσήματα, όπως αναιμία,διαβήτης, αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα κ.α . , η παχυσαρκία αποτελεί σοβαρή αντένδειξη λόγο των αυξημένων κινδύνων που συνεπάγεται η χειρουργική επέμβαση. Στις περιπτώσεις παχυσαρκίας επβάλλεται η απώλεια βάρους πριν απο την επέμβαση. Το βαρύ κάπνισμα είναι επίσης αντένδειξη όπως και η λήψη κορτιζόνης, ασπιρίνης, αντιπηκτικών κ.α , που επιβάλλεται η διακοπή τους τουλάχισοτν για 2-3 βδομάδες. Εκτεταμένες ουλές κυρίως στην περιοχή πάνω απο τον ομφαλό απο προηγηθίσεις επεμβάσεις, όπως πχ. Η χυλοκυστεκτομή, γαστρεκτομή κ α . ή ουλές απο τραύματα ή εγκαύματα, μπορεί να είναι αντένδειξη , διότη περιορίζουν το τέντωμα του δέρματος προς τα κάτω. Είναι γνωστό οι ουλές είναι σχετικά ανελαστικές. Αντένδειξη μπορεί να είναι και η ενδεχόμενη μελλοντική εγκυμοσύνη, που και αν ακόμα εξελιχθεί κανονικά, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει το αισθητικό αποτέλεσμα. Εξωπραγματικές απαιτήσεις για ένα τέλειο αποτέλεσμα κκαι ψυχολογικά ασταθής προσωπικότητα , κάτι που αφορά όλες τις  αισθητικές επεμβάσεις, σαφώς αποτελέι ισχυρή αντένδειξη. Η ιδανική υποψήφια για τέτοια πέμβαση είναι η γυναίκα που έχει γεννήσει, που έχει ύψος και βάρος σε φυσιολγικά όρια και δέρμα ικανοποιητικής ελαστικότητας. Ιδανικό είναι βέβαια το κάθε άτομο , άνδρας ή γυναίκα, που έχει αδυνατίσει σημαντικά, σε βαθμό που να έχει εμφανώς χαλαρούς ιστούς. Η χειρουργική επέμβαση Γενικά,  χρειάζεται εισαγωγή σε κλινική. Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία. Πριν απο την επέμβαση γίνεται ο σχεδιασμός της τομής σε όρθια θέση. Η τομή σχεδιάζεται και διαφοροποιείται σύμφωνα με τις επιλογές του χειρουργού, τη μέθοδο που θα εφαρμοστεί  κσαι τις επιθυμίες της ασθενούς. Η τοποθέτηση της ουλής γίνεται στο όριο του τριχωτού του εφηβαίου και πλαγίως και τερματίζει 2 περίπου εκατοστά κάτω απο τις πρόσθιες  λαγόνιες άκανθες. Η εγχείρηση αρχίζει με τομή όπως έχει σχεδιαστεί και σε βάθος μέχρι τη μυϊκή περιτονία Στη συνέχεια το δέρμα της κοιλιακής χώρας αποκολλάται μέχρι τα πλευρικά τόξα κα ιτην ξιφοειδή απόφυση του στέρνου. Επιπλοκές Αιμάτωμα, ορώδης συλλογή, διάσπαση του τραύματος και νέκρωση μέρους του δέρματος ή του υποδόριου λίπους είναι όλα πιθανές αλλά όχι συχνές επιπλοκές. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τέτοιου είδους επεμβάσεις εξελίσσονται ομαλά. Μετεγχειρητική πορεία και αισθητική παρακολούθηση Σταδιακή κινητοποίηση με υποστήριξη ελαστικής ζώνης ή κορσέ συνηστάται για ένα μήνα περίπου. Η αισθητική παρέμβαση μπορεί να αρχίσει με ελαφριές μαλάξεις για τη βελτίωση του οιδήματος πάνω απο την τομή. Γυμναστική για τους κοιλιακούς μύς επίσης αρχίζει ύστερα από ένα μήνα, πάντα με κορσέ μέχρι να συμπληρωθεί ένα εξάμηνο.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθητικός - Κοσμητολόγος Καθηγήτρια Αισθητικής - Πιστοποίησης Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ