EPDermaCare Voucher

Θρεπτικά συστατικά στις κρέμες

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Θρεπτικά συστατικά στις κρέμες Οι κυριότερες από τις ουσίες οι οποίες έχουν αναπλαστική και θρεπτική δράση περιγράφονται παρακάτω:  ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α:    Η τοπική χρήση της βιταµίνης Α όταν εφαρµόζεται σε μορφή κρέµας συντελεί στην πάχυνση της κεράτινης η οποία λεπταίνει µε την πάροδο του χρόνου,  βελτιώνει την ελαστικότητα  του δέρµατος  και   τη µορφοποίηση του  κολλαγόνου.   ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ Τα βιταµινούχα  έλαια πρέπει  να προτιµώνται  σε κάθε  περίπτωση από τα απλά έλαια, ειδικά σε καλά καλλυντικά φροντίδας.
  • Avocado oil: Είναι    κατάλληλο     για    ξηρά     δέρµατα.  Απορροφάται  εύκολα  από το  δέρµα.  Προστατεύει  από την ξήρανση     την     επιδερµίδα.    Έχει        ειδικές     διεισδυτικές ικανότητες,        επειδή    µοιάζει    µε        τα     φυσικά     λιπίδια    της επιδερµίδας.  Στο πολύτιµο  αυτό  έλαιο  εκτός  από     βιταµίνες A,B,D  και  E υπάρχουν και  πολύ δραστικές  φυτοστερόλες καθώς      και     σκουαλένιο,    ένας     υδατάνθρακας,     ο     οποίος υπάρχει  σε  αρκετή  ποσότητα και  στο  ανθρώπινο  σµήγµα. Έχει    λιπαντικές,    µαλακτικές,    επανορθωτικές    και καταπραϋντικές  ιδιότητες.
  • Jojoba oil: Το καθαρό λάδι jojoba δεν έχει τοξικές ιδιότητες και είναι  ανεκτό  από το  δέρµα.  Η  συµπεριφορά του στην επιδερµίδα διακρίνεται                από την  ικανότητά του  να  απλώνεται, να  προσκολλάται εύκολα και να απορροφάται  γρήγορα χωρίς να αφήνει κάποιο λιπαρό φιλµ στην  επιδερµίδα.  Έχει  θαυµάσιες προστατευτικές, θρεπτικές, και θεραπευτικές ιδιότητες, διότι δεν διασπάται ενζυµικά στην επιφάνεια της επιδερµίδας, έτσι συγκρατεί και επηρεάζει ευνοϊκά την υγρασία του δέρµατος. Περιέχει  βιταµίνες  που εµποδίζουν  την  ανάπτυξη ρυτίδων.
Εµφανίζει  έντονα   αντιρυτιδικές  ιδιότητες  και  γενικά    µπορεί  να χρησιµοποιηθεί  σαν   µέσο  κατά  του  γηρασµού  της  επιδερµίδας.
  • Σογιέλαιο: Λόγω της µεγάλης του περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα βασικά λιπαρά οξέα,  λεκιθίνη  και  βιταµίνες, χρησιµοποιείται σαν βασικό συστατικό της λιπαρής φάσης θρεπτικών κρεµών.  Φρεσκάρει, τονώνει, απαλύνει  και οµορφαίνει την επιδερµίδα.
  • Ελαιόλαδο: Είναι ευεργετικό για  το δέρµα,  το προστατεύει και το συντηρεί χωρίς να το ερεθίζει και να το ευαισθητοποιεί. Έχει µαλακτικές ιδιότητες.
  • Σησαµέλαιο: Έχει µαλακτικές και λιπαντικές ιδιότητες. ∆εν ερεθίζει την επιδερµίδα.
  • Αµυγδαλέλαιο: Απευθύνεται κυρίως σε ευαίσθητα δέρµατα και έχει µαλακτικές ιδιότητες.
  ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΥΣΙΑ Φύκια: Προσφέρουν ελαστικότητα και συνεχή θρέψη της επιδερµίδας.  ∆ιεγείρουν την αιµατική κυκλοφορία και δίνουν οµοιόµορφο χρώµα, συµβάλουν     στην      αποβολή των τοξινών. Επιβραδύνουν των σχηµατισµό των ρυτίδων. Λόγω των βιταµινών τους και των µεταλλικών καταλυτών συµµετέχουν στον µεταβολισµό των κυττάρων,  επιταχύνουν την αναγέννηση των κυττάρων και την αποτοξίνωση του συνδετικού ιστού. Τέλος, λόγω της  οµοιότητας  σε  µεγάλο βαθµό των   συστατικών τους µε τα συστατικά του αίµατος, είναι ανεκτά από το δέρµα.   Ζάρπα Ευαγγελία Πτυχ. Αισθτητικής - Κοσμητολογίας Καθηγήτρια Αισθητικής - Εισηγήτρια Σεμιναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ