EPDermaCare Voucher

Θερμοακουστική θεραπεία (thermo-auricular therapy ή Hopi Ear Candles)

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Θερμοακουστική θεραπεία (thermo-auricular therapy ή Hopi Ear Candles) Μία αρχαία φυσική θεραπεία, που συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς. Από την αρχαία Ελλάδα, ως ένα μέσο κάθαρσης και θεραπείας, ως τους ινδιάνους Hopi της βόρειας Αριζόνα – από τους οποίους έχει πάρει και το όνομά της η θεραπεία. Αναφέρεται σε ειδικά κεριά, που προορίζονται για τη θεραπεία παθήσεων στα αφτιά. Δεν αποτελούν στην πραγματικότητα κεριά κι ας ονομάζονται έτσι. Μοιάζουν με μακρόστενα χωνιά φτιαγμένα από βαμβακερό λινάρι, τα οποία στερεοποιούνται αφού εμποτιστούν με ένα μείγμα μελιού και αιθέριων ελαίων. Τέτοια κεριά έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά από σαμάνους θεραπευτές και συνδυάζουν τη σύσταση της κατασκευής τους με την εξαγνιστική ιδιότητα της φωτιάς.   Η θεραπευτικές ιδιότητες των κεριών αυτών βασίζονται σε δύο λειτουργίες:
  • Η ελαφρά υποπίεση που δημιουργείται μέσα στην κοιλότητα του κεριού και η δόνηση της ανερχόμενης στήλης αέρος, προκαλεί ένα ήπιο μασάζ στο εσωτερικό τμήμα της ακουστικής κοιλότητας.
  • Η τοπικά εφαρμοζόμενη θερμότητα που προκαλεί τοπική αγγειοδιαστολή, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δυναμώνει τη ροή της λέμφου. Συγχρόνως, σημαντικότατα βελονιστικά σημεία, μπορούν να ερεθιστούν μέσω της θερμότητας αυτής.
Η Θερμοακουστική μέθοδος χρησιμοποιείται για τον απεγκλωβισμό της ακουστικής κοιλότητας λόγω μεγάλης ποσότητας συμπιεσμένου κεριού, για ερεθισμούς των αφτιών, ωτίτιδες, ρινίτιδες, κρυολογήματα, συνάχι, πονοκεφάλους, ημικρανίες, διέγερση τοπικής και αντανακλαστικής ροής της ενέργειας, αναζωογόνηση της ακουστικής ικανότητας σε περιπτώσεις έκπτωσής της, χαλάρωση από στρες, εμβοές και σφυρίγματα που προέρχονται από παθήσεις των αφτιών.   Αμαλία Τσακίρη, από τη συντακτική ομάδα του Esoterica.gr
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ