EPDermaCare Voucher

Θαλασσοθεραπεία βασικά συστατικά

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Θαλασσοθεραπεία βασικά συστατικά Βασικά συστατικά Τα κυριότερα συστατικά της θαλασσοθεραπείας είναι τα φύκια.  Σήμερα έχουν μελετηθεί περίπου 25.000 είδη φυκιών που βρίσκονται στα γλυκά, υφάλμυρα και αλμυρά νερά. Τα εντοπίζουμε σε βάθος 300 μ. αλλά και σε πολύ υγρές περιοχές της ξηράς.  Χαρακτηριστικά στοιχεία που περιέχουν τα φύκια είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αμινοξέα, οι φυτικές ορμόνες, τα ένζυμα και τα ιχνοστοιχεία (ιώδιο).     Χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε καλλυντικά όπως λοσιόν, κρέμες, ορούς, προϊόντα μπάνιου κ.α. προσφέροντας ενυδάτωση, σύσφιξη του δέρματοςκαι βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του περιττού λίπους.     Τα φύκια γενικά τα χωρίζουμε σε 4 βασικές κατηγορίες:
  • Χλωρόφυτα (πράσινα)
  • Κυανόφυτα (μπλε-πράσινα)
  • Φαιόφυτα (καφέ)
  • Ροδόφυτα (κόκκινα)
Τα χλωρόφυτα δρουν αποτελεσματικά στη σύσφιξη της επιδερμίδας, βελτιώνουν την αιματική και λεμφική κυκλοφορία και βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και την ανανέωση των κυττάρων. Τα κυανόφυτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, D και E που διεγείρουν το μεταβολισμό.  Ακόμη περιέχουν χλωροφύλλη που βοηθά την οξυγόνωση των κυττάρων του δέρματος. Τα φαιόφυτα διεγείρουν έντονα το μεταβολισμό, αυξάνουν τη διάρκεια θέρμανσης, βοηθούν στην ανταλλαγή ουσιών, την ισορροπία των κυττάρων και την αποβολή τοξινών. Τα ροδόφυτα αναμιγνύονται με άλλα είδη και δρουν ως σταθεροποιητές, ως φίλτρα υπεριωδών ακτινών και λιπαντικά. Επίσης τα μικρά θαύματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας υπάρχουν σε αφθονία στο θαλάσσιο νερό το οποίο είναι πλούσιο σε νάτριο, μαγνήσιο, θείο, φώσφορο και ιώδιο, στοιχεία που ανανεώνουν και "ζωντανεύουν" σώμα και πνεύμα. Σκοπός – Αποτελέσματα θαλασσοθεραπείας Ο αντικειμενικός σκοπός της θαλασσοθεραπείας είναι η απορρόφηση όλων αυτών των αναγκαίων στοιχείων από το ανθρώπινο σώμα. Έτσι, παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σε φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως αυτή της αρθρίτιδας, σε κυκλοφορικά προβλήματα, σε τραυματισμούς, αναπνευστικά προβλήματα και ρευματισμούς. Όσο αφορά την αισθητική προσέγγιση της θαλασσοθεραπείας, παρουσιάζει θεαματική βελτίωση στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας, στην αντιμετώπιση της γήρανσης, στη σωστή και βαθιά απολέπιση, χαλαρώνει και ανανεώνει σώμα, πρόσωπο και πνεύμα χαρίζοντας απαλό και ενυδατωμένο δέρμα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αποτοξινώνει τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τους πόρους ώστε να εισχωρούν σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά. Η θεραπεία της θάλασσας παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία των σύγχρονων "ασθενειών" της εποχής: του άγχους, της υπερκόπωσης, της κακής διατροφής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ήπιας κατάθλιψης. Όλα αυτά είναι δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα επιστημονικά και είναι ένα μικρό δείγμα του πόσο μπορεί η θάλασσα και σε πόσους διαφορετικούς τομείς να μας προσφέρει μια πιο ποιοτική ζωή, με λιγότερο άγχος, χωρίς πόνο, με περιποιημένο πρόσωπο και σώμα μέσω φυσικών συστατικών.   Εύη Ζάρπα Πτυχ. Αισθητικός – Κοσμητολόγος Καθ. Αισθητικής – Εισηγήτρια σεμιναρίων Ιδιοκτήτρια κέντρου αισθητικής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ