EPDermaCare Voucher

Η σημασία του νερού και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Η σημασία του νερού και της ενυδάτωσης της επιδερμίδας Το νερό είναι η πιο γνωστή χημική ένωση που υπάρχει γύρω μας σε πολύ μεγάλες ποσότητες και σ’ όλες τις φυσικές καταστάσεις. Περίπου το 75% της επιφάνειας της γης καλύπτεται από νερό. Ο άνθρωπος επίσης έχει σχεδόν την ίδια συμμετοχή νερού στο σώμα του. Όλα αυτά βέβαια αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία του ανθρώπου. Ένα μωρό έχει περίπου 80% νερό στο σώμα του ενώ ένας ενήλικας 60-75% και ένας ηλικιωμένος άνθρωπος 40-50%. Το κύτταρο αποτελείται κατά 70% περίπου από νερό και οι περισσότερες αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτό επιτελούνται στο υδατικό του περιβάλλον. Οι φυσικοχημικές ιδιότητες του νερού καθιστούν δυνατή τη ζωή όπως την ξέρουμε. Κάθε μόριο νερού σχηματίζεται από ένα άτομο οξυγόνου το οποίο συνδέεται με δύο άτομα υδρογόνου με ομοιοπολικούς δεσμούς. Επιπλέον, κάθε μόριο νερού σχηματίζει δεσμούς υδρογόνου με τα διπλανά του μόρια και με τον τρόπο αυτό προκύπτει τελικά ένα πλέγμα στο οποίο συνεχώς σχηματίζονται και διασπώνται δεσμοί υδρογόνου. Η πολικότητα και οι δεσμοί υδρογόνου που σχηματίζει το νερό του προσδίδουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για τη ζωή:
  1. Το νερό είναι άριστος διαλύτης και διευκολύνει τις χημικές αντιδράσεις μέσα και έξω από τα ζωντανά συστήματα.
  2. Τα μόρια του νερού είναι συνεκτικά και γεμίζουν τα αγγεία, με αποτέλεσμα το νερό να συνιστά ένα άριστο σύστημα μεταφοράς θρεπτικών ουσιών και προϊόντων πέψης.
3.Η θερμοκρασία του νερού αυξάνει και μειώνεται σταδιακά, εμποδίζοντας τις απότομες αλλαγές.
  1. Το νερό έχει υψηλό σημείο εξάτμισης, προστατεύοντας το σώμα από την υπερθέρμανση.
  Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει το νερό στη σωστή λειτουργία των συστημάτων και των επιμέρους οργάνων του ανθρώπινου οργανισμού. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται το δέρμα που περιβάλλει εξωτερικά το ανθρώπινο σώμα αποτελώντας ουσιαστικά την ασπίδα του έναντι στην επίδραση ποικίλων εξωγενών παραγόντων. Για το λόγο αυτό, η σωστή φροντίδα, και συγκεκριμένα η ενυδάτωσή του, πρέπει να αποτελεί βασικό μέλημα όλων, και ειδικά αυτών που ασχολούνται με την επιστήμη της Αισθητικής, ούτως ώστε να κατευθύνουν σωστά και τους υπόλοιπους. Εξάλλου, ένα υγιές δέρμα αποτελεί τον καθρέπτη ενός υγιούς και σωστά φροντισμένου σώματος.   Σαριδάκη Δήμητρα - Μαρία Αισθητικός - Κοσμητολόγος ΤΕΙ Αθήνας
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ