EPDermaCare Voucher
Η μάλαξη σήμερα Κατ’ αρχήν σήμερα η λεγόμενη “αισθητική μάλαξη” γίνεται από έναν αισθητικό που ξέρει το ανθρώπινο σώμα και κάνει τις προκαθορισμένες κινήσεις της μάλαξης με μια συγκεκριμένη φορά και σειρά, χωρίς να δημιουργήσει οποιαδήποτε κάκωση στο σώμα του ασθενούς.   Στις μέρες μας χρησιμοποιούμε διάφορα μηχανήματα και παρασκευάσματα για να γίνει η μάλαξη πιο εύκολη. Τέτοια είναι το ταλκ, διάφορες κρέμες, λάδια και αιθέρια έλαια. Σκοπός τους είναι να αυξήσουν την ολισθηρότητα των χεριών. Επίσης πολύ σημαντική είναι και η επιλογή του μέσου που θα χρησιμοποιήσουμε για την μάλαξη, αφού το δέρμα έχει διαφορετική αντίδραση λόγω της ευαισθησίας του, αλλά και κάποιας πιθανής αλλεργίας σε κάποιο από τα σκευάσματα. Τέτοια σκευάσματα είναι:  
  1. Το ταλκ που το χρησιμοποιούμε σε άτομα με λιπαρό δέρμα, εφ’ όσον δεν δέχεται με ευχαρίστηση κάποιο άλλο σκεύασμα. επίσης χρησιμοποιείται σε άτομα που ιδρώνουν πολύ. Το μόνο πρόβλημα με το ταλκ είναι ότι ίσως προκαλέσει κάποιο πρόβλημα με την αναπνοή του θεραπευτή και κατά συνέπεια να αποδειχθεί ανθυγιεινό.
 
  1. Οι διάφορες κρέμες που τις χρησιμοποιούμε κυρίως στις μικρές επιφάνειες και κυρίως στο πρόσωπο και τον λαιμό. Βοηθούν στην ολισθηρότητα των χεριών αλλά έχουν το μειονέκτημα της γρήγορης απορρόφησής τους και της συνεχώς επαναλαμβανόμενης χρήσης τους που σημαίνει ότι η επαφή μεταξύ του ασθενούς και το θεραπευτή δεν είναι συνεχής.
 
  1. Η χρήση διαφόρων ελαίων κατά την μάλαξη είναι ευρέως διαδεδομένη. Υπάρχουν τρεις βασικές ομάδες ελαίων: τα φυτικά, τα ζωϊκά και τα ορυκτά έλαια. Το ηλιέλαιο, το σιτέλαιο και το αμυγδαλέλαιο είναι τα πιο διαδεδομένα από τα φυτικά έλαια με το αμυγδαλέλαιο να είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο. Από τα ορυκτά έλαια χρησιμοποιείται το παραφινέλαιο. Επίσης, καλύτερο από τα άλλα θεωρείται το λάδι που αφήνει τα λιγότερα λιπαρά κατάλοιπα και απορροφάται ευκολότερα.
 
  1. Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται πάντα σε συνδυασμό με κάποιο λάδι και σε αναλογία 15-30 σταγόνων ανά 50 ml λαδιού. Απορροφώνται γρήγορα από το δέρμα και η επίδρασή του εξαρτάται από τις ευεργετικές του ιδιότητες. Πρέπει να αποφεύγονται σε όσους είναι αλλεργικοί ή έχουν αυξημένη ευαισθησία.
 
  1. Στην μάλαξη που γίνεται κατά την διάρκεια της σάουνας ή του λουτρού χρησιμοποιούμε ως μέσο το σαπούνι, αφού βοηθάει στην ευκολότερη κίνηση των χεριών και τον καθαρισμό από τις διάφορες λιπαρές εκκρίσεις του δέρματος.
 
  1. Μάλαξη μπορεί επίσης να γίνει και χωρίς κάποιο μέσο και συνήθως γίνεται πάνω από τα ρούχα. Το πλεονέκτημα είναι ότι ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και κατά συνέπεια καθαρίζουν από τον ιδρώτα και το λίπος, ενώ στα μειονεκτήματα συμπεριλαμβάνονται η περισσότερη ενέργεια που χρειάζεται, το ότι μπορεί να είναι επώδυνο σε κάποιες περιπτώσεις και η μικρή του διάρκεια για να αποφύγουμε κάποιο ερεθισμό.
  Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μηχανικές συσκευές για να ξεκουράσουν τον θεραπευτή ή να κάνουν κάποιες κινήσεις που χρειάζονται αρκετή ενέργεια από τον θεραπευτή και είναι αρκετά κουραστικές. Τέτοιες συσκευές είναι:  
  1. Οι δονητές της μάλαξης οι οποίοι χρησιμοποιούνται με σκοπό την επιτάχυνση της ρυθμικής παλμικής κίνησης (δόνηση) η οποία είναι αρκετά κουραστική για τον θεραπευτή.
 
  1. Το υδρομασάζ που εφαρμόζεται μέσα σε μια μπανιέρα αφού είναι μια μορφή εκτοξευόμενης πίεσης με την μορφή πίδακα νερού.
 
  1. Οι συσκευές μάλαξης με αναρρόφηση χρησιμοποιούν την κατά κύμματα αναρρόφηση μέσω μιας αντλίας κενού που συνδέεται με δυο βεντούζες οι οποίες όταν εφαρμοστούν στο δέρμα προκαλούν υπεραιμία ως αποτέλεσμα της τοπικής μάλαξης.
    Χαράλαμπος Καλλίνικος Φυσικοθεραπευτής
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ