EPDermaCare Voucher

Εφαρμογή του μασάζ εγκυμοσύνης

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Εφαρμογή του μασάζ εγκυμοσύνης Σε ποιες θέσεις μπορεί να εφαρμοστεί το μασάζ για εγκύους  
  • ΥΠΤΙΑ:Στη θέση αυτή εφαρμόζονται χειρισμοί για άνω άκρα – κάτω άκρα, τα πέλματα, αυχένα και για μια ελαφρά μάλαξη στην κοιλιά.
  • ΠΛΑΓΙΑ:Στην πλάγια θέση εφαρμόζονται αρκετοί χειρισμοί, αφού αποτελεί την πιο ασφαλή θέση για μια έγκυο. Αφού ολοκληρωθούν οι χειρισμοί από τη μία πλευρά του σώματος, αλλάζει η θέση της εγκύου προκειμένου να εφαρμοστούν και στην άλλη πλευρά. Η θέση αυτή σταθεροποιείται με κάμψη του ισχίου και του γόνατος από τη μία πλευρά.
  • ΠΡΗΝΗ (ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ):Για να πραγματοποιηθεί μάλαξη από την πρηνή θέση απαιτείται ειδικός εξοπλισμός ( ειδικό μαξιλάρι ή κρεβάτι με τρύπα ώστε να μην ασκείται πίεση στα κοιλιακά τοιχώματα) Ωστόσο η χρησιμοποίηση αυτών των κρεβατιών μπορεί να προκαλέσει πίεση και διάταση στους μύες της μήτρας και γιαυτό δεν συνίσταται η χρήση τους
    Από ποιο μήνα μπορεί να εφαρμοστεί το μασάζ   Οι απόψεις διίστανται ανάμεσα στους γιατρούς ενώ εξαρτάται και από το σωματότυπο της εγκύου και το πόσο καλά εξελίσσεται η εγκυμοσύνη. Σαν γενική εικόνα μπορούμε να πούμε ότι κατά το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης 1 φορά την εβδομάδα είναι μια καλή συχνότητα και κατά το τρίτο τρίμηνο μπορεί να αυξηθεί σε 2 ή 3 φορές. Βέβαια κατά το πρώτο τρίμηνο όπου επιτελείται ο σχηματισμός των οργάνων του εμβρύου η μάλαξη πρέπει να είναι εξαιρετικά ήπια ειδικά όταν εφαρμοστεί στον κορμό ή την κοιλιά.   ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Φυσικοθεραπευτής – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Release and Relax Motion Υπηρεσίες Εκπαίδευσης Spa
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ