EPDermaCare Voucher
Ευαίσθητο δέρμα Τα χαρακτηριστικά του ευαίσθητου δέρματος, μοιάζουν πολύ με τα χαρακτηριστικά με του αφυδατωμένου.Η κλινική εικόνα του ευαίσθητου δέρματος  είναι η εξής :
  • Η έλλειψη λάμψης, θαμπό δέρμα
  • Η έλλειψη άνεσης, αίσθηση τραβήγματος
  • Η «αντίδρασή» του (ερεθισμός) κατά την επαφή
  • Η τάση για απολέπιση
Χαρακτηρίζεται  επίσης από ξηρότητα, τραχύτητα, αφυδάτωση, ευρυαγγείες, κνησμό (φαγούρα), ευερεθιστότητα, ευθραυστότητα και ερυθρότητα (κοκκινίλα). Αντιδρά πολύ γρήγορα στο κρύο και τη ζέστη, είναι συνήθως ξηρό και αλλεργικό και μφανίζει συχνά κοκκινίλες  όταν χρησιμοποιηθούν καλλυντικά  ή άλλες ουσίες στο δέρμα.Πιο συχνά την  κατάσταση αυτή τη συνανταμε  στο ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα , δεν αποκλείεται όμως να υπάρχει και σε άλλους τύπους δέρματος.Η αφυδάτωση είναι η βασικότερη αιτία πρόκλησης του ευαίσθητου δέρματος, καθώς και η αλλεργια. Η ευαισθησία δεν είναι πάντοτε μια μόνιμη κατάσταση που χαρακτηρίζειτο δέρμα μας. Μπορεί να είναι μια παροδική κατάσταση που οφείλεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες όπως είναι η χρήση σαπουνιών, λάθος καλλυντικών,  άλλων χημικών ουσιών, οι κλιματολογικές συνθήκες, η συχνή επαφή με το νερό ή ακόμη και σε ενδογενείς παράγοντες όπως η βιολογική γήρανση, διάφορες δερματικές ασθένειες ή χρόνιες παθήσεις, λήψη φαρμάκων, άγχος και κακές διατροφικές συνήθειες, ψυχολογικοί παράγοντες κ.α. Αν το δέρμα είναι ευαίσθητο χρειάζεται ιδιαίτερη  προσοχή γιατί ίσως απλά πράγματα όπως μια αποτρίχωση, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα . Για να αποφύγουμε όλες τις ανεπιθύμητες ενέργεις για ένα τέτοιο δέρμα πρέπει πολύ απλά να επαναφέρουμε  τις λειτουργίες του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα..Πρέπει να καταπολεμίσουμε ότι τους παράγοντες που προκαλούν αυτήν την βλάβη. Πολύ μεγάλο ρόρο παίζει η διατροφή μας η οποία πρέπει να είναι πλούσια σε βιταμίνες και να μην επικρατεί άγχος στην καθημερινή μας ζωή. Πρέπει να εφαρμόσουμε όμως και διαάφορα  προϊόντα με ενυδατικά συστατικά στις όπως μάσκες, κρέμες, οροί και αμπούλες κ.α. Μιλάμε  για μία ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών και προϊόντων με συγκεκριμένα συστατικά  ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες όπως είναι η αλόη και άλλα. Στην απευαισθητοποίηση του ευαίσθητου δέρματος όμως περιλαμβάνονται θεραπείες όπως είναι η αρωματοθεραπεία και η υδροθεραπεία, καθώς και εναλλακτικές θεραπείες όπως  η ρεφλεξολογία, ο βελονισμός και η βιοενεργειακή μάλαξη. Τέλος το ευαίσθητο δέρμα δεν είναι προβληματικό, απλά είναι ένα δέρμα που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.    Ζάρπα Ευαγγελία Αισθητικός - Κοσμητολόγος Καθηγήτρια Αισθητικής Εισηγήτρια Σεμηναρίων
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ