EPDermaCare Voucher

Εργαλεία μανικιούρ πεντικιούρ τεχνητών

Εύη Ζάρπα στις 30-09-2023

Εργαλεία μανικιούρ πεντικιούρ τεχνητών Υπάρχουν πολλά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για τα νύχια. Είτε είναι φυσικά είναι τεχνητά. Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικότερα και να δούμε και πια είναι η χρήση τους. Με τον όρο εργαλεία δεν θα αναφερθούμε μόνο στα μεταλλικά αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιούμε για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.  
  • Λίμες : Τις διακρίνουμε σε λίμες για φυσικά ή για τεχνητά νύχια, λίμες με περισσότερο ή λιγότερο τραχιά επιφάνεια, λίμες σε ποικίλα σχήματα και χρώματα. Σε μερικές λίμες θα δούμε έναν αριθμό που αναγράφεται στην συσκευασία τους και που εκφράζει την σκληρότητά τους. Η αρίθμηση ξεκινά από το 100 και φτάνει μέχρι τον 840.Όσο περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός, τόσο αυξάνεται και η σκληρότητα της λίμας.
 
  1. Χάρτινες
  2. Γυάλινες
  3. Μεταλλικές
  4. Μιας χρήσεως
  5. Τεχνητών
  6. Block
  7. Γυαλιστικές
  8. Τριπλές
  1)Οι χάρτινες λίμες είναι οι πιο καλές γιατί είναι μαλακές και δεν τραυματίζουν το νύχι. Ανάλογα με τα νούμερα τις χωρίζουμε σε σκληρότητα. Όταν ένα νύχι είναι εύθραυστο και λεπτό επιλέγουμε μία μαλακή λίμα. Οι πολύ σκληρές είναι συνήθως για τα τεχνητά νύχια. 2) Οι γυάλινες λίμες είναι αβλαβείς και δεν απορροφούν υγρασία. Η χρήση τους είναι μακρόχρονη χάρη στις ιδιότητες του κύριου υλικού και βασικά της τεράστιας ενίσχυσής του. Οι άκρες της είναι στρογγυλοποιημένες για αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς. 3) Η μεταλλική λίμα είναι γνωστή από παλιά. Πρέπει όμως να ξέρουμε ότι καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση μεταλλικής λίμας, αφού το υλικό της διαταράσσει τη δομή των στρωμάτων του νυχιού. 4) Οι λίμες μίας χρήσεως είναι αρκετά πρακτικές, γιατί οι χάρτινες λίμες δεν αποστειρώνονται. Οπότε έχουμε χάρτινες λίμες τις οποίες ο κάθε πελάτης έχει την δική του και μετά από κάθε χρήση την πετάμε. Έτσι είμαστε σίγουροι οτί δεν πρόκειται να κολλήσει κανείς τίποτα. 5) Οι λίμες για τα τεχνητά νύχια είναι χάρτινες με μεγάλη σκληρότητα. Έχουν πολύ άγρια όψη και αν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά είναι εύκολο να τραυματίσουν και το νύχι και το δέρμα. 6) Το block και το buffer είναι για να λειάνουμε τα νύχια. Έχουν σχήμα κύβου και οι 4 πλευρές του block έχουν όμοιας υφής επιφάνεια, ενώ του μπάφερ οι 2 πλευρές του είναι από απολυμασμένο γυαλόχαρτο και οι άλλες 2 από κρυστάλλους και δέρμα. Πολλές φορές έχει και την μορφή λίμας. Το buffer το χρησιμοποιούμε κυρίως για να δώσουμε λάμψη στα νύχια. 7) Υπάρχουν λίμες που μας βοηθούν χωρίς κάποιο γυαλιστικό μανό, να δείχνει το νύχι μας όμορφο και περιποιημένο γυαλίζοντάς το. Τρίβοντας την λίμα αυτή πάνω στην επιφάνεια του νυχιού γυαλίζει το νύχι μας. 8) Οι τριπλές λίμες είναι 3 διαφορετικά είδη λίμας σε 1. Χρησιμοποιείται κυρίως για φυσικό νύχι και έχουν διάφορα χρώματα. Το ένα μέρος της είναι γυαλιστική και το άλλο μέρος της χωρίζεται στην μέση και έχει ένα άγριο και ένα λιγότερο άγριο μέρος.  
  • Κόφτες :
  1. Κόφτης για επωνύχια
  2. Κόφτης νυχιών
  3. Κόφτης τεχνητών νυχιών
  4. Ψαλιδάκι
  5. Νυχοκόπτης
 
  • Ελαφρόπετρα :
Μας βοηθάει στο να ξεκολλήσει το πετσάκι από το νύχι, χωρίς να πονέσει και να τραυματιστεί το νύχι.  
  • Σπρώχτες :
Είναι ειδικά εργαλεία τα οποία μας βοηθούν να ανασηκώσουμε το επωνύχιο και να δούμε πόσο κόψιμο χρειάζεται, χωρίς να τραυματιστεί ο πελάτης.  
  • Πινέλα :
Υπάρχουν πολλά είδη. Μερικά από αυτά είναι για να κάνουμε σχέδια στα νύχια και άλλα για να φτιάξουμε τα τεχνητά. Το κάθε υλικό του τεχνητού έχει και διαφορετικό πινέλο.  
  • Bουρτσάκια καθαρισμού :
Με αυτά καθαρίζουμε την επιφάνεια του νυχιού.  
  • Μεταλλικοί Τρίφτες :
Χρησιμοποιούνται για να αφαιρούν τις πολύ μεγάλες σκληρύνσεις στις πατούσες των ποδιών.  
  • Ράσπες :
Τα χρησιμοποιούμε απευθείας ή μετά τον τρίφτη για να καθαρίσουμε τις πατούσες. Υπάρχουν με πλαστική λαβή ή ξύλινη και είναι 2 όψεων. Μία πιο άγρια και μία λιγότερο. Πράτα χρησιμοποιούμε την άγρια και μετά την άλλη. Τέλος υπάρχει και η γυαλιστική ράσπα, με την οποία τελειώνουμε το τρίψιμο και φεύγουν όλα τα ‘λέπια’.  
  • Ποτηράκια :
Υπάρχουν διάφορα ποτηράκια που μας βοηθούν κυρίως στα υλικά των τεχνητών νυχιών. Τα χρησιμοποιούμε για να βάζουμε το υγρό υλικό.  
  • Κόλες:
Υπάρχουν μπουκαλάκια με διάφορα στόμια, για ευκολότερη χρήση του επαγγελματία και χρησιμοποιούνται στα τεχνητά.  
  • Φόρμες ακρυλικού :
Για να δώσουμε μήκος στο νύχι, τοποθετούμε αυτές τι φόρμες κάτω από το νύχι και πάνω σε αυτές χτίζουμε το μήκος του νυχιού.  
  • Tips :
Υπάρχουν πολλά είδη tips. Άλλα είναι τα απλά- διάφανα, αυτά που έχουν μικρό μήκος ένωσης ή μεγάλο, tip γαλλικού( τα οποία δεν χρειάζεται τρίψιμο για την ένωση, και τέλος υπάρχουν tip με σχέδια.  
  • Spray:
Τέλος, υπάρχουν τα spray τα σταθεροποιητικά για τα μανό ή στεγνωτικά για τα υλικά των τεχνητών νυχιών.   Ζάρπα Μαρία Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής – Μανικιούρ – Πεντικιούρ Κάτοχος κρατικής πιστοποίησης
Αξιολογήσεις (0)

Ενημερωθείτε για το πως θα διατηρήσετε την καλή υγεία του δέρματός σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Γνωρίστε φυσικά καλλυντικά υγείας και ομορφιάς, που έχουν ιδιαίτερα άμεσο αποτέλεσμα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής. Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. (CPNP Certified)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ